TVminnen


Lasse Åberg


Idag tänkte jag skriva lite grann om skådespelaren, konstnären, manusförfattaren, musikern, regissören och designern; Lasse Åberg. Det finns få personer som har så stor talang inom så många områden men Lasse Åberg är en ut av dem.
Lasse Åberg föddes år 1940 och är alltså detta år 72 år gammal.
 
Fast Lasse Åberg står för den kända fiktiva figuren Trazan och har gjort en massa Musse Pigg-porträtt så är det nog ändå Sällskapsresan-filmerna jag förknippar honom allra mest med. Jag är lite förvånad över att han inte har fått Stig-Helmer stämpel i sitt namn precis som Janne "Loffe" Carlsson eller Inger "Pippi Långstrump" Nilsson har fått.
Med tanke på allt som Lasse Åberg är duktig på så är det inte svårt att ställa frågan till sig själv om det finns något som han inte kan?! Jag tror visst han kan allting, precis som Pippi Långstrump och Lotta på Bråkmakargatan såklart.
 
Till alla Stockholmare eller Stockholmsturister så säger jag att nästa gång ni åker tunnelbana så ska ni komma ihåg att det är självaste Lasse Åberg som faktiskt har designat sätena i Stockholms tunnelbanor.
Lasse Åberg är utan tvekan en ut av landets största artister (säger man det?! Ja, det kanske man kan säga) genom tiderna.
2012-09-19 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: Anna T - Nörd & Filmskapare

Han är så mysig :D en gång skrev min kompis till honom och frågade lite frågor i ett mail, sen fick hon ett svar där det stod puss och kram på slutet xD vi skratta åt de hela gymnasiet.

sv: Åh kanske :D men vi beställde via onlinepizza så de körde hem, den e för långt bort annar ^^ var i Uppsala bor du?

Svar: Hahaha! Vad roligt. Ja, han är verkligen speciell på ett bra sätt!
Jag bor i Fålhagen, du då?
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-09-19 @ 17:29:12
URL: http://www.annatjernstroms.blogg.se
Postat av: anna

han är riktigt bra. älskar sällskaps rese filmerna, tycker iofs om allt han gjort.

fast 1970 är han inte född va:P

Svar: Haha, det blev ju lite fel där då... ;) Nu har jag ändrat om det. Tack så mycket för att du såg det.
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-09-20 @ 19:36:24
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0