TVminnen


Janne "Loffe" Carlsson

Så var det dags att skriva om ännu en ut av Sveriges största skådspelare med en lång karriär bakom sig. Idag tänkte jag skriva om; Janne "Loffe" Carlsson.
Janne "Loffe" Carlsson föddes år 1937 och är alltså nu 75 år.
 
Tänk att bli så förknippad med en rollfigur man gör en gång i livet att man sedan blir kallad för rollfigurens namn resten av sitt liv. Ja, så är det bokstavligen för Janne "Loffe" Carlsson eftersom Loffe kommer från hans rollfigur som han gjorde i den svenska produktionen; Någonstans i Sverige. Självklart är det Någonstans i Sverige man förknippar honom mest med men det finns även vissa produktioner jag speciellt börjar tänka på när jag ser eller hör Janne "Loffe" Carlsson. Exempel på sådana är; Karlsson på taket, Katitzi, Göta kanal och Vem älskar Yngve Frej. Exempel på andra välkända filmatiseringar som Janne "Loffe" Carlsson har medverkat i är; Anderssonskans Kalle, Repmånad, Sverige åt svenskarna och Rallybrudar.
Janne "Loffe" Carlsson har även haft en stor karriär inom både teatern och sången. Han är faktiskt en grym trummis.
 
Han är både en väldigt hyllad och prisbelönt person inom allt han har åstadkommit. 
År 2008 medverkade han i SVT:s Stjärnorna på slottet. Där kunde man under ett helt avsnitt följa Janne "Loffe" Carlsson när han berättade tillbaka om sin karriär och om sitt liv i övrigt.
Janne "Loffe" Carlsson är en ut av Sveriges största skådespelare.
2012-10-17 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Jag tänker mest på göta kanal när jag ser honom

Svar: Ja, det är ju något han också är förknippad ganska så mycket med. :)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-10-17 @ 18:34:44
URL: http://heltenklaanna.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0