TVminnen


Innan allt började...

Första inlägget i denna kategori - wiee! På lördag ska vi börja filma efter 1,5 års förarbete och nu ska jag försöka berätta lite kortfattat vad vi gjort innan vi hamnade här.
 
För ungefär 2 år sedan kom jag på att jag ville göra en dokumentärserie om gamla barnskådisar. Jag skrev om min idé på ett filmforum att jag ville hitta en eller två tjejer i min ålder som var sugen på att göra ungefär samma sak. Av en slump träffade jag då på Elinor som hade precis samma tankar som jag och börjat forskat i barnskådespeleri, hur troligt är det?! Vi började skriva med varandra och kände att vi kom väldigt bra överens och tillslut träffades vi då vi klickade både som arbetspartners och blev väldigt bra kompisar.
 
Mycket administrativt arbete är det
kring detta. Innan vi kontaktade alla
gamla barnskådisar frågade vi
hundratals människor i åldrarna 20-60+
vilka barnskådisar de helst skulle vilja
se i vår dokumentärserie.
 
Vi började med att skriva upp alla svenska barnfilmer, barnserier, familjefilmer, vuxenfilmer, familjeserier och vuxenserier vi kunde komma på som hade betydande historiska barnskådespelare mellan i mitten ut av 1940-talet till i mitten ut av 1990-talet. Sedan valde vi ut några som vi sökte upp genom folkbokföringen och ambassader som vi senare skickade iväg ett brev till. Efter det fick alla gamla barnskådespelare svara oss om de ville vara med eller inte ville vara med eller helt enkelt var osäkra på om de ville vara med.
 
Nu har vi ca. 30 barnskådespelare från Sveriges största filmatiseringar som tackat ja till att medverka i vår dokumentärserie, vi ska fråga 10 stycken till och sen när vi uppnått 40 är vi nöjda.
 
Alla filmer måste man ju bara se och
chips och dricka är sånt man också
bara mååååste äta då.
 
Vi har nu kommit fram till det momentet då vi ska börja filma vårt pilotavsnitt som också är ett specialavsnitt med jultema. Det är det vi ska börja med nu i helgen. Fortsättning följer....
2013-01-17 @ 06:00:00 Vår dokumentärserie <3 Permalink


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Härligt Amanda!
Ser fram emot ditt ambitiösa projekt!

Svar: Tack Kajsa! Det är alltid bra med lite stöd! :D
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-17 @ 08:04:10
Postat av: anna

Vad kul. Lycka till

Svar: Tack så mycket! :D
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-17 @ 10:29:22
URL: http://heltenklaanna.blogg.se
Postat av: Anna T - Nörd & Filmskapare

Jättespännande :D låter som att ni gjort väldigt bra förarbete :D

Svar: Tack! Jaa, det är verkligen spännande. På torsdag får du se hur det såg ut när vi träffade första barnskådisen. ;)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-17 @ 18:48:08
URL: http://www.annatjernstroms.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0