TVminnen


Hans "Hasse" Alfredson

Det vore ju totalt fel att en vecka som denna inte skriva om Hans "Hasse" Alfredson som vann Hedersbaggen i början ut av denna vecka.
Hans Alfredson föddes mitt i sommaren år 1931 och blir alltså detta år 82 år. Han är en ut av tidernas största underhållare i Sverige.
Tillsammans med Tage Danielsson (som avled 1985) har han stått för några ut av Sveriges största TV-ögonblick. Han har gjort i stort sett allt. Han har varit regissör och manusförfattare till produktioner som; Kvartetten som sprängdes, Ägget är löst, Den enfaldige mördaren och enbart manusförfattare till produktioner som; Att angöra en brygga och Äppelkriget.
 
Hasseåtage
Han har kanske varit som allra mest uppskattad ändå när han gått under duon med Tage Danielsson som "Hasseåtage". De har ju tillsammans gjort helt oförglömliga revyer.
 
Hans Alfredson som sommarpratare
Dock är det svårt att också glömma Hans Alfredsons roller i produktioner som till exempel; Utvandrarna, Nybyggarna, Pippi Långstrump, Den goda viljan, Drömkåken, Jerusalem och Maria Larssons eviga ögonblick.
Hans Alfredson har nog gjort bäst intryck på en eller två generationer före mig. För mig är han som allra störst i Astrid Lindgrens filmer Pippi och störst av allt; Skrållan, Ruskprick och Knorrhane. Det finns nog ingen Astrid Lindgren-produktion som kommit mig så nära hjärtat som Saltkråkan så självklart är hans prestation där något alldeles extra.
2013-01-23 @ 18:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Tänk så mkt han har gjort inom film och teater:-)

Svar: Ja, han är riktigt duktig!
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-23 @ 20:10:31
URL: http://heltenklaanna.blogg.se
Postat av: girly

Inte att förglömma min favorit film som barn "släpp fångarna loss det är vår" :)

Svar: Haha, han har verkligen gjort mycket. :)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-24 @ 02:01:08
URL: http://www.girlysworld.blogg.se
Postat av: Jasmine

Du hedrar Hasse på ett väldigt fint sätt.

Svar: Tack för din kommentar. :)

Kram

Svar: Ja, jag kan inte fatta att jag inte skrivit om honom tidigare. Trodde att jag hade det men när jag kollade så hade jag tydligen inte det ändå.
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-24 @ 09:58:19
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0