TVminnen


Per Myrberg

Jag kom på att en viss stor svensk skådespelare jag fortfarande inte har skrivit om i den här bloggen är ju; Per Myrberg. Ja, ni vet, skådisen vars namn oftast förknippas med Per Morberg.
Per Myrberg är alltså en svensk skådespelare, född 1933 och är då nu 79 år.
Han har medverkat i filmatiserade produktioner som bland annat; Hedebyborna, Saltön och Rederiet. Han har även röstskådespelat en hel del i många svenskdubbade Disneyfilmer. Några exempel är; Den lilla sjöjungfrun, Pongo och de 101 dalmatinerna och Aristocats.
Han är inte bara en stor svensk skådespelare, utan även en duktig artist. Han har sjungit in många svenska Disneylåtar, medverkat i Benny Anderssons och Björn Ulveaus musikal Chess, han har även medverkat i musikalen Cats och inte minst legat 39 hela veckor på Svensktoppen med sin låt; Trettifyran.
Per Myrberg är en väldigt mångsidig artist och det är svårt att välja ut något specifikt som man förknippar honom mer med än något annat. Jag tycker att han är en grym röstskådis, en grym sångare och en grym skådespelare.
 
Per Myrberg i TV-serien Saltön tillsammans med
skådespelarna Tomas von Brömssen och Ulla Skoog.
 
När det gäller skådespelandet är han både duktig på att spela översittare, sur gammal gubbe, snäll gammal gubbe, farlig, beskyddande, hatande, älskande och ja ni förstår vad jag menar. Den snällaste och finaste rollen tycker jag nog dock att han hade när han spelade MacFie i TV-dramat; Saltön.
Per Myrberg är idag en ut av Sveriges största levande skådespelare.
 
Per Myrberg som ung.
2012-10-03 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Vilken fin text om Myrberg, ja han är verkligen bra och något underskattad kan jag tycka.

Svar: Tack så mycket! Ja, visst är han underskattad. Förstår inte det, han har ju gjort så otroligt mycket som är bra. :P
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-10-03 @ 17:47:11
URL: http://djungeltrumman.se/rebecca
Postat av: Anna

Väldigt duktig är han. Saltön hade jag glömt, den e ju bra

Svar: Ja, det är svårt att komma ihåg att bla TV-serier ibland faktiskt. Även för mig som skriver om TV-program hela tiden. :D
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-10-03 @ 18:41:34
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0