TVminnen


Spegel, spegel


En TV-serie jag verkligen gillade som liten, trots att den varken var på svenska eller dubbad så jag förstod något, var TV-serien; Spegel, spegel, originaltitel; Mirror, Mirror.
Spegel, spegel handlar om tonårstjejen Jo som är en typisk pojkflicka och oftast stökar till det för sig själv i skolan (bland annat) som leder till konflikter med hennes föräldrar. En dag när Jo går på en antikaffär med sin pappa så förändras hela Jos liv. Hon får en spegel av gubben som äger antikaffären. När spegeln installerats i huset som Jo bor i så börjar märkliga saker att hända. Jo ser en tjej i spegeln i hennes egen ålder med långt lockigt hår och en stor gammaldags klänning som bär namnet Louisa. Det visar sig att Louisa lever i en annan tid än Jo gör fast de båda tjejerna bor i exakt samma hus. Jo bor i huset år 1995 och Louisa bor i huset år 1919. Jo och Louisa lär sig känna varandra och de kan även åka och hälsa på varandra genom själva spegeln. Det är praktiskt för dem båda dessutom när de kan ge varandra saker och hjälpa varandra på olika sätt som annars inte skulle funka om man bara levde i en enda tid.
I rollerna ser vi bland andra; Petra Jared och Michala Banas.

2012-03-26 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Jasmine

Jag minns att jag tyckte väldigt mycket om den serien.(Sent) Svar: Jag kan förstå att du har svårt att komma på en studentpresent till din kusin. Jag visste inte vad jag skulle ge till min vän, därför fick det bli klassikern; blommor. Jag gjorde dock ett eget kort - vilket uppskattades mycket.Kram

2012-06-09 @ 20:38:48
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0