TVminnen


Godnatt herr luffare

Dags igen att ta upp ännu en Astrid Lindgren-filmatisering. Idag kortfilmen; Godnatt herr luffare.
De tre syskonen Sven, Anna och Lill-Stina lever tillsammans med sina föräldrar någon gång i förra sekelskiftets början. När barnens mor och far lämnar barnen ensamma i hemmet en dag runt juletid för att bege sig på en begravning så ger de barnen strikta regler om att vara försiktiga när de är hemma ensamma. De får inte släppa in någon som helst främmande person i hemmet och absolut ingen luffare. För det vet ju alla att luffare är totalt opålitliga. Av någon anledning lyckas ändå luffaren Manfred ta sig in i deras lilla hem. När han väl har kommit in i hemmet är det svårt för barnen att kasta ut honom igen. Manfred är ju så himla rolig. Han hittar på en massa trolleriliknande grejer som barnen i hemmet blir väldigt imponerade ut av och en sån luffare kan man ju inte göra sig av med hur som helst.
Det här är ingen film jag sett särskilt många gånger av någon konstig anledning eftersom hela filmen är ju bara sååå himla mysig. Även om luffaren i filmen ska vara ganska så snäll så har jag nog alltid tyckt att han har varit rätt så otäck på något vis.
I rollerna ser vi bland andra; Astrid Bräne, Björn Gustafson, Peter Hall och Stina Lindmark.
2012-11-11 @ 06:00:00 Astrid Lindgren Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Jag tyckte så synd om luffaren när jag var liten när han gick iväg där på vägen helt ensam

Svar: Jaaa faktiskt! :P Hoppas han hittade nåt annat varmt ställe att gå till.
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-11-11 @ 11:31:10
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: marycaroline.blogg.se

Jag gillar verkligen novellfilmerna, vet inte riktigt hur många det finns. Dock har jag inte sett alla. Favoriten är i alla fall Allra käraste syster :)

Svar: Ja, dom är så vackert inspelade på något sätt just novellfilmerna. Min favorit är Kajsa Kavat! Just därför ska vi ha med den i vår dokumentär senare... ;)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-11-27 @ 15:49:42
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0