Star Wars universum lever fortfarande genom nya filmer och serier. Den första filmen släpptes redan år 1977 och fortfarande produceras nya filmer. För Star Wars är inte en linjär berättelse utan berättas i olika tidsperioder och i nutid koncentrerar man sig på olika karaktärer. På sätt och vis påminner den om Pulp Fiction som också har en speciell stil. Redan tidigt blev Star Wars känt för sin merchandise där man kunde hitta allt från muggar till actionfigurer. Det går heller inte att komma ifrån att Star Wars blivit lite av en religion för många. Kanske är det för att det går att känna igen mycket av världshistorien i Star Wars vilket gör att det går att identifiera sig med den. Dessutom är karaktärerna komplexa och det går att känna igen mycket av hur människor utvecklas till att bli den person de blir.

Star Wars och samlarobjekt

Då Star Wars nästan har kommit att bli en religion är det inte heller så konstigt att merchandise och samlarobjekt är en del av fandom. Många är beredda att betala enorma summor för vissa speciella objekt. För dig som är ute efter prisvärda merchandise kan titta in på https://gameloot.se/ som inte bara dedikerat sig till Star Wars. För det är kul att bland annat inreda med sina favoriter. Många ser också Star Wars som en livsstil då mycket av filmerna och senare serier handlar om personlig utveckling. Därför är det heller inte konstigt att en del vill inreda med sin förebild. Så vill du satsa på att sälja de där figurerna från Star Wars som är i perfekt skick kan du eventuellt få mer än du tror för dem.

Stars Wars samlarobjekt inte bara för yngre

Det är nästan troligare att du hittar samlarobjekt hos personer som är födda runt 1970-talet och 1980-talet. Troligen kommer det dock en ny generation där du kommer hitta mängder av figurer som Baby Yoda. Samtidigt så har kanske Star Wars blivit mer utsatt för konkurrens genom att det idag producerar betydligt fler serier i samma anda. Det som gjorde Star Wars så speciellt var också den historiska dimensionen där två supermakter slogs om herraväldet. Rebellerna som står för frihet och Rymdimperiet som tyrannen. Mycket i serien kan härledas till Kalla kriget när USA och Sovjetunionen stod mot varandra. Samtidigt som Dödstjärnan kan härledas till den upprustning av kärnvapen som skedde. Därför kan nog många från 1970-talet känna igen den rädsla som faktiskt fanns närvarande hela tiden.

Divi