Vänner är en komedi-/dramaserie som skapades av David Crane och Marta Kauffman som sändes mellan 1994 till 2004. Serien har 10 säsonger och handlar om sex vänner som bor i New York på 1990-talet. Under seriens gång får du följa huvudkaraktärernas liv och utveckling.

Huvudkaraktärerna

Rachel Green – Rollen som Rachel spelas av Jennifer Aniston. Rachel dyker upp i det allra första avsnittet. Hon har precis lämnat sin blivande man och anländer till caféet där vännerna alltid möts i sin bröllopsklänning. Rachel har tills nu levt på sin pappas pengar men i samband med att hon mötte resten av gänget har hon nu möjligheten att bygga upp sitt egna liv. Rachel och Ross har ett förhållande under hela serien som går upp och ner.

Monica Geller – Spelas av Courtney Cox. Monica gick i skolan tillsammans med Rachel som hon möter igen i det först avsnittet. Hon är dessutom Ross lillasyster. Hon arbetar som kock och är en väldigt tävlingsinriktad person. Dessutom är hon helt besatt i städning och vill att sin lägenhet ska se perfekt ut.

Phoebe Buffay – Lisa Kudrow är skådespelerskan som spelar Phoebe. Phoebe är en unik karaktär som ofta framstår som lite virrig. Hon ser det bästa i alla och spelar gärna gitarr samt sjunger.

Ross Geller – Ross spelas av David Schwimmer. Som person är Ross väldigt charmig och snäll. Han arbetar som paleontolog först på ett museum men allteftersom serien pågår byter han jobb till professor inom paleontologi. Han älskar dinosaurier och framstår som lite av en nörd. I början av serien får Ross en son tillsammans med sin första fru som visar sig vara lika intresserad av kvinnor som Ross själv.

Chandler Bing – Chandler spelas av Matthew Perry. Chandler och Ross var rumskamrater i college och fortfarande bästa vänner. Han bor tillsammans med Joey i lägenheten mittemot Rachel och Monica. Chandler är karaktären med mest sarkastiska kommentarer och han är lite av en lustigkurre.

Joey Tribbiani – Matt LeBland är skådespelaren som har rollen som Joey. Han är seriens livsnjutare. Det bästa han vet är kvinnor och smörgåsar, vilket framgår i nästan alla avsnitt. Joey har sju systrar och ett italienskt ursprung. Joeys mål är att bli skådespelare och trots att han lyckas ta sig relativt lång slutar det vanligtvis med att han gör något dumt som leder till att han får sparken.

Divi