TVminnen


Den vita stenenMan sparar ofta det bästa till sist och det sämmer i vissa fall som till exempel i detta. Jag har fortfarande inte skrivit om; Den vita stenen i denna blogg. Dags att göra det nu då kanske.
Den vita stenen är kanske en ut av världens bästa TV-serier för barn, helt utan att överdriva. Jasmine skrev en gång till mig att hon aldrig riktigt fattat vad Den vita stenen har handlat om. Så, Jasmine. Jag vet vad det handlar om och nu ska jag berätta det.
Den vita stenen handlar om Fia som är en ensam överklassflicka och om Hampus som är en ensam fattig pojke. Fia har en unik vit sten som Hampus vill ha. Fia ger honom ett uppdrag att utföra för att få Den vita stenen. Sedan vill Fia i sin tur ha tillbaka stenen och då får hon ett uppdrag ut av Hampus att utföra. Sen skickar de stenen fram och tillbaka emellan varandra och en vänskap växer fram och blir stark. Varje uppdrag de får blir farligare och farligare. Vissa uppdrag är rent ut sagt livsfarliga som att till exempel måla ögon, näsa och mun på kyrkuret.


Alltså, man kan säga att Den vita stenen handlar om två barn som utmanar sig själva för att se hur mycket farliga saker de kan göra och ändå överleva. Hur mycket är de beredda på att riskera sina liv?! Tydligen rätt mycket. En ganska så hemsk handling egentligen när man tänker efter. Både Hampus och Fia är ju två barn som mår lite psykiskt dåligt. De har båda många människor runt omkring sig men på något sätt finns det ingen som riktigt förstår dem. Sånt har man ju även själv varit med om i det verkliga livet ibland. Att trots att man har många människor runt omkring sig så kan man ändå känna sig ensam ibland.
Den vita stenen är en TV-klassiker och det doftar så otroligt mycket sommar kring denna serie som det kan göra. Därför känner jag att detta inlägg passar bra nu i min blogg när sommaren närmar sig med stormsteg.
I rollerna ser vi bland andra; Julia Hede, Ulf Hasseltorp, Ulf Johanson, Betty Tuvén, Monica Nordquist, Håkan Serner, Maj-Britt Lindholm, Cecilia Nilsson, Fanny Gjörup, Börje Mellvig, Björn Gustafson och Willy Peters.

2012-05-23 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Jasmine

Naw, va' fint gjort av dig. Tack för inlägget, jag känner mig hedrad. :)Svar: Tack för gratulationen. Du är så snäll. :)Sov gott.

Kram

2012-05-25 @ 00:01:53
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0