TVminnen


Solveig Ternström


Idag tänkte jag skriva om skådespelarskan och även den politiska; Solveig Ternström.
Solveig Ternström föddes år 1937 i Stockholm. Hon har gjort en lång karriär inom både skådespeleri och inom politiken.


I hennes skådespeleri kan man oftast se hon göra roller som tar upp viktiga hjärtefrågor inom politiken för Solveig själv. Vi har kunnat se henne i lite blandade TV-produktioner som till exempel; Bombi Bitt och jag, Röda rummet, Om ett hjärta men vi kanske ändå allra mest känner igen henne som hemmafrun Elisabeth i SVT:s 80-tals klassiker; Svenska hjärtan.
Solveig Ternström är förutom sitt skådespeleri och sin politiska insats en väldigt bra regissör samt manusförfattare.


Jag själv som så många andra (som sagt var) förknippar självklart Solveig mest med Svenska hjärtan. Svenska hjärtan var ju på nåt sätt hennes TV-serie där hon alltid var den viktigaste personer, kärnan i allt om man säger så. Trots att det ibland inte alls handlade mest om henne.
Solveig Ternström är utan tvekan en ut av Sveriges bästa skådespelerskor.

2012-03-28 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0