Rasmus på luffen

Idag tänkte jag skriva lite grann om Astrid Lindgrens; Rasmus på luffen.
Rasmus är en liten föräldralös pojke som lever någon gång i början ut av 1900-talet. Han bor där med en massa andra barn och de alla barnen får jobba och slita hårt för att få middagsmat var dag som alltid handlar om en liten fattig gröt.
Ibland kommer det rika barnlösa par för att hämta hem ett barn från barnhemmet som förhoppningsvis kommer få ett bättre liv. Där är dock Rasmus oftast helt chanslös eftersom de i första hand alltid bara väljer flickor med lockigt hår, i andra hand flickor med rakt hår och i tredje hand pojkar med lockigt hår. Rasmus är pojke och har rakt hår och ser därför sin framtid som ganska mörk om han inte rymmer ifrån barnhemmet och försöker skaffa sig ett bättre liv på egen hand. Det är precis det Rasmus gör. Han får uppleva ett stort rymmäventyr i det småländska gammeldagsa Sverige. På sitt äventyr möter han luffaren Paradis-Oskar och de två blir riktigt bra vänner. Det är ganska farligt för småpojkar att gå ute på luffen men Rasmus är ju en cool kille och nästan inte rädd för någonting, ja förutom om de hemska tanterna på barnhemmet Västerhaga skulle hitta Rasmus och försöka ta tillbaka honom. Att stöta på tjuvar och andra luffare än Oskar och elaka människor är kanske också lite läskigt ibland när man tänker efter. 
 
Rasmus på luffen finns både som långfilm och som TV-serie. Rasmus på luffen hamnar nånstans i medelnivån ut av mina Astrid Lindgren-favoriter. När det gäller filmatiseringen så hade jag nog vilja sett mer ut av tiden på barnhemmet faktiskt. Det är ändå mysigt att följa denna sommarmiljö i det gammeldagsa Småland när Rasmus och Oskar luffar. Rasmus kärlek till katter är ju också något väldigt igenkännande för mig och man kan så känna igen sig i hans lycka när han får dessa kattungar.
Sedan har vi ju också med den klockrena och ja, kanske Sveriges absolut bästa skådespelare genom tiderna; Allan Edwall. Han dominerar ju Astrid Lindgren-filmerna och i Rasmus på Luffen gör han nog den absolut största och mest betydande rollen som Paradis-Oskar ut av alla Astrid Lindgren-filmer.
 
I rollerna ser vi bland andra; Erik Lindgren, Allan Edwall, Emy Storm, Lena Brogren och Jarl Kulle.

Veckans bästa citat:

"Men jag orkar ju inte va sur för en sån grej, jag är ju inte Gunilla liksom."
/Isabel Adrian - Från Svenska Hollywoodfruar - Om biltvättaren hon anställt som var sen till sitt jobb och dessutom hög på gräs

Här är ditt liv

Om man ska skriva om ett gammalt TV-program på en fredag så är kanske ett underhållningsprogram det bästa valet. Därför tänker jag nu skriva om; Här är ditt liv.
Här är ditt liv handlade helt enkelt om stora, kända, betydelsefulla, offentliga svenskar som fick ett eget program som bara handlar om dem och deras liv. Här är ditt liv har gått i flera årtionden med olika långa mellanrum mellan säsongerna. Programmet har haft olika programledarna som till exempel; Lasse Holmqvist och Ingvar Oldsberg. De har suttit i sina studior där de har bjudit in stora gäster som till exempel; Sven Tumba, Carl-Gustaf Lindstedt, Lena Endre, Mikael Persbrandt, Birgit Nilsson, Tage Danielsson, Eva Rydberg, Barbro "Lill-Babs" Svensson, Ernst-Hugo Järegård, Jan Malmsjö, Lill Lindfors, Stikkan Andersson, Elisabeth Söderström, Björn Skifs, Lena Nyman, Kjerstin Dellert, Bibi Andersson, Meg Westergren och Sif Ruud.
Ja, det man kan säga om detta program är väl att det har brukat varit bra och roligt att se om det har varit en intressant person med och mindre bra och rätt tråkigt att se om det har brukat varit en ganska ointressant person med. Så enkelt var det!

O-låten video


O-låten

Bom bom bom bom bom bom bom
O vad det låter bra
Det är O:et i bommet som göret
 
Tjoff tjoff tjoff tjoff tjoff tjofftjoff
O vad det låter bra
Det är O:et i tjoffet som göret
 
Poff poff poff poff poff poff poff
O vad det låter bra
Det är O:et i poffet som göret
 
Bom bom tjoff poff bom tjoff poff
O vad det låter bra
Det är O:na i orden som göret
 
Bom bom tjoff poff bom tjoff poff
O vad det låter bra
Det är O:na i orden som göret
 
Bom bom bom bom bom bom bom
O vad det låter bra
Det är O:et i bommet som göret
 
Tjoff tjoff tjoff tjoff tjoff tjofftjoff
O vad det låter bra
Det är O:et i tjoffet som göret
 
Poff poff poff poff poff poff poff
O vad det låter bra
Det är O:et i poffet som göret
 
Bom bom tjoff poff bom tjoff poff
O vad det låter bra
Det är O:na i orden som göret
Det är O:na i orden som göret
Det är O:na i orden som göret
 
Sångtext med i barnprogrammet; Fem myror är fler än fyra elefanter.

Ghost Whisperer

Idag tänkte jag skriva lite grann om den spöklika TV-serien; Ghost Whisperer. Böh! Nej, jag bara skojar. Förstår att alla blev jätterädda av att läsa det där.
Ghost Whisperer handlar om den unga tjejen Melinda Gordon som jobbar i en antikaffär. Hon ser och verkar vara som vilken tjej som helst nästan förutom ett undantag och det är att hon sen hon varit en liten flicka kunnat pratat med spöken. De spöken som kontaktar Melinda är oftast såna spöken som inte riktigt har kunnat tagit sig till andra sidan ännu eftersom de känner att de har saker kvar att berätta för sina efterlevnade anhöriga. Oftast är de människor som dött som unga. Det är alltså Melindas uppgift att försöka medla mellan dem kvarlevande och den avlidna personen så att allt och alla kan gå vidare.
Jag gillar egentligen inte såna här övernaturliga TV-serier men om jag verkligen måste välja någon så väljer jag nog Ghost Whisperer eftersom där hänger man ju i alla fall med i vad som händer. Sen tycker jag också att Jennifer Love Hewitt är en grym skådis.
I rollerna ser vi också David Conrad och Camryn Manheim.

Lika som bär - titta här!

Sist jag skrev ett inlägg om den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson så påpekade jag också hur lik hon var en häxa. Dock kunde jag inte riktigt komma på vilken häxa det var men tack vare MaryCaroline har jag nu kommit på det; Det är ju den onda häxan Ursula i Den lilla sjöjungfrun som hon är lik.
 
Gunilla Persson och Ursula.
Titta vad lika de är! Shitt alltså! Men sen kan man ju analysera lite över om det är på insidan eller på utsidan som de är mest lika varandra?!

Fem myrors sifferlåt

1
2
3
4
5
6
7
8
9
 
10
 
11
12
Och 13
14 14 14 14
 
15
16
17
18
19
20 20
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
 
10
 
11
12
Och 13
14 14 14 14
 
15
16
17
18
19
20 20
 
Mors
 
Sångtext med i barnprogrammet; Fem myror är fler än fyra elefanter.

Fem myrors alfabetslåt - video


Emy Storm

Så var det dags att skriva om ännu en svensk betydande skådespelare, idag om skådespelerskan; Emy Storm.
Emy föddes år 1925 i Hälsingland och är alltså nu 87 år.
Som skådis är hon kanske mest känd för sina modersroller i olika produktioner men det går ju inte komma undan med att hennes största livsstämpel är som Emil och Idas mamma Alma Svensson i Emil i Lönneberga-filmerna.
 
Emy Storm med maken Göte Fyhring.
Hon har spelat i alla de där stora svenska filmerna och TV-klassikerna som bara alla svenska skådespelare drömmer om att få ha medverkat i.
Hon har förutom Emil i Lönneberga varit med i produktioner så som; Kullamannen, Kvarteret Korpen, Anderssonskans Kalle, Mysteriet på Greveholm, Den goda viljan, Rasmus på luffen, Sverige åt svenskarna och Hedebyborna. Trots alla dessa produktioner som hon har gestaltat så är det ju ingen tvekan om att hon blivit stämplad för livet i Emil-filmerna, ja jag vet att jag säger det igen nu men det är ju faktiskt så.
Om jag nu skulle välja ut någon annan förutom Alma i Emil där jag personligen tycker att hon har en väldigt stor betydande roll som går rakt in i hjärtat så är det nog som den gamla modern Hilma i Hedebyborna. Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker otroligt mycket om Hilma-rollen.
Emy Storm är utan tvekan en ut av Sveriges största och bästa skådespelerskor genom tiderna.
 
Emy Storm tillsammans med vännen Jan Malmsjö.

Fem myrors alfabetslåt

A (aaaaa)
B (bbbbb)
C (ccccc)
D ddd (d)
 
E (eeeee)
F (fffff)
G (ggggg)
H hhh (h)
 
I
J
K
L
(i j k l)
 
M
N
O
P
(m n o r)
- Nää
(m n o x)
- Nää
(m n o ö)
- Näääääää P
- Just ja p
(m n o p)
 
Q
R
S
T
(q r s t)
 
U
V
X
Y
(u v x y)
 
Zäääta
Ååå
Äää
Öööööööö
 
A b c d e f
G h i j k l
M n o p q r
S t u v
X y z å ä ö
 
A b c d e f
G h i j k l
M n o p q r
S t u v
X y z å ä ö
 
Tack
 
Sångtext med i barnprogrammet; Fem myror är fler än fyra elefanter.

Pojken med guldbyxorna

En riktig gammal TV-klassiker jag fortfarande inte har skrivit om i den här bloggen är; Pojken med guldbyxorna.
Mats är en pojke som för tillfälligt bor hemma hos sin pappa som kanske inte har det allt för gott ställt. I 70-talets Sverige plockar och samlar Mats ihop gamla ölflaskor ifrån sin far som ligger bakis i sängen. Det är inget konstigt med det för det gör i stort sätt alla barn i barnprogrammen på 70-talet, idag skulle ett sånt barnprogram inte ens få produceras i Sverige. Ibland kan det vara lite svårt att veta om det är Mats eller hans pappa som tar ansvar för familjen och hemmet, det verkar i alla fall mest vara Mats. I förrådet till lägenheten där de bor hittar Mats ett par bruna passande byxor att ha på sig. Han märker ganska snabbt att dessa byxor inte är som vilka som helst; de är guldbyxor. Mats kan ta upp sedel efter sedel ur sina byxor utan att det någonsin tar slut. Han befinner sig först i chock men senare när chocken har lagt sig så köper han allt möjligt roligt som han alltid har önskat sig. Det är en massa godis från karamellaffären och en massa leksaker från leksaksaffären såklart. När Mats pappa får veta om guldbyxorna så bestämmer de sig för att skänka pengarna till välgörenhet. Men polisen blir ju såklart misstänksam av var alla bortskänkespengar kommer ifrån. Alldeles lätt är det ju inte att ha guldbyxor...
 
För mig och min kollega Elinor var det en självklarhet att välja med Pojken med guldbyxorna i vår dokumentärserie med tanke på vilken klassiker det här är. Vi är så glada att både Harald Hamrell och Anders Nyström har tackat ja till att medverka. Man kan inte hitta något dåligt med Pojken med guldbyxorna, det är en klassiker som ännu håller idag. Jag minns att jag som liten tyckte att dessa alkoholflaskor som var i hemmet och som Mats plockade upp efter sin far var lite läskigt. Men idag skulle jag bara säga att jag tycker det är bra eftersom det är bra för barn att lära sig hur verkligheten faktiskt kan/ha se/sett ut.
I rollerna ser vi bland andra; Harald Hamrell och Anders Nyström.

Dubbelmoral X1000

Så jag funderade på att skriva ett inlägg om den häxliknande Hollywoodfrun Gunilla Persson.
Jag började googla lite grann på henne och gör då en stor upptäckt. Ett blogginlägg skrivit om hur dålig Gunilla Persson är som mamma, att hon gör allt för att hennes dotter ska bli en stjärna, att hon är helt kändisfixerad, att hon försöker leva genom sitt barn och att hon har en konstig syn på icke-kändispersoner. Ja, det är väl en rätt bra beskrivning om Gunilla Persson. Dock är det ju bara en sak som är lite konstig med denna beskrivning och det är att den är skriven av (läs och häpna) självaste Pernilla Wahlgren själv.
Hmm... är inte det dubbelmoral X1000? Jag menar, Sveriges kanske mest kändiskåta mamma skriver ett blogginlägg där hon kritiserar en annan mamma som lika gärna hade kunnat varit en beskrivning ut av henne själv. Dubbelmoral är något jag alltid har haft väldigt svårt för men annars tycker väl jag som alla andra att Gunilla verkar vara en hemsk människa.

Här kommer bumbibjörnarna

Snälla och rara
Helt underbara
Och deras saga berättas igen
Först deras sånger
Som för många gånger
Djupt inne i skogen där lever dom än

Hipp hurra
För här kommer bumbibjörnarna
Studsar fram igenom sagorna
Och vi får följa med

Bumbibärssaften
Den magiska kraften
Och visst blir man stark
Om man dricker ut av den
Ondska och törnar
Det klarar små björnar
Dom kämpar
Och godheten segrar igen

Hipp hurra
För här kommer bumbibjörnarna
Studsar fram igenom sagorna
Och vi får följa med
Och vi får följa med

Snälla och rara
Helt underbara
Och deras saga berättas igen
Först deras sånger
Som för många gånger
Djupt inne i skogen där lever dom än

Hipp hurra
För här kommer bumbibjörnarna
Studsar fram igenom sagorna
Och vi får följa med

Hipp hurra
För här kommer bumbibjörnarna
Studsar fram igenom sagorna
Och vi får följa med
Och vi får följa med
Och vi får följa med
 
Sångtext med i barnprogrammet; Bumbibjörnarna.

One & One


Nån - jag vet inte vem - har gjort den här filmen


Här och där-låten

Där är där man inte är
Här är här där man är
Åh här har man alltid med sig
Här har man alltid med sig
 
Där är där man inte är
Här är här där man är
Åh här har man alltid med sig
Här har man alltid med sig
 
Där är där man inte är
Här är här där man är
Åh här har man alltid med sig
Här har man alltid med sig
 
Där är där man inte är
Här är här där man är
Åh här har man alltid med sig
Här har man alltid med sig
 
Där är där man inte är
Här är här där man är
Åh här har man alltid med sig
Här har man alltid med sig
 
Sångtext med i barnprogrammet; Fem myror är fler än fyra elefanter.

Hahaha! Gud så kul!

Vem är far till Estelle?
Hittade den här bilden med rubriken ovan på en bloggsida som ni kan hitta HÄR.

Vänner och fiender

Idag tänkte jag skriva lite grann om den gamla svenska TV-såpan; Vänner och fiender. Är det någon som minns den?!
Vänner och fiender handlar främst om de tre tjejerna; Madde, Kicki och Pernilla. De är tillsammans vänner men det finns ju vissa fiender de ibland stöter på också. Hur sympatisk är egentligen Pernillas okap Jörgen?! Inte så särskilt, han kan man nog mest kalla för en fiende eller rent ut av en psykopat. 
Vänner och fiender var faktiskt den första såpan jag verkligen följde. Konstigt det där med tanke på att jag aldrig tror att jag skulle kunna titta på den idag. TV3, vardagarna klockan 19.00 eller någonting sånt... I alla fall, så om Vänner och fiender inte redan var riktigt urspårad från början så blev det ju så sen när de bytte ut huvudrollen Madde mot en annan skådespelare och dessutom hela TV-serien bytte kanal från TV3 till Kanal5.
I rollerna såg vi bland andra; Petra Hultgren, Rachel Mohlin, Anna Hansson, Allan Svensson, Louise Edlind Friberg, Anki Lidén och Erik Donell.

Darkwing Duck intro


Darkwing Duck

Dyker upp från ingenstans men först när nånting sker
Han vet vad som händer ser det ingen ser
Han möter farorna och är jämt på språng
Och är är

Darkwing Duck
Är det nåt suspekt finns han där direkt
Darkwing Duck
Nu blir vi farliga
Darkwing Duck
Darkwing Darkwing Duck

Stiger fram ur rök och damm
Han finns där dag och natt
Hemlig mystisk kommer han
I sin mask och hatt

Inte en enda bov går riktigt säker nu
Här är

Darkwing Duck
Se upp är det nåt suspekt finns han där direkt
Darkwing Duck
Nu blir vi farliga
Darkwing Duck
Bäst du ser upp för här är han

Darkwing Duck
 
Sångtext med i barnprogrammet; Darkwing Duck.

Big Love

Nu tänkte jag skriva lite grann om den amerikanska TV-serien; Big Love.
Big Love är en mycket speciell TV-serie som handlar om en mormonfamilj i ett ganska så nutida amerikanskt samhälle med mannen Bill Henrickson och hans tre fruar; Barb, Nikki och Margene. Ja, det är ju på det här sättet som serien är lite udda eftersom man normalt bara brukar vara gift med en fru i taget om man nu överhuvudtaget är gift. I alla fall så har Bill Henrickson också flera barn med dessa olika fruar och de bor allesammans i en stor familjevilla.
Skulle man bara snabbt zappa över till den här TV-serien en liten stund så skulle man först kunna tro att det är som vilken amerikansk TV-serie som helst med en vanlig familj i vardagen men så är ju som sagt var då inte fallet. Jag tycker det är lite fascinerande att alla dem tre fruarna verkligen verkar älska Bill Henrickson men ändå är de inte svartsjuka på varandra utan de är typ som bästa kompisar. Men jag är ju inte mormon så det är kanske därför jag har lite svårt att tänka mig in i den situationen.
I rollerna ser vi bland andra; Bill Paxton, Jeanne Tripplehorn, Chloë Sevigny och Ginnifer Goodwin.

Premiär för; Hela Sverige bakar

Ikväll på Sjuan börjar det äntligen ett program som i alla fall jag tänker följa. Jag syftar på; Hela Sverige bakar. Hela konceptet är ju lite grann som Sveriges mästerkock. En mästebagare ska koras ut av flera deltagare och får som pris ge ut en helt egen bakbok.
 
Hela Sverige bakar, ikväll klockan 21.00 på Sjuan.

Luftens hjältar

Haha full fart

(Oh:ande)

Nu sticker vi

(Oh:ande)

Oyeah flygplan
Oyo flygplan
Luftens hjältar hela dan
I våra flygplan
Oyeah flygplan
Oyo flygplan
Upp i luften över stan
Kommer våra flygplan
Här kommer vi

(Oh:ande)

En gång till
 
(Oh:ande)

(Woho)

Oyeah (oyeah)
Oyo (oyo)
Oyeah (oyeah)
Oyo (oyo)
Här (här)
Här (här)

Flyga högt och sväva
Vilket härligt sätt att leva
Vi har frihet
Det är givet
Vi tar klivet
Det är livet (wow)

Full fart med flygplan

Oyeah flygplan
Oyo flygplan
Luftens hjältar hela dan
I våra flygplan
Oyeah flygplan
Oyo flygplan
Upp i luften över stan
Kommer våra flygplan

(Oh:ande)

En gång till

(Oh:ande)

Flyga högt och sväva
Vilket härligt sätt att leva
Vi har frihet
Det är givet
Vi tar klivet
Det är livet (wow)

Full fart med
Flygplan
 
Sångtext med i barnprogrammet; Luftens hjältar.

Piff och Puff - Räddningspatrullen intro


Lasse Åberg


Idag tänkte jag skriva lite grann om skådespelaren, konstnären, manusförfattaren, musikern, regissören och designern; Lasse Åberg. Det finns få personer som har så stor talang inom så många områden men Lasse Åberg är en ut av dem.
Lasse Åberg föddes år 1940 och är alltså detta år 72 år gammal.
 
Fast Lasse Åberg står för den kända fiktiva figuren Trazan och har gjort en massa Musse Pigg-porträtt så är det nog ändå Sällskapsresan-filmerna jag förknippar honom allra mest med. Jag är lite förvånad över att han inte har fått Stig-Helmer stämpel i sitt namn precis som Janne "Loffe" Carlsson eller Inger "Pippi Långstrump" Nilsson har fått.
Med tanke på allt som Lasse Åberg är duktig på så är det inte svårt att ställa frågan till sig själv om det finns något som han inte kan?! Jag tror visst han kan allting, precis som Pippi Långstrump och Lotta på Bråkmakargatan såklart.
 
Till alla Stockholmare eller Stockholmsturister så säger jag att nästa gång ni åker tunnelbana så ska ni komma ihåg att det är självaste Lasse Åberg som faktiskt har designat sätena i Stockholms tunnelbanor.
Lasse Åberg är utan tvekan en ut av landets största artister (säger man det?! Ja, det kanske man kan säga) genom tiderna.

Piff & Puff

Nånting händer
Det är nåt skumt på gång
Men våra
Vänner
Dom vaktar dagen lång
Och dom finns i trakten
Här omkring
Vill du ha hjälp så ring

Här kommer Piff och Puff
Är på språng
Här kommer Piff och Puff
Varje gång nu
Här kommer
Världens bästa räddningspatrull
Som löser fallen för din skull

Ledtråd fotspår
En uppfinnig dom gjort
Ett bra trick det
Gick
Och fallet löstes snart
Av ett gäng som klarar
Vad dom vill
Och säkert lite till

Här kommer Piff och Puff
Är på språng
Här kommer Piff och Puff
Varje gång nu
Här kommer
Världens bästa räddningspatrull
Som löser fallen för din skull
Här kommer Piff och Puff
 
Sångtext med i barnprogrammet; Piff och Puff - Räddningspatrullen.

Kvarteret Skatan

Då tänkte jag att det var dags att skriva litegrann om den svenska humorserien; Kvarteret Skatan.
Kvarteret Skatan handlar främst om paren Kristina och Ulf, Frida och Magnus och singeltjejen Jenny. De är ett ganska så stabilt kompisgäng.. eller nåt. När de två paren kämpar på med att få deras relationer att funka bra så kämpar Jenny på dejtingmarknaden. Ibland kommer även andra fiktiva figurer upp i denna serie som till exempel; Kåta Gun, Den klantige bartendern och Bror. Det allra roligaste med Kvarteret Skatan måste ju ändå vara att få följa Jenny när hon håller på med hennes dejtande. Hon bestämmer träff med en kille från gamla tider på typ en bilmack, ber sina vänner att skjutsa dit henne för att sedan vända om när hon ser hur tjock han har blivit och totalt tappar intresset.
Kvarteret Skatan är en serie jag har följt emellanåt. Jag kan inte säga att jag någonsin har sett en humorserie jag tyckt varit så bra och dålig på samma gång. Vissa scener är så otroligt dåliga och tråkiga och andra scener är så himla bra att man undrar hur mycket olika regissörer eller manusförfattare de egentligen kan ha?!
I rollerna ser vi bland andra; David Batra, Johan Glans, Anna Blomberg, Vanna Rosengren och Rachel Mohlin.

Är det så här när man är kär när man är liten

Jag är 15 år
Jag är 15 år
Jag heter Ellinor
Och som ni förstår uti min ungdoms vår

Ändå kan det hända att jag känt
Hur den första kärleken mig bränt

På en bio han
Bjuder mig ibland
Och när det blir mörkt tar vi varann i hand
Åh vad det känns konstigt i mig då
Ofta har jag frågat mig som så

Är det så här när man är kär när man är liten
Hur blir det då när man blir kär när man blir stor
Jag har ju hört att varje flört är nött och sliten
Och att med tiden bleks den rödaste amor

Men jag tror ej därpå för han älskar mig så
Jag känner mig så svag och undrar hur det ska gå
Är det så här när man är kär när man är liten
Hur ska det bli när man är kär när man blir stor

Ingen människa kan
Tro att jag ibland
Gripes av förkval
Då får jag se att han
Kastar sina ögon på en an´
I måndags gick han ut med Marianne

Våren blev till höst
I mitt unga bröst
Rasade förtvivlan och med sprucken röst
Sa till honom jag i telefon
”Jag är som besatt av en demon”

Är det så här när man är kär när man är liten
Hur blir det då när man blir kär när man blir stor
Jag har ju hört att varje flört är nött och sliten
Och att med tiden bleks den rödaste amor

Men jag tror ej därpå för han älskar mig så
Jag känner mig så svag och undrar hur det ska gå
Är det så här när man blir kär nar man är liten
Hur ska det bli när man är kär när man blir stor

Är det så här när man är kär när man är liten
Hur blir det då när man blir kär när man blir stor
Jag har ju hört att varje flört är nött och sliten
Och att med tiden bleks den rödaste amor

Men jag tror ej därpå för han älskar mig så
Jag känner mig så svag och undrar hur det ska gå
Är det så här när man är kär när man är liten
Hur ska det bli när man är kär när man blir stor

Är det så här när man är kär när man är liten
Hur blir det då när man blir kär när
 
Sångtext med i TV-serien; Bert.

Pantertanter intro


Kajsas ko


Kajsa är en ung liten tjej som bor i stan i ett radhus tillsammans med sin pappa och hennes husdjur Pärla. Pärla är inte vilket slags husdjur som helst, hon är en ko. Att ha en kossa i sitt egna hem har både sina för och nackdelar. Fördelarna är att man får en massa mjölk, en massa käääärlek och en massa kul. Nackdelarna är dock fler än fördelarna och det är ju det som är det stora problemet i denna TV-serie. Pärla är för det första väldigt stor att ha i ett radhus och när man ser hur Pärla lever vardagen i stan så förstår man verkligen varför kossor passar bäst att leva i hagar ute på landet.
Det här var ett barnprogram som kom när jag var ganska så stor, ja typ tonåring men jag sket i det och tittade på Kajsas ko ändå för att jag tyckte att det var så himla bra. Tänk ändå om man kunde ha typ vilket djur som helst som husdjur, det skulle ju vara hur kul som helst. Jag skulle nog vilja testa att ha en delfin då tror jag, eller kanske en apa eller så kanske inte ändå...
I rollerna ser vi bland andra; Anna-Klara Hagberg och Tomas Norström.

" Bara det inte blir åska... "

 

Älskade ängel

Jag hade aldrig trott på gudar innan jag såg dig
Hur fel jag haft förstod jag först när du stod framför mig
Dina spelande muskler fick mig att sukta av åtrå och av törst
Och mystiken som brann i dina ögon drabbade mitt hjärta först
Det måste varit dig Gud tänkte på när han skapade sin man
För det finns inte någonting som du inte kan

Älskade ängel (Do do do di loo)
Du är sann (Do do do di loo)
Älskade ängel (Do do do di loo)
Du är en man (Do do do di loo)
Du är stor och stark och snygg
Hos dig så är jag trygg
Och du är min (Do do do di loo)

(Do, do do di loo) x3
(Wow)
(Ho ho ho)

Hur kan en enda människa få allt och ännu mer
Allt manligt muskligt är på plats det är fantastiskt det man ser
Och musklerna i din fasta stjärt får mitt blod att strömma till
Ditt hår är vilt som i dina dar jag kan inte sitta still

Det måste varit dig Gud tänkte på när han skapade sin man
För det finns inte någonting som du inte kan

Älskade ängel (Do do do di loo)
Du är sann (Do do do di loo)
Älskade ängel (Do do do di loo)
Du är en man (Do do do di loo)
I varje steg du går
Vill jag att du förstår att
Du är min

Och smittande leende längtande läppar och en ljuv och manlig röst
Känsliga fingrar famlande armar och ett djuriskt hårigt bröst
Ett djuriskt hårigt bröst

Älskade ängel (Do do do di loo)
Du är sann (Do do do di loo)
Älskade ängel (Do do do di loo)
Du är en man (Do do do di loo)
Du är stor och stark och snygg
Hos dig så är jag trygg
Och du är min (Do do do di loo)
Älskade ängel (Do do do di loo)
Bara min (Do do do di loo)
Älskade ängel (Do do do di loo)
Du är min (Do do do di loo yeah)
 
Sångtext med i TV-serien; Bert.

Gull-Pian


Idag tänkte jag skriva om Astrid Lindgrens fiktiva skapelse; Gull-Pian.
Gull-Pian är en liten tjej som bor tillsammans med sina mostrar och sin kusin Berit eftersom Gull-Pians mamma är sjuk och ligger på sjukhus. Egentligen heter Gull-Pian Eva men hon är mammas egna lilla Gull-Pia och där med titelns namn. Gull-Pians mostrar och kusin är väldigt elaka mot Gull-Pian, de låter henne alltid få göra det jobbigaste hemarbetet och skäller och gnäller på henne jämt. Alla är så himla orättvisa mot Gull-Pian, ja förutom handlaren Eriksson då, han är snäll. Vad skulle hända om Gull-Pian bara struntade i allt och rymde?! Det är något hon väldigt allvarligt funderar på att göra. 
Gull-Pian är en av mina absoluta favoritfilmatiseringar ut av Astrid Lindgrens berättelser. Där finns den där gammeldagsa stämningen med lugn och vitt och vackra ting. Gull-Pian är lite av en Askungensaga med dem elaka mostrarna och en kaxig kusin. Man kan känna mostrarnas och Berits avundsjuka på Gull-Pians skönhet och snällhet. 
I rollerna ser vi bland andra; Zara Zetterqvist, Hanna Alström, Ewa Roos, Cecilia Haglund och Mats Bergman.

En tjej vi ska ha med...

...i vår dokumentär.

*~+~* Bertil Norström *~+~*

~ Bertil Norström ~
*9 september 1923 - 6 september 2012*
<3
Tänker på Margreth Weivers nu som har varit gift med honom ända sedan 1947. Jag hoppas att hon klarar det här. <3

Ett herrans liv


Nu äntligen efter allt strul som varit med min blogg på slutet så ska jag börja skriva om gamla TV-program igen. Wohooo! Idag tänkte jag ta upp den brittiska serien; Ett herrans liv, originaltitel; The Vicar of Dibley.
Geraldine är en kvinnlig präst som kommer till den lilla byn Dibley och rör om. Hon är inte bara kvinna och präst, hon är också den moderna sorterns person som lever lite efter sina egna budord och gör allt för skapa bättre förändringar i den lilla byn. Att en kvinnlig präst rör om i ett litet samhälle är något som de flesta bara tycker är roligt och människorna i byn blir genast mer intresserade av allt som händer i och runt kyrkan. Dock är det något som stör översittargubbarna när en kvinna plötsligt har makten. Antagligen är deras självförtroenden riktigt på botten eftersom de inte tål när en annan människa lyckas.
Ett herrans liv är en rolig serie som tar upp ett viktigt ämne. Just nu går den på sjuan varje dag runt klockan 23. Jag diggar verkligen Geraldine och även fast jag själv inte är troende så är det här en av dem roligaste brittiska TV-serier jag någonsin har sett. Förutom Geraldine får jag ju självklart inte glömma bort att ta upp Alice heller. Alice är liksom.. Alice och det är därför man inte kan låta bli att tycka om henne.
I rollerna ser vi bland andra; Dawn French, Emma Chambers, James Fleet och Roger Lloyd-Pack.

*~+~* Neil Armstrong *~+~*

~ Neil Armstrong ~
*5 augusti 1930 - 25 augusti 2012*
Första människan på månen. <3

Kaubåj

Jag tog ett jättekliv
Och levde vildmarksliv
Jag är en kaubåj

Jag lever som jag lär
Jag lever nu och här
Jag är en kaubåj

Men jag ångrar ingenting
För aj just love tu sing
Aj are a kaubåj (kaubåj)

Å om jag träffar en görl
Så kan det bli ett föl
Jag är en kaubåj (kaubåj)

Naturen är jätteskön
Naturen är jättegrön
Å i naturen finns inga svin
Nä naturen är jättefin

Jag trivs allra bäst
När jag sitter på min häst
Jag är en kaubåj (kaubåj)

Ja det är jätteskoj
Att ha en häst som hoj
Jag är en kaubåj (kaubåj)

Sen hände det en grej
Jag träffade en tjej
Men ingen kaubåj (kaubåj)

Hon va så fin och söt
Jag tog min gun och skjöt
Jag är en kaubåj (kaubåj)

Naturen är jätteskön
Naturen är jättegrön
I naturen finns inga svin
Nä naturen är jättefin

Everybody sjung

Naturen är jätteskön
Naturen är jättegrön
Å i naturen finns inga svin
Nä naturen är jättefin

Wow det svänger ju

Naturen är jätteskön
Naturen är jättegrön
Å i naturen finns inga svin
Nä naturen är jättefin
 
Sångtext med i TV-serien; Bert.

Man kan ju inte alltid behöva sörja denna dag...

Det tycker jag inte! Jag har alltid varit lite extra allvarlig den här dagen i över tio år nu. Idag tänker jag hoppa det och visa en rolig YouTube-video som jag hittade på Anna Tjernströms blogg.

Äntliiiiiiigen!

Jag är frisk eller ja, i alla fall nästan helt frisk från körtelhelv*tet. Nu ska allt bli som vanligt här på bloggen igen. Idag kommer jag bara publicera ett inlägg, det här då så ni liksom har koll på att jag är tillbaka. Tack så hemskt mycket också för alla snälla krya-på-dig-kommentarer! Nu när jag är tillbaka tänkte jag börja med att svara på en fråga ifrån Erika som jag fått under min sjukdom:
 
Usch stackare, kommer håg när jag hade det. Kunde inte äta något förutom isglass. Du jag undrar om du kommer ihåg ett program så brukade gå på ettan på början eller mitten av 2000-talet. Det var en teknade serie om en tonårs tjej, hon had en rosa tröja på sig. Jag kommer inte ihåg handligen men jag minns att hon och hennes vänner brukade dansa i utrot. Jag tror serien var brittisk men är inte helt hundrar. Den brukade gå vardagar och var inte dubbad till svenska. Antagligen gick den under eller efter bolibompa är inte säker. Vet d vilken jag pratar om, tack på förhand och krya på dig! <3
 
Svar: Jag vet! Det är ett rent helv*te, har man inte haft det så kan man aldrig föreställa sig vad det är för något. Jag har haft feber till och från i flera veckor och i en vecka gjorde jag inget annat än att spy. Nu ska man tydligen vara trött hela den här hösten plus att man ska ha känsliga organ så att det är förbjudet att träna, det vill säga dansa för mig på hela den här hösten. Det är skittrist då jag älskar att dansa men det är bara att se fram emot jul då istället. Isglass, ja det var det absolut enda man kunde äta, allt annat kändes som mord. Nej, nu ska vi väl blicka framåt istället! Vet du, jag har letat som sjutton efter det där programmet som du pratar om men jag har inte lyckas hittat det så därför har jag kontaktat SVT:s tittatservice så får vi se om de kan hjälpa oss, annars söker jag vidare sen igen.
 
Ha en trevlig onsdag! /Amanda