TVminnen


Pojken med guldbyxorna

En riktig gammal TV-klassiker jag fortfarande inte har skrivit om i den här bloggen är; Pojken med guldbyxorna.
Mats är en pojke som för tillfälligt bor hemma hos sin pappa som kanske inte har det allt för gott ställt. I 70-talets Sverige plockar och samlar Mats ihop gamla ölflaskor ifrån sin far som ligger bakis i sängen. Det är inget konstigt med det för det gör i stort sätt alla barn i barnprogrammen på 70-talet, idag skulle ett sånt barnprogram inte ens få produceras i Sverige. Ibland kan det vara lite svårt att veta om det är Mats eller hans pappa som tar ansvar för familjen och hemmet, det verkar i alla fall mest vara Mats. I förrådet till lägenheten där de bor hittar Mats ett par bruna passande byxor att ha på sig. Han märker ganska snabbt att dessa byxor inte är som vilka som helst; de är guldbyxor. Mats kan ta upp sedel efter sedel ur sina byxor utan att det någonsin tar slut. Han befinner sig först i chock men senare när chocken har lagt sig så köper han allt möjligt roligt som han alltid har önskat sig. Det är en massa godis från karamellaffären och en massa leksaker från leksaksaffären såklart. När Mats pappa får veta om guldbyxorna så bestämmer de sig för att skänka pengarna till välgörenhet. Men polisen blir ju såklart misstänksam av var alla bortskänkespengar kommer ifrån. Alldeles lätt är det ju inte att ha guldbyxor...
 
För mig och min kollega Elinor var det en självklarhet att välja med Pojken med guldbyxorna i vår dokumentärserie med tanke på vilken klassiker det här är. Vi är så glada att både Harald Hamrell och Anders Nyström har tackat ja till att medverka. Man kan inte hitta något dåligt med Pojken med guldbyxorna, det är en klassiker som ännu håller idag. Jag minns att jag som liten tyckte att dessa alkoholflaskor som var i hemmet och som Mats plockade upp efter sin far var lite läskigt. Men idag skulle jag bara säga att jag tycker det är bra eftersom det är bra för barn att lära sig hur verkligheten faktiskt kan/ha se/sett ut.
I rollerna ser vi bland andra; Harald Hamrell och Anders Nyström.
2012-09-25 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: girly

Den mins man ska bli kul när dokumentären är klar :)

Svar: Ja, det ska bli spännande att göra den också. ;)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-09-25 @ 19:24:15
URL: http://www.girlysworld.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0