TVminnen


Wallander - Täckmanteln

Den nionde Wallanderfilmen med Krister Henriksson heter; Wallander - Täckmanteln.
En övergiven och stängd lastbil hittas i Ystad. Polisen öppnar den och finner nio döda utländska människor och ett levande spädbarn. Vid lastbilen hittas också ett fotografi på två små barn, en pojke och en flicka. På bilden kan man också se var barnen befinner sig, vid ett kloster hos några nunnor. Polisen åker till klostret och får reda på att två ut av dem som dog i lastbilen var föräldrar åt pojken och flickan i klostret. Samt får de veta att spädbarnet är ett syskon åt barnen. Vem är det egentligen som har smugglat dessa flyktingar som har avlidit?! Det blir ett svårt fall för Kurt och hans kollegor.
Wallander - Täckmanteln är en väldigt djup film. Det blir på något sätt alltid mer rörande i såna här filmer när barn är inblandade tycker jag. Den här filmen är helt okej, dock lite virrig i utredningen om jag ska ge den ett minus. Har sett den flera gånger men kan inte säga att jag ändå hänger med i vad som händer helt till hundra.
I rollerna ser vi bland andra; Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Maria Kulle och Lena Granhagen.
2012-05-07 @ 15:01:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0