Jerry Seinfeld och Larry David är skaparna bakom den här amerikanska tv-serien. Den började sändas 1989 och slutade 1998. Serien sträckte sig över nio säsonger med 180 avsnitt. Seinfeld är en av de populäraste serier som sänts både i USA och andra länder. Den är dessutom känd under namnet “en serie om ingenting”. Seinfeld-serien handlar nämligen om ett gäng ytliga, cyniska och självupptagna Manhattan-bor. Varje avsnitt handlar om “vardagsproblem” och händelserna bygger ofta på upplevelser som manusförfattarna varit med om själva.

Om huvudrollerna

Jerome “Jerry” Seinfeld – Spelas av skaparen bakom serien samt ståuppkomikern och författaren Jerry Seinfeld. I serien jobbar Jerry, precis som i verkliga livet, som ståuppkomiker. Han bor i en lägenhet där alla hans vänner tittar in regelbundet. Detta är grunden för vad serien handlar om. Jerry dejtar alltid någon ny tills han börjar haka upp sig på någon egenskap hos flickvännen och gör slut. Han är snabb med att kommentera alla “konstigheter” som han uppfattar att andra gör. En annan av Jerrys egenskaper är att han är väldigt fokuserad på renlighet. Trots dessa “problem” anses han vara den mest sansade bland huvudrollerna i serien.

George Louis Costanza – Han har varit Jerrys vän sedan de gick i skolan. George spelas av skådespelaren Jason Alexander. I serien framstår han som neurotisk och rastlös. Han har en tendens att ljuga för att ta sig ur situationer och har väldigt svårt att behålla ett jobb.

Elaine Marie Benes – Elaine spelas av Julia Louis-Dreyfus. Hon är den enda kvinnliga vännen som Jerry har i serien. Hon kan beskrivas som den huvudpersonen med det normalaste livet. Hon arbetar med vanliga 9-5-jobb, tänker på miljöfrågor, är feminist och en av de smartaste personerna i vängruppen. Hon pratar väldigt fint och har inga problem med att avslöja privata saker för vem som helst.

Cosmo Kramer – Michael Richards är skådespelaren som har rollen som Kramer. Kramer är Jerrys granne samt vän och är en väldigt udda person som alltid hittar egna unika lösningar på olika bekymmer. Han är arbetslös och ägnar sig vanligtvis åt lite mer olagliga sätt att tjäna pengar. Han klarar inte alltid att tjäna sina pengar men som tur är har han Jerry att snylta mat från. Istället för att knacka på dörren innan han stiger in har han en tendens att “flyga” in i rummet lite när som helst. Han är en av personerna som är hänsynslöst uppriktig mot andra vilket ofta får positiva konsekvenser. Kramer är också duktig på att hitta nya vänner i alla möjliga kretsar. På grund av sin unika personlighet och oväntade kommentarer har Kramer blivit en av favoriterna bland tittarna. Ibland dyker han upp mitt i en scen utan att säga något vilket gör det hela komiskt.

Divi