TVminnen


Inga Landgré


Idag ska jag skriva om ännu en ut av Sveriges största TV-kulturpersoner typ. Idag ska jag skriva om skådespelerskan; Inga Landgré.
I år gick Guldbaggegalans Hedersbagge till denna fantastiska skådespelerska. Det är kanske inte så konstigt heller med tanke på hela hennes långa skådisbagage.


Inga Landgré föddes den 6 augusti år 1927 och fyller alltså 85 år nu i sommar.
Redan på tidigt 1940-tal började Inga Landgré att medverka i filmatiseringar. Hon har alltså varit med mycket längre än våran svenska TV har.
Från 1949-1959 var hon gift med en ut av Sveriges största skådespelare genom tiderna; Nils Poppe.
Inga Landgré har vi genom åren kunnat se i allt ifrån Bergmanklassiker som; Den goda viljan och Det Sjunde inseglet, till barnproduktioner som; Hugo och Josefin och Tur & retur. Men det är långt ifrån det enda som hon har medverkat i.


För inte så länge sedan så skådespelade hon i den amerikanska versionen ut av Stieg Larssons Män som hatar kvinnor-triologi, den amerikanska titeln då; The Girl with the Dragon Tatoo. Så trots att hon för länge sedan har nått pensionsåldern så fortsätter Inga Landgré att vara ständigt aktuell.

2012-05-30 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0