TVminnen


Molly Mus

"Molly Moolly Molly Molly Mus". Jag börjar detta inlägg med kanske världens enklaste introsång till kanske världens enklaste mus. Idag ska jag skriva om barnprogrammet; Molly Mus, originaltitel; Maisy Mouse.
Molly Mus är ett barnprogram som passar bäst för alla dem små barnen. Tittar man på Molly Mus så kan man lära sig räkna, nya ord och en massa andra saker som kan vara viktiga att veta för små barn som växer upp. 
Molly är då som sagt var en liten mus, ja en tecknad mus som kanske hade sin bästa poppisperiod i början av 2000-talet. Det minns jag så väl eftersom jag då fick en kusin som hette Molly och den enda igenkännande Molly man kunde komma på då var ju liksom Molly Mus. Dock kan jag inte riktigt fatta hur dom tänkte med översättningen. Är Maisy för svårt att säga för svenska småbarn kanske? Kan ju vara så och då tyckte väl tydligen översättarna att Molly var det bästa ersättningsnamnet. Molly Mus är en typisk såndär figur som man känner igen mer för sina reklamerade leksaker, pussel, bebiskläder och övriga småbarnsartiklar i alla dess slag än själva barnprogrammet Molly Mus. Frågan kan man också ställa sig vad Molly Mus tillverkare mest har tjänat pengar på; Är det berättelserna om Molly Mus eller är det alla övriga materiella ting med Molly Mus? Hmm...
2012-10-05 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Anna

Molly mus var populär här hemma ett tag

Svar: Det kan jag tänka mig. ;)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-10-05 @ 20:36:11
URL: http://heltenklaanna.blogg.se
Postat av: a

åh, jag älskade molly mus när jag var mindre!

Svar: Molly Mus är en riktig cool figur. :)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-10-08 @ 14:41:10
URL: http://agapis.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0