Funderar du på hur du bäst kan marknadsföra ditt företag? Då bör du överväga att använda dig av film. Rörligt marknadsföringsmaterial gynnas av sökmotorernas algoritm och får även ditt budskap att sticka ut i mängden. Många upplever att en film kommunicerar bättre till målgruppen. Här kan du läsa mer om hur du kommer igång!

Anlita en digital byrå

Att göra en film för att marknadsföra bolaget är inte särskilt lätt om du inte har erfarenhet av animering och videoredigering. Därför bör du anlita en professionell digital byrå för ditt filmprojekt. Klingit är en webbyrå i Stockholm som du kan anlita för en rad olika tjänster inom design, inklusive motion design och videoredigering. Du som kund får hjälp av byråns projektledare, animatörer och videoredigerare för att ta fram det material du behöver för att förmedla ditt varumärke. Med professionell hjälp kan du skapa rörligt marknadsföringsmaterial som kan användas i sociala medier och andra kanaler. Du kan även anlita byrån för UX-design, infographics och liknande.

Fördelar med rörligt marknadsföringsmaterial

Det finns många fördelar med att använda film för att marknadsföra produkter och tjänster, bland annat:

  • Allt fler tittar på video och tv på nätet enligt den svenska internetstiftelsen. Youtube är den största videotjänsten.
  • Med en animerad reklamfilm är det lättare för tittaren att förstå och komma igång budskapet. Det går att förmedla komplexa budskap på ett enklare sätt tack vare video.
  • En film är mer engagerande och spännande, vilket ökar engagemanget.
  • En video är mångsidig och kostnadseffektiv.

Lycka till!

Divi