Titanic är en amerikansk romantisk katastroffilm som hade premiär 1997. Den är skriven och regisserad av James Cameron och huvudrollerna spelas av Kate Winslet och Leonardo DiCaprio. Det är en av de största filmerna som någonsin gjorts, den kostade runt 200 miljoner dollar att göra och drog sedan in över en miljard dollar i biljettintäkter.

Filmen nominerades till 14 Oscars och vann 11. bland annat för Bästa film. 2012 hade Titanic nypremiär i 3D-version och premiären sammanföll med hundraårsminnet av fartygets förlisning.

Handling

Filmen börjar med ett dykarteam som hittat Titanic och letar efter ett visst diamanthalsband. De hittar istället en bild på en kvinna som bär halsbandet. Chefen får en dag ett telefonsamtal från en gammal kvinna som påstår att hon är kvinnan på bilden. Hon anländer till organisationen och börjar berätta om sin upplevelse på fartyget.

Kvinnan, Rose som hon heter, tillhörde en av de rikare familjerna. Hon har nyss blivit förlovad med Cal och tillsammans med honom och sin mor ska de bege sig iväg med fartyget. Ombord träffar hon Jack som tillhör en av de fattigare familjerna. Jack vann biljetter till Titanic genom att spela poker och hann precis kliva på fartyget innan det lämnade hamnen.

Rose och Jacks första möte sker när han räddar henne från att hoppa ner i havet och blir därefter bjuden på middag. De två fortsätter att träffas i hemlighet men efter att Cal insett vad som pågår mellan de två slutar de träffas lika ofta. Rose inser till slut att hon får vara med vem hon vill och bestämmer sig för att träffa Jack. Innan deras förhållande kan utvecklas krockar fartyget med ett isberg och de går igenom stora utmaningar i kampen att ta sig till säkerhet.

Divi