TVminnen


Sven-Bertil Taube


Idag tänkte jag skriva lite grann om Evert Taubes son, nämligen; Sven-Bertil Taube.
Sven-Bertil Taube är född år 1934. Han är en svensk skådespelare och vissångare. Vi har oftast kunnat hört honom sjunga Evert Taube-klassiker.


År 2005 kunde vi se honom i SVT:s Stjärnorna på slottet där han hyllades för sin långa offentliga karriär. Vi har kunnat sett Sven-Bertil Taube skådespela i storheter som; Jerusalem, Sånt är livet, Tre solar, Arn, Män som hatar kvinnor och nu senast i filmen; En enkel till Antibes, den filmen blev han också Guldbaggebelönad för detta år.
Trots att han fortfarande är väldigt aktuell i sin offentlighet i Sverige så lever han och bor i London idag.
Jag personligen förknippar nog Sven-Bertil Taube allra mest med att ha varit den som tagit över arvet efter sin far med alla de klassiska Taube-visorna. På somrarna brukar vi oftast kunna se honom uppträda i både TV som till exempel; Allsång på Skansen eller om man har haft vägarna förbi Gröna Lund någon gång har man även haft chanser att kunna se han uppträda där ibland.
Sven-Bertil Taube är idag en ut av Sveriges folkkäraste levande artister.


Sven-Bertil Taube tillsammans med Rebecca Ferguson i filmen "En enkel till Antibes".

2012-03-21 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0