TVminnen


Skilda världar

Då är det äntligen dags att ta upp den näst bästa dramsåpan enligt mig (alltså efter Rederiet), jag menar förstås; Skilda världar.
Sandra och Daniel träffas av en slump på deras 20-årsdag. De kommer från helt skilda världar. Sandra är en överklasstjej med en rik familj som har allting pengamässigt medans Daniels familj får vrida och vända på vartenda öre. Sandra och Daniel börjar träffas och blir förälskade i varandra. De får dock till slut reda på att de är tvillingar. Sandras mamma är också Daniels mamma och Sandras pappa är inte Sandras biologiska pappa. Daniels pappa är också Sandras pappa och hans syskons mamma är inte heller hans biologiska mamma. Ja, ni fattar kanske.
Till slut får alla i hela serien reda på den stora hemligheten och det förbinder dem två olika familjerna med varandra för resten ut av serien. Trots att de alla har så olika bakgrund så kommer de alltid ha med varandra att göra på något sätt i fortsättningen. Så också dess namn; Skilda världar.
Den här serien har jag alltid tyckt väldigt mycket om, utan tvekan är det här en av mina favorit TV-serier som sagt var. Nu när DVD-boxarna släpps en efter en så nördar jag dem flitigt och räknar dagarna tills nästa ska släppas ut i butiken. Det är nästan roligare att se det nu än det var när det väl gick på TV. Man tänker typ att; "Shitt vad tiden gått fort. Är det redan så längesen?!" Sen är det roligt också att se vad de egentligen gör på sin fritid när de varken har en mobiltelefon eller en dator att knappa på. Inget koll på Facebook varannan minut där inte.


Det enda man kan ha att invända emot i denna serie är att vissa dåliga skådisar dyker upp emellanåt. Sen har jag aldrig riktigt förstått varför de skulle ha två olika Rebecka? Varför kunde de inte bara nöja sig med en och ha henne hela tiden. Sedan är det lite missar i manuset ibland. Lite så som det kan vara i svenska såpor men det kan jag dock leva med i Skilda världar. För i övrigt är det ju en riktigt underhållande serie.
I rollerna ser vi bland andra; Bengt Dahlqvist, Lina Pleijel, Matti Berenett, Nina Gunke, Pia Oscarsson, Claudia Galli, Tuva Novotny, Hampus Björck och Johan Hedenberg.
2012-03-30 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0