TVminnen


Wallander - Innan frosten

Något man är ganska van vid att se i TV4 på söndagar är alla dessa polisfilmer, som till exempel; Beck och Wallander. Idag tänkte jag ta upp de 7 första Wallanderfilmerna med Krister Henriksson. Jag börjar då med den första filmen i ordningen; Wallander - Innan frosten.
Kurt Wallander arbetar som poliskommissarie i Ystad. Han är en över medelålders man, ensamtående och lever helt för sitt arbete. Kurt har en dotter som heter Linda. Trots att all tid han lagt under åren på sin poliskarriär och den lilla tid han gett till Linda så bestämmer sig ändå Linda för att gå i sin fars fotspår och bli polis. Linda har nu utbildat sig klart till polis och börjar arbeta i Ystad hos ingen mindre än sin egna far. Det uppstår ofta konflikter mellan far och dotter. Linda är arg på sin pappa för att han aldrig har ställt upp för henne och Kurt är lite småbekymrad över att vara chef över sin egna dotter.
I den första filmen är Lindas egna gamla vän inblandad. Detta blir ett test för Linda och Kurt att klara av ett samarbete som dessutom har privat anda i sig.
I rollerna ser vi bland andra; Krister Henriksson och Johanna Sällström.
2012-05-05 @ 15:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0