TVminnen


Mona Malm


Nu tänkte jag skriva lite grann om en ut av Sveriges största skådespelerskor, nämligen; Mona Malm.
Mona Malm föddes år 1935 och är nu 77 år gammal.
Listan på film, teater och TV-produktioner hon har gjort kan göras lång. Hon är mångsidig och man har verkligen kunnat sett henne i alla möjliga genrer. Det har varit allt ifrån Ingmar Bergman-klassiker som Fanny och Alexander, till barnprogram som Simpor och Grodfötter och även i nutidens kanske mest populära svenska TV-serie; Solsidan.


Jerusalem, Tre kärlekar, Den goda viljan och Den tatuerade änkan är också några välkända produktioner vi känner igen henne ifrån.


Jag har lite svårt att bestämma mig för vilken produktion jag förknippar henne med mest. Hon är så otroligt duktig på att spela olika slags roller; glada, ledsna, arga, goda, onda, så det är svårt att välja någon roll som man verkligen förknippar med just henne. Men jag tror ändå att jag på riktigt fick lära känna hennes skådespelarinsats när hon spelade Ester i Den tatuerade änkan. Den TV-serien är ju även Emmybelönad och med Monas underbara skådespelarinsats där så är det inte konstigt att den dramaserien slog alla andra världens TV-serier just detta år när Den tatuerade änkan var som ny.

2012-05-02 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0