TVminnen


Allrakäraste systerDenna söndag tänker jag skriva om Astrid Lindgrens fantastiska saga; Allrakäraste syster.
Barbro är en flicka som bor tillsammans med sin mamma, pappa och lillebror. Hon känner inte att hon passar in i sin egna familj, eftersom de inte tycker om henne lika mycket som de tycker om varandra. Barbro får dock en hemlig tvillingsyster som heter Ylva-Li. Ylva-Li är drottning i Gyllene salen. Man kommer dit om man kryper ner genom hålet under rosenbusken Salikon. Ylva-Li tar med Barbro in i en riktig sagovärld.
Allrakäraste syster må kanske vara en ut av Astrid Lindgrens allra vackraste sagor. Detta är en novell ut av Astrid som sedan blev en kortfilm. Om jag fick önska så hade jag nog inte tyckt att det varit helt fel om Allrakäraste syster hade blivit en långfilm eller en TV-serie, för så pass bra är denna saga att den verkligen hade passat som det. Hur många har inte önskat sig en egen tvillingsyster som är precis likadan som en själv, ibland då man kanske har känt sig lite ensam?! Det skulle vara lite coolt att träffa på någon som ser ut och är exakt som man själv är. 
I rollerna ser vi bland andra; Elin Elgestad, Ulla Elgestad, Anki Lidén och Helge Skoog.

2012-05-06 @ 15:00:00 Astrid Lindgren Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

å den är så bra

2012-05-06 @ 18:01:26
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Åh, jag älskar den här! Den är både sagolik och sorglig... Ibland kan jag faktiskt börja grina när den blir sorglig :/

2012-05-06 @ 19:46:34
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0