TVminnen


Nu har vi börjat spelat in våran serie - om gamla barnskådisar

En sång för nästan 70 år sedan och sedan samma sång nästan 70 år senare fast i betydligt gladare stämma än i den sorgsna filmen.
 
Japp! Nu har vi äntligen börjat spelat in vår efterlängtade dokumentärserie om gamla barnskådespelare.
I lördags träffade vi den allra första gamla barnskådisen; Anne-Sophie Myrdal. Det blev vårt allra första barnskådismöte och det är om det jag tänker berätta om här i bloggen idag.
Anne-Sophie Myrdal hade smeknamnet Fiffi som liten och efternamnet Honeth som flicka när hon medverkade i Sveriges första barnfilm; Barnen från Frostmofjället. Där spelade hon en liten flicka som hette Anna-Lisa.
Hon berättar själv att under hela hennes liv har rollen som Anna-Lisa påverkat henne otroligt mycket. År 1945 när filmen kom så såg ALLA filmen och det var ju svårt då att inte bli Anna-Lisa med hela svenska folket.
Anne-Sophie kom väldigt bra överens med den äldsta flickan i filmen som spelade Maglena (Siv Hansson som vi tyvärr inte lyckats hittat). En gång rymde de båda flickorna med deras trasiga filmkläder ur filmstudion som de filmade i då till en liten butik där de sålde en massa små fina saker. De fastnade för en necessär. En kvinna såg dessa flickor och ville så gärna köpa dessa necessärer till tjejerna som hon trodde var väldigt fattiga. När hon fick reda på att det var två stycken filmbarn ur Rolfs Husbergs filmatisering så kände hon sig nog något blåst.
Som vuxen har Anne-Sophie arbetat som lärare. Hon säger att på så sätt fortsatte hon ändå med skådespeleri eftersom man så ofta som lärare inte kan säga precis som man känner och tänker när man står där framför katedern.
Idag är Anne-Sophie en glad och pigg pensionär som delar ut av det kalla Sverigeåret bor i Spanien.
Vi är väldigt glada över att vi fick komma och hälsa på henne då hon och hennes man nyss flyttat till lägenhet och dessutom har mycket att göra inför Spanienresan. Men roligast är nog ändå att hon tackade ja till att vara med i vår serie då hon inte gillar allt för mycket att vara med på film och foto.
2013-01-24 @ 06:00:00 Vår dokumentärserie <3 Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Åh vad kul att ni har börjat:-) såg att bosse från barnen i bullerbyn vad med i sv hollywood fruar

Svar: Ja, det stämmer att han var det. Jag och E tyckte att; "Han var inte direkt ful". ;)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-24 @ 10:29:00
URL: http://heltenklaanna.blogg.se
Postat av: Anna T - Nörd & Filmskapare

Åh vad fint :D!
Ska bli kul att se vad hon säger om sin roll, gillar verkligen den filmen och den har varit en stor inspiration till mitt egna långfilmsmanus

Svar: Ah, just det! Det berättade du ju. Det är något jag ser fram emot mycket, ditt långfilmsmanus alltså. :D
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-25 @ 16:50:03
URL: http://www.annatjernwstroms.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0