Lost är en amerikansk tv-serie som skapades av Damon Lindelof, Jeffrey Lieber och J.J. Adams. På grund av de höga kostnaderna för att spela in serien samt skådespelarensemblen har det gjort Lost till en av de dyraste serierna någonsin. Den spelades in på Hawaii och det första avsnittet hade premiär 2004. Serien har vunnit flera priser, bland annat en Emmy år 2005.

Handling

Seriens handling följer en grupp överlevande efter att de har kraschat med flygplanet mitt i ingenstans. Till en början ser den mystiska ön ut som en vacker plats men det visar sig under seriens gång vara något underligt med platsen. Serien är uppdelad i två handlingar, varje avsnitt följer själva huvudhandlingen samtidigt som du får följa en huvudfigurs liv från en annan tidpunkt. Det sker i stort sett varje avsnitt. Lost består totalt av sex säsonger och ju längre in i serien du tittar desto mer komplicerat kommer det bli. Det gäller att se de flesta avsnitt för att förstå vad som händer och sker.

Skådespelare som medverkade i serien är bland annat Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Naveen Andrews, Jorge Garcia, Emilie de Ravin och Terry O’Quinn.

Divi