TVminnen


Ett herrans liv


Nu äntligen efter allt strul som varit med min blogg på slutet så ska jag börja skriva om gamla TV-program igen. Wohooo! Idag tänkte jag ta upp den brittiska serien; Ett herrans liv, originaltitel; The Vicar of Dibley.
Geraldine är en kvinnlig präst som kommer till den lilla byn Dibley och rör om. Hon är inte bara kvinna och präst, hon är också den moderna sorterns person som lever lite efter sina egna budord och gör allt för skapa bättre förändringar i den lilla byn. Att en kvinnlig präst rör om i ett litet samhälle är något som de flesta bara tycker är roligt och människorna i byn blir genast mer intresserade av allt som händer i och runt kyrkan. Dock är det något som stör översittargubbarna när en kvinna plötsligt har makten. Antagligen är deras självförtroenden riktigt på botten eftersom de inte tål när en annan människa lyckas.
Ett herrans liv är en rolig serie som tar upp ett viktigt ämne. Just nu går den på sjuan varje dag runt klockan 23. Jag diggar verkligen Geraldine och även fast jag själv inte är troende så är det här en av dem roligaste brittiska TV-serier jag någonsin har sett. Förutom Geraldine får jag ju självklart inte glömma bort att ta upp Alice heller. Alice är liksom.. Alice och det är därför man inte kan låta bli att tycka om henne.
I rollerna ser vi bland andra; Dawn French, Emma Chambers, James Fleet och Roger Lloyd-Pack.
2012-09-13 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

kul att det fungerar:)

Svar: Ja, förutom att det blev fel när jag satt in kort så det blev att kontakta blogg.se igen. :D Hahaha! Men nu hoppas jag att allt är bra så jag kan blogga lika regelbundet som tidigare igen.
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-09-13 @ 20:12:34
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Hej Amanda!
Håller med om att den serien är väldigt bra. Engelska program är oftast det.
Amerikanskt "dravel" är jag däremot utomordentligt trött på.
Ha det bra!
Kram/Kajsa

Svar: Hej Kajsa!Jag håller helt med dig. Det är mycket brittiskt för mig just nu, brittiska program brukar vara mycket bättre än amerikanska oftast. Tror att det kan ha börjat med en "Hem till gården" smitta av min kära mormor och sedan en "Morden i Midsomer" smitta av min kära mor. Jag och mamma har funderat i många år nu på att åka till England och tänkte väl att vi kanske skulle göra det nu i höst men då fick jag ju körtelfeber. Men nästa år hoppas jag att det kan bli av! Vi hade tänkt att åka till London men sen kom jag på att jag gärna skulle vilja åka till Hem till gårdens inspelningsplatser också. Jag skulle tycka det var coolt att se det i verkligheten men det blir nog lite mycket att göra bägge på samma gång. Då har man ju iof något kvar.
Trevlig helg Kajsa!
Kram Amanda
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-09-13 @ 22:03:59
Postat av: Anna T - Nörd och Filmskapare

Kul tips :D aldrig sett den serien faktiskt så det ska bli kul att se.

sv: Nä håller med :D tacos är en av mina favvorätter, lätt bland det godaste jag vet ^^ och mysigt när man kan göra det till en fest typ som de blev ikväll

Svar: Det är verkligen en avslappnad serie! :D
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-09-14 @ 22:04:58
URL: http://www.annatjernstroms.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0