Community är en modern klassisk sitcom som skapades av Dan Harmon. Under de sex år då den producerades vann den en hängiven publik som uppskattade seriens smarta och varma humor – som ibland hade cyniska undertoner.

Tycker du om att ibland sträckkolla på serier? Då vet du liksom jag att upplevelsen förhöjs av att ha goda tilltugg tillgängliga. Inte minst kan det vara gott att ha någonting sött att dricka. Hos Partykungen kan du handla Läsk online och få den levererad inom ett dygn. Varför inte köpa ett flak eller så? Lika bra att du är förberedd såhär i coronatider.

Serien utspelar sig på ett så kallat “community college”, det vill säga en kommunal högskola. Något som har en helt annan status i USA där de finaste universiteten är privat ägda. På skolan går ett gäng omaka vänner och det är dem serien kretsar kring. Den före detta advokaten Jeff, den socialt medvetne Britta, den neurotiske Annie, troende singelmorsan Shirley och den märklige miljonärsarvingen Pierce Hawthorne.

Vad som särskiljer Community från många andra sitcoms är framför allt att skaparna inte räddes att leka med formatet. De flesta avsnitten var visserligen filmade som vilken sitcom som helst, men det förekom också avsnitt som var animerade eller filmade i stop motion. Skaparen Dan Harmon har senare gått vidare till större framgångar med den animerade serien Rick and Morty.

Divi