*~~*~~ - Så tar denna temavecka nu slut!

Det är dags att avsluta denna temavecka men ämnet Sex and the City.
Jag måste säga att det har varit riktigt roligt att ha just det ämnet.
Vi får se till våren vad jag väljer för ämne då.
Nu avslutar jag med ett grymt roligt videoklipp ifrån just; Sex and the City,med min favoritkaraktär; Samantha Jones.
Sedan är det hög tid att börja julpynta lite här i bloggen.
 
Varning för känsliga tittare!
 
Funderar över hur många gånger i denna serie hon säger F-ordet?...

SATC - Märkeskläderna

Det sista ämnet jag tänker ta upp den här temaveckan är självklart; märkeskläderna. För vad vore Sex and the City utan alla dessa kända och framför allt dyra märkeskläder?! Vivienne Westwood, Gucci, Dior, Prada, Fendi, Dolce&Gabbanda och en massa andra exklusiva märken. Tänk vad mycket reklam alla dessa märken har lyckats göra i Sex and the City. Varje tjej har någon accesoar de gillar extra mycket. För Carrie är det utan tvekan alla dessa skor som hon nästan kan simma i, för Samantha är det väskor som hon mer eller mindre gör olagliga saker för att lyckas få, för Charlotte är det mycket vackra smycken och för Miranda känns det som det är en hel del skärp. Rätta mig om ni tycker något helt annat men jag har svårt att tro att man som äkta SATC-fan kan förneka Carries stora skomani.
Jag har aldrig varit tjejen i skolan som följt de aktuella klädkoderna, för mig har det varit som osynligt. Men däremot så har jag alltid blivit väldigt påverkad av hur människor i olika TV-program har klätt sig. Jag tror inte att jag hade kunnat nästan ett enda världskänt klädsesmärke om det inte vore för Sex and the City. Om det är en fördel eller nackdel vet jag inte riktigt för så billigt med Gucciparfym är det ju inte.

SATC - Karriären

Något som är otroligt viktigt för dessa tjejer är karriären. De alla fyra har lyckats med det som alla drömmer om; att få sitt drömjobb. Carries karriär växer genom hela serien och från att ha haft en liten ruta i en tidning nån gång då och då så får hon sen ge ut bok efter bok som säljer bra i flera länder. Samantha älskar fester och allt som har med glamour att göra, hela hennes liv är en fest och vad passar då bättre än att vara manager för stora stjärnor och skapa stora tillställningar?! Miranda är ordningsam och är väldigt för lika rätt. Hon är en kvinnlig advokat som gått långt. Charlotte är djup, känslig och en traditionell kvinna. Konst som hon arbetar med passar därför henne utmärkt.
Jag måste faktiskt säga att det är det här som är det absolut bästa med hela serien. Jag har fått en sån motivation till att arbeta och göra saker som jag verkligen vill göra i mitt liv. Liksom nästan ingenting är ju egentligen omöjligt. De flesta av oss människor här i världen ska ju arbeta i nästan hela våra liv och då vill man väl ändå ha ett arbete som man verkligen trivs med, ett jobb där man inte har ångest för att det är måndag och bara går och suktar efter fredag hela långa veckan. Därför har dessa tjejer varit en enorm förebild för mig och förhoppningsvis många andra tjejer när det kommer till karriären.

Sno stilen #4

*Charlotte*
 
Klänning från Peppa Loves 599 KR
 
Armband från Pearls for girls 129 KR
 
Örhängen från Pearls for girls 99 KR
 
Skor från Nly Shoes 399 KR
 
Väska från Friis & Company 269 KR

*Charlotte*

Idag tänker jag skriva om sötaste Charlotte. Den fjärde karaktären i Sex and the City utan i någon speciell ordning. Charlotte är den äkta familjekvinnan. Hon vill ha allt det där som ramen förutsätter att man ska ha i livet. Hon vill ha man, minst två barn och bli lite hemmafruaktigt för att kunna passa upp på hela sin familj (till Mirandas största fasa). Fast varför Miranda ska vara orolig för det är lite obegripligt eftersom man vet att vad Charlotte än gör så behåller hon sin stil, klass och självständighet. Hon kommer dock på att Miranda har lite rätt och blir därför aldrig riktig hemmafru på heltid. Att hitta den perfekta mannen och sedan få sina kärleksbarn är rättare sagt än gjort för Charlotte. Först och främst får hon dejta som sjutton för att finna en bra man och när hon väl har gjort det visar det sig att hon inte kan bli med barn. Lite senare märker hon också att den "perfekta mannen" inte var den perfekta mannen för henne. Dock går Charlottes dröm sedan i uppfyllelse och hon finner sin Harry och får två underbara döttrar.
Jag kan ibland bli väldigt berörd ut av Charlottes hela person och kamp för att få det mest självklara för många i livet. Hon är vacker, har bra med tillgångar, är trevlig och allt med ändå har hon så himla svårt att få det där de flesta människor vill ha. Jag hoppas att hon har påverkat många kvinnor världen över att vara extra stolta över sina barn och de barnlösa hoppas jag hon har gett extra mycket hopp till.

SATC - Familjen

Om man som jag har sett Sex and the City flera gånger om så känner man Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte utan och innan. Något man dock har väldigt dålig koll på är deras familjer. Då syftar jag på deras kärnfamiljer som de kommer ifrån början. Lite småsaker får man veta under seriens gång men ytterst lite. Jag tror att det kan vara för att serien ska utspegla en sån självständighet hos dessa tjejer så att man kanske därför medvetet har valt att inte visa så mycket om tjejernas familjer. Dock är ju dessa tjejer så nära varandra att de tillsammans är som en enda familj. När åren går genom serien börjar de också skapa sina egna nya familjer. Charlotte gifter sig och får två döttrar. Miranda gifter sig och får en son. Samantha skaffar sin underbara lilla hund som blir som hennes andra halva och alltid bär outfits som passar ihop med Samanthas kläder. Carrie beslutar sig till slut för att bli tillsammans med sin Mr Big för gott och när vardagen förvandlas från ständiga utgångar till hemmakvällar, ja då vet man att de har blivit en riktig familj.
Jag förstår att denna serie ska handla om tjejerna själva först och främst men jag hade gärna velat vetat mer om deras "forna" familjer för det är någonting jag absolut aldrig kan sluta att fundera över.

Sno stilen #3

*Miranda*
 
Jacka från Rut m.fl. 699 KR
Klänning från Dagmar 3379 KR (finns antagligen billigare alternativ också)
 
Skor från Nelly 649 KR
 
Väska från Tiger of Sweden 1995 KR (eller en kopia för några siffror mindre...)

*Miranda*

Nu har vi kommit till vår tredje fiktiva tjejkaraktär i Sex and the City, nämligen; Miranda Hobbes. Miranda är den äkta karriärskvinnan med en rad långa och viktiga utbildningar bakom sig. Hon har alltid sin kalender i stort sett fullbokad men hon försöker ändå ta minsta lilla tid som hon har över att spendera tillsammans med sina vänner. Miranda har noll hopp när det kommer till killar. Hon tycker killar är stora svin som man inte kan lita en enda procent på (känner någon igen sig?). Som karriärskvinna är hon van vid att slåss mot alla maktens män för att ta sig fram och lyckas i sin karriär. Det är dock inte alltid lätt när hon dessutom är gift, har en liten son och en sjuk svärmor att ta hand om.
Mirandra representerar verkligen dagens vanliga karriärskvinna. Man ska vara perfekt på alla områden fast det är helt jäkla omöjligt när man inte är mer än människa. Den största nackdelen med Miranda är att hon ibland är lite för negativ när det kommer till saker och det kan även gå ut över hennes vänner. Hon har svårt att förstå att inte alla tänker som henne. Jag älskar dock Mirandas beroende ut av alla dessa TV-såpor. Det är så likt mig så det inte är klokt. Ja, hur skulle jag annars kunna skriva om TV?!

SATC - Killarna

Sex and the City skulle ju absolut inte vara någonting utan alla dessa killar som tjejerna hela tiden dejtar åt höger och vänster. Hela serien handlar egentligen om att tjejerna ska försöka hitta varsin Mr Big Right som de kan gifta sig med. Eller nja, inte Samantha då som helst av allt inte vill binda sig, kanske inte heller Miranda som för längesen totalt har tappat hoppet om alla världens killar, kanske inte heller Carrie som tycker att äktenskap är en onödig papperslapp och känner sig kvävd ut av förlovningsringar. Alltså har vi bara Charlotte kvar. Hon är den som verkligen vill finna rätt kille, gifta sig och skaffa barn till varje pris. Fast hur det än är så lyckas alla tjejer bli påverkade ut av världens killar på något viss eller rättare sagt på många vis. För slutligen har även Miranda, Samantha och Carrie också ett behov av att ha en värld med just killar. För hur skulle Samantha annars kunna strula runt? Vad skulle Miranda hitta att klaga på? Men framför allt, vad skulle Carrie skriva om och hur skulle hon kunna försörja sig om det inte fanns killar?
Jag tror att alla tjejer känner igen åtminstone en typ ut av alla dessa killar som är med i den här serien (tyvärr). Ibland har man nästan velat försöka göra en Samantha (testa på livet som lesbisk) men om inte ens Samantha klarade det, hur skulle det då gå för mig?!...

Sno stilen #2

*Samantha*
 
Klänning från House of Dereon 995 KR
 
Örhängen från Nelly för KR
 
Skor från Sugarfree Shoes 399 KR
 
Väska från Awear 249 KR

*Samantha*

Det går ju inte att göra annat än att älska bästaste Samantha Jones. Hon är min absoluta favorit i Sex and the City. Inte för att jag kan påstå att hon och jag har särskilt lika livsstil men på något sätt ser jag ändå upp till henne. Samantha har ett självförtroende som alla tjejer borde ha och hon bryter definitivt mot Jantelagen men det är något som alla borde ta lärdom ut av och göra lite oftare. Samantha tycker själv att hon är bäst, snyggast och underbarast. Hon låter ingenting hindra henne från att göra det hon vill. Det absolut bästa med Samantha är ändå att hur skrytig hon än är när det gäller sig själv så ser hon aldrig ner på andra tjejer. Hon ger alla åtminstone en chans vilket tyvärr inte många gör i denna värld. Samanthas största svaghet är väl att hon har svårt att prata om det extremt känsliga och djupa. När hon fick sin cancer var det något hon lärde sig att göra lite bättre, att öppna sig alltså och prata om det där som är inåt och inte bara utåt. Samantha har en enorm humor och hon är ständigt rolig av att bara vara som hon är utan att behöva anstränga sig något.
Ja, jag vet att jag skrivit om Samantha tidigare i den här bloggen och det finns hur mycket till att skriva om henne men jag avrundar ändå här med att säga att hon är "f*cking fabulous".

SATC - Vänskapen

Något som är en ut av huvudpunkterna i serien Sex and the City är självklart vänskapen som tjejerna har till varandra. De kan varandra utan och innan, de känner till varandras styrkor och svagheter, ja de är helt enkelt bästa vänner. Miranda, Samantha, Carrie och Charlotte är det där tjejgänget som är extremt olika varandra men på något sätt passar de så himla bra ihop eftersom de med sina olikheter kompletterar varandra. De har under årens belopp gått igenom mycket tillsammans. Deras vänskap har satts på prov många gånger och de har gått igenom de mest svåra saker ett liv kan innebära. Till exempel; Samanthas cancer, Charlottes missfall, Mirandas bortgång ut av sin mamma och Carries lite då och då krossade hjärta. De har även upplevt de mest roliga saker man kan tänka sig uppleva tillsammans med sina vänner. Det har varit lyckliga giftermål, barnafödsel, festliga tillställningar för uppgång i deras karriärer och fantastiska oförglömliga resor världen över.
Jag tror att alla tjejer som har en riktigt bra tjejkompis känner igen sig i vänskapen i Sex and the City. Det där lilla speciella med att man känner en kompis så bra att hon bara behöver ge en blick istället för att säga flera meningar som man förstår minst lika bra. Att finnas för varandra i vått och tort. Det är just det som är äkta vänskap.

Sno stilen #1

Det är ju knappast någon hemlighet att Sex and the City-tjejerna utmärker sig för sina dyra och snygga märkeskläder. Jag tänker den här veckan ta upp lite olika outfitsval ut av SATC-tjejerna och ge tips på hur man kan sno deras stilar fast till ett mycket billigare pris då förstås.
 
*Carrie*
 
Daltonklänning från Moström 679 KR
 
Halsband från NLY Orchid 59 KR
 
Skor från China Girl 599 KR
 
Väska från Fiorelli 379 KR

*Carrie Bradshaw*

Nu tänkte jag skriva lite grann om Sex and the Citys huvudrollskaraktär; Carrie Bradshaw.
Carrie arbetar som journalist/författare. Hon skriver om sitt och sina vänners liv när det kommer till killar, killar, killar, killar och åter killar. Hon gillar att reflektera och analysera minsta lilla grej som killar gör (precis som alla andra tjejer brukar). När Carrie gjorde sin debut med denna TV-serie så fick den en genomslagskraft som var enorm. Varför kan man undra?! Jo, för att för första gången nånsin görs en TV-serie där tjejerna har makten och killarna tofflar istället för tvärtom. Carrie har blivit en idol för många tjejer i världen. Det beror nog främst på hennes självständighet, hennes unika personlighet som visar sig inte minst vid hennes klädval men kanske främst hennes pepp om att få andra tjejer att må bra än att försöka se resten ut av världens tjejer som ett hot och trycka ner dem som tyvärr allt för många fortfarande gör idag.
Jag älskar Carries livsstil eftersom hon njuter ut av varje dag och försöker att inte se tisdagar tråkigare än lördagar till exempel. Dock kan jag ibland bli så jäkla förbannad på henne att jag inte vet vad jag ska ta mig till. För att vara en bra förebild för unga tjejer så röker hon alldeles för mycket och när hon väl har fått precis allt det hon vill ha (Big eller Aidan tex.) så är hon ändå inte nöjd för då kommer hon alltid på att hon vill ha något mer. Detta gör att hon ofta trasslar till det för sig själv. Fast utöver det så kan man ju inte göra annat än att älska Carrie.

*~~ Välkomna till TVminnens temavecka hösten 2012 ~~*

Ja, då kör vi då! Sjävla temat har jag ju redan talat om. Det ser man ju också minst på denna bild och på kategorin. Vi har en rolig vecka framför oss känner jag nu.
Välkomna!

Temavecka skjuts fram på grund av bildfel!

Jag blir så jäääääävla less ibland. Det är alltid nåt som ska krångla med bloggen. Just nu kan jag inte ladda upp bilder utan att de blir snea, någon annan som har samma problem? Blogg.se vägrar tydligen svara också fast jag redan skickat två mail till dem. Det här betyder då i alla fall att jag inte kommer kunna ha någon temavecka den här veckan eftersom jag inte kan ladda upp bilder då alltså. Vi syns förhoppningsvis nästa vecka, vecka 48 alltså, så får vi se om blogg"f*cking".se har lyckats hjälpa mig då. Bye so long!

Hela riksdagen är fulla med dårar!

< Om någon av nån anledning har lyckats missat denna film. >

När programfrågor löser sig....

...då blir man väldigt glad!
Här om dagen fick jag en programfråga från en tjej som heter Annsi.
Såhär stod det:
 
"Hej!
Toppen att det finns ett sånt här forum! Har länge försökt leta upp ett gammalt program som jag bara inte kan komma på vad den heter!
Har ingen att fråga och Google är inte direkt hjälpsam hehe.
Jag vet inte när det är ifrån men kan tänka mig att det kanske är från 80-talet eller så.
Det handlar om en man som är mer som en pojke, han har på sig kostym alltid och har en cykel (tror den är röd eller blå) med "fina tofsar" på handtagen. Han är jättestolt över sin cykel och cyklar överallt, ofta handlar avsnitten om att någon stjäler hans cykel så han får stjäla tillbaks den. Det pratas inte så mycket i programmen och mannen (klädd i brun eller ljusblå kostym och fluga, platt, mörkt hår) och ett löjligt skratt som blivit hans signaturgrej.
Vad hette programmet? Hjälp mig!
Tacksam för hjälp"
 
Ett tag senare igen mailade Annsi och berättade att hennes kompis hade löst programproblemet.
 
Det var den här gubben, Pee-Wee Herman som vi sökte.
 
Det är så himla roligt när jag får programfrågor och ännu roligare när folk hjälper till att lösa dem när jag inte klarar av det själv. Så har ni någon programfråga så tveka inte. Tillsammans försöker vi lösa det!

Årets julvärd 2012

Åhh så himla roligt det som blev klart för några dagar sedan; Sarah Dawn Finer visar Kalle Anka i år. Gooo Sarah!
SVT kunde inte valt en bättre julvärd.
Hon är så fin, ödmjuk och rolig på samma gång.
En julvärd det kommer bli mycket roligt att följa på julafton.
 
Sarah tänder juleljuset i SVT i år.

Time snart för temavecka

Japp! Snart är det dags för terminens temavecka i min blogg.
Den här gången har jag tänkt riktat in mig på tjejer, hur tjejer umgås med varandra, hur tjejer är mot varandra och hur tjejer är mot killar. Sedan gick jag vidare i mina tankar och kände då att självklart ska jag köra Sex and the City-vecka. Min favoritserie när det kommer till amerikanskt.
Så nästa vecka då, alltså vecka 47 kör vi Sex and the City-tema i den här bloggen. Wieee! Det ska bli kul!

När jag skickar presenter till en hund på distans


Bröderna Lejonhjärta - Trailer


Godnatt herr luffare

Dags igen att ta upp ännu en Astrid Lindgren-filmatisering. Idag kortfilmen; Godnatt herr luffare.
De tre syskonen Sven, Anna och Lill-Stina lever tillsammans med sina föräldrar någon gång i förra sekelskiftets början. När barnens mor och far lämnar barnen ensamma i hemmet en dag runt juletid för att bege sig på en begravning så ger de barnen strikta regler om att vara försiktiga när de är hemma ensamma. De får inte släppa in någon som helst främmande person i hemmet och absolut ingen luffare. För det vet ju alla att luffare är totalt opålitliga. Av någon anledning lyckas ändå luffaren Manfred ta sig in i deras lilla hem. När han väl har kommit in i hemmet är det svårt för barnen att kasta ut honom igen. Manfred är ju så himla rolig. Han hittar på en massa trolleriliknande grejer som barnen i hemmet blir väldigt imponerade ut av och en sån luffare kan man ju inte göra sig av med hur som helst.
Det här är ingen film jag sett särskilt många gånger av någon konstig anledning eftersom hela filmen är ju bara sååå himla mysig. Även om luffaren i filmen ska vara ganska så snäll så har jag nog alltid tyckt att han har varit rätt så otäck på något vis.
I rollerna ser vi bland andra; Astrid Bräne, Björn Gustafson, Peter Hall och Stina Lindmark.

Mimmi eller Monstret i Skåpet

Idag tänker jag skriva om Viveca Lärn (Sundvalls) fantastiska berättelse; Mimmi. Ja, självklart som TV-serieformat. Eller om man nu hellre vill kalla serien för Monstret i skåpet som faktiskt boken heter.
Mimmi är sex år. Hon bor tillsammans med sina konstiga föräldrar som aldrig gör som alla andra föräldrar gör. Mimmis pappa Oskar jobbar som brevbärare och Mimmis mamma Elin jobbar på restaurang. På dagarna går Mimmi på lekis där hon leker, pysslar och har roligt med sina kompisar, speciellt med Anders. Anders har berättat att det finns ett monster som bor i skåpet på lekis. En dag tänker Mimmi och Anders släppa monstret fritt, kanske sista dagen på lekis?!
Mimmi var ett barnprogram som jag fullkomligt avgudade som liten. Självklart hade jag det på VHS-band och jag läste alla Mimmi-böckerna. Man kan nästan se Mimmi som en kvinnlig Sune ibland. Likheterna mellan dem båda är väldigt lika. De har stor fantasi, konstig familj och i serien smälter en såndär näst intill barnförbjuden humor in emellanåt.
 
Jag hittade en bild på hur Maria Von Euler ser ut idag:
 
Självklart tar vi också med en bild när hon spelade lilla Mimmi:
 
I rollerna ser vi bland andra; Maria Von Euler, Cecilia Nilsson, Magnus Nilsson, Calle Torén och Ing-Marie Carlsson.

Det här med presidentvalet..

Jag känner att jag kanske borde skriva lite grann om presidentvalet i USA så det inte verkar som att jag är "helt bakom flötet" som Isabel Adrian säger om Gunilla Persson.
Det är ju faktiskt så att den sista tidens TV-nyheter och övriga medianyheter har ju dominerats ut av just presidentvalet i USA. Nu har ju Barack Obama blivit omvald. Han vann sin seger mot presidentkandidaten Mitt Romney.
Med tanke på hur mycket vårt land och resten ut av världen påverkas ut av USA så är det ju inte konstigt att det blir sån mediahets kring detta.
Frågan är om det har varit lite för det amerikanska folket som att välja mellan pest eller kolera? Mitt Romney som visar öppet att han är helt bäng och knäpp eller Barack Obama som säger en sak och gör en annan? Mitt Romney är öppet ond och Barack Obama är genomfalsk.
Så vad skulle jag ha valt?! Hade jag fått röstat i USA-valet hade jag nog ändå lagt min röst på Barack Obama. Gett killen en till chans liksom. Fyra år till att bevisa att han kan vända USA och göra det till ett bättre land. Den som nu lever under dessa kommande år får se.

Nån som kommer ihåg...?


Marie Göranzon

Idag tänker jag skriva om den nyss fyllda 70 år gamla skådespelerskan; Marie Göranzon. Grattis till henne!!! 
År 1942 föddes alltså Marie Göranzon. Här har vi en väldigt etablerad skådespelerska som kanske mer synts via teatern än i TV och film-världen. Dock är hon ändå väldigt välkänd för svenska folket vilket man inte minst fick det bekräftat år 2010 när hon medverkade i SVT:s Stjärnorna på slottet.
För alla oss TV-tittare är hon kanske allra mest känd som den allvarliga, noggranna, rättvisa men också omtänksamma polischefen Margareta Oberg i 2000-talets Beck-filmer.
 
Marie Göranzon är gift tillsammans med skådespelaren Jan Malmsjö och har varit det ända sedan år 1974.
Att Marie Göranzon är en riktig Bergman-favorit är det ingen tvekan om med tanke på alla hennes teaterroller i Bergmanuppsättningar och i till exempel hennes roll i Bergmanfilmatiseringen; Den goda viljan från 1991.
Men självklart har vi även kunnat se henne i andra film och TV-sammanhang som till exempel; Göta Kanal, Alla älskar Alice, Kort är sommaren och Skenbart.
 
Jag tycker att Marie Göranzon verkar som en toppendam i sina bästa år. Hon har gått ut och berömt Melinda Kinnaman väldigt mycket, vilket vi tycker är väldigt roligt eftersom vi troligen ska jobba med henne. 
Marie Göranzon är idag en ut av Sveriges största skådespelerskor.

*~+~* Hans Lindgren *~+~*

~ Hans Lindgren ~
*6 januari 1932 - 2 november 2012*
Hans Lindgren var en ut av Sveriges största röstskådespelare. Han har dubbat många kända tecknade filmer till svenska. Hör man hans röst så känner man igen den direkt.
Som liten var han ett väldigt känt filmansikte där han medverkade i bland annat filmklassikern; Barnen från Frostmofjället.
Jag visste att han var väldigt sjuk redan eftersom han inte kunde meverka i vår dokumentärserie. Tänker inte gå in mer på det. Han har/hade i alla fall en väldigt trevlig dotter.
R.I.P

Madicken - Trailer


Bloggförändringar

Som ni kanske märker så bloggar jag inte lika mycket längre som förut. Anledningen till det är att jag jobbar mer nu. Men jag kommer naturligtvis fortsätta blogga fast kanske inte lika mycket som tidigare då.
Tänk på att om ni undrar något angående ett TV-program eller typ vad som helst så kan ni alltid fråga i frågelådan, maila eller helt enkelt bara skriva en kommentar i ett passande inlägg.
 
En liten bild på Malte (världens snyggaste hund) som fyller 9 år idag.