TVminnen


Wallander - Mörkret

En ut av mina bästa Wallanderfilmer är; Wallander - Mörkret.
I denna film tar sig Kurt och hans polisteam till en skola i Ystad. Allt verkar gå långt ifrån rätt till på denna högstadieskola. För ungefär ett år sedan tog en flicka livet av sig som gick där. När polisen börjar forska mer i hennes självmord så finner de mer och mer tecken på att lärare från skolan ska ha varit inblandad i flickans tillstånd strax innan hon dog. Samtidigt utnyttjas andra tjejer på skolan med sex och droger ut av högre uppsatta män. Det gäller nu för Ystadspolisen att ta reda på vem som bär huvudansvaret för detta och försöka ta fast den eller dem.
Det här är en ganska djup film med unga tonårstjejers psykiska ohälsa. Linda blir väldigt personligt engagerad i detta eftersom det framkommer i denna film att hon själv som ung tjej hade det väldigt jobbigt med just psykisk ohälsa. Duktiga unga tjejer som skådespelar i den här filmen tycker jag.
I rollerna ser vi bland andra; Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Natalie Minnevik, Stefan Gödicke, Tomas Norström och Per Morberg.
2012-05-05 @ 15:03:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0