TVminnen


Allis med is

Idag tänkte jag skriva om det gamla svenska barnprogrammet; Allis med is.
Allis är en flicka i lågstadieåldern som inte stavar Alice utan med is på slutet, alltså blir det Allis med is. Allis hamnar i en jobbig period i livet då hon först förlorar sin bästa kompis i en bilolycka och sedan måste flytta ifrån sina föräldrar då de börjar jobba på en båt. Hon byter skola, flyttar till sin mormor och morfar och stänger in sig själv helt. I den nya skolan blir hon retad av de andra barnen för att hon är annorlunda. Fast Allis vill ändå inte ha några nya kompisar. Ingen ska få ersätta hennes allra bästa vän. Ändå råkar hon bli ganska så bra kompis med en kille i klassen som heter Sigge och också är ganska så speciell. Sigge och Allis hittar en skadad fågel som de bestämmer sig för att ta hand om och får då väldigt bra kontakt med varandra. Dock slutar aldrig riktigt Allis längta efter att hennes mamma och pappa ska komma och hämta hem henne och hon fortsätter ständigt se bilder i huvudet ut av hennes bästa kompis som dog...
Det här är kanske det mest sorgliga barnprogrammet jag någonsin sett. Jag minns att jag verkligen fick bita ihop för att inte börja gråta när jag såg den här serien första gången då den kom i början ut av 90-talet. Jag minns hur bra dom lagt upp det så att man verkligen skulle kunna förstå hur det var (även fast man var liten) att förlora sin allra bästa kompis. Kanske denna serie nästan är lite för djup ibland för att ha titeln barnprogram.
I rollerna ser vi bland andra; Emelie Rosenqvist och Tapio Leopold.
2013-01-18 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Dom fanns som böcker oxå va? eller har jag fel nu kanske....
min dotter har ju oxå det fina namnet men vi stavar det Alize

Svar: Ja, det är ett fint namn. Det stämmer bra! :)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-18 @ 11:53:21
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: girly

Den mins jag tyckte om den :)
puss Girly

Svar: Ja, den är så himla fin.
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-20 @ 02:35:54
URL: http://www.girlysworld.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0