TVminnen


Marie Göranzon

Idag tänker jag skriva om den nyss fyllda 70 år gamla skådespelerskan; Marie Göranzon. Grattis till henne!!! 
År 1942 föddes alltså Marie Göranzon. Här har vi en väldigt etablerad skådespelerska som kanske mer synts via teatern än i TV och film-världen. Dock är hon ändå väldigt välkänd för svenska folket vilket man inte minst fick det bekräftat år 2010 när hon medverkade i SVT:s Stjärnorna på slottet.
För alla oss TV-tittare är hon kanske allra mest känd som den allvarliga, noggranna, rättvisa men också omtänksamma polischefen Margareta Oberg i 2000-talets Beck-filmer.
 
Marie Göranzon är gift tillsammans med skådespelaren Jan Malmsjö och har varit det ända sedan år 1974.
Att Marie Göranzon är en riktig Bergman-favorit är det ingen tvekan om med tanke på alla hennes teaterroller i Bergmanuppsättningar och i till exempel hennes roll i Bergmanfilmatiseringen; Den goda viljan från 1991.
Men självklart har vi även kunnat se henne i andra film och TV-sammanhang som till exempel; Göta Kanal, Alla älskar Alice, Kort är sommaren och Skenbart.
 
Jag tycker att Marie Göranzon verkar som en toppendam i sina bästa år. Hon har gått ut och berömt Melinda Kinnaman väldigt mycket, vilket vi tycker är väldigt roligt eftersom vi troligen ska jobba med henne. 
Marie Göranzon är idag en ut av Sveriges största skådespelerskor.
2012-11-07 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0