TVminnen


Wallander - Afrikanen

Den femte filmen i Wallanderserien med Krister Henriksson heter; Wallander - Afrikanen.
En afrikansk man hittas död i en godsvagn som anlänt från Sverige till Polen. Mannen visar sig vara skjuten. Det blir alltså ett nytt mordfall för Kurt och hans kollegor att lösa. Allt verkar lösa sig väldigt lätt denna gång, ja nästan för lätt. En svensk man kommer och erkänner sig själv skyldig till mordet. Polisen borde vara lättade men de känner ändå att något inte riktigt stämmer. Han som har erkänt sig skyldig till mordet kan omöjligt vara mördaren de letar efter.
Wallander - Afrikanen känns rätt neutral i själva betygsystemet om man säger så. Inte den bästa Wallanderfilmen men inte heller den sämsta. Haha, måste bara ta upp en skitkul kommentar jag hittade på en sida som är riktad till Henning Mankell om just denna film;
"Någon borde ge Mankell en geografibok och förklara för honom att världen utanför Ystad INTE endast består av Afrika. Må det vara \"Den vita lejoninnan\", \"Brandvägg\" eller \"Afrikanen\" eller alla andra Afrikareferenser i andra filmer"
I rollerna ser vi bland andra; Krister Henriksson, Johanna Sällström och Ola Rapace.
2012-05-05 @ 15:04:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0