Den bästa och kanske enklaste vardagslyxen i livet är att krypa ned i soffan och njuta av sin favoritserie. Det skriver nog de flesta av oss under på. Kanske med en kopp te eller ett glas vin för att maximera myskänslan. Men vilken dryck passar bäst till vilken serie?

Game of Thrones – ett glas vin

Den gränslösa sedeslösheten i Game of Thrones är i många fall avtändande. Men alla vinälskare måste vara nyfikna på hur dvärgen Tyrions favoritdryck “Dornish Wine” faktiskt smakar. Vi kommer antagligen aldrig få veta, men vi kan åtminstone hälla upp ett gott rött vin i en dekanter – och sedan låtsas att vi är med. Se dock upp för att göra ett dryckesspel av det. Så många liter Tyrion dricker i varje avsnitt bör inte emuleras.

Star Trek – en kopp Earl Grey

Alla som sett Star Trek The Next Generation eller Star Trek Picard känner till kaptenen Jean-Lucs favoritdryck. Hans citat “Tea. Earl Grey. Hot” har blivit ett av hans mest kända. Han beställer det från sin replicator och får det serverat i ett futuristiskt glas (åtminstone futuristiskt i 80-talsmått mätt). Han gör det också nästan alltid efter en tuff dag eller när han behöver grubbla fram en lösning på ett till synes omöjligt problem. Vi blir alla sugna på en egen kopp när detta inträffar – så gör dig själv en tjänst och brygg en varm kopp Earl Grey innan du hoppar på kvällens rymdfärd.

The Office – en kopp kaffe

När man behöver jobba hemifrån är det vanligt att man saknar kontorskänslan. Varför inte då dra i gång ett avsnitt av The Office på teven eller laptopen och simulera lite sällskap? Så klart bör det ackompanjeras med en enkel kopp kaffe. Gör det så gott du kan för bäst njutning, men är realism målet så gör det lite tråkigt och blaskigt – det är väl trots allt så de flesta av oss upplever kaffe på jobbet.

Divi