TVminnen


Kunde inte skrivit det bättre själv

TV4 verkar komma på mycket nya regler nu helt plötsligt. Allt ifrån att skippa underhållning i Nyhetsmorgon till att bestämma hur kvinnorna på arbetet får vara klädda. Helt sjukt! Hittade en jätte bra artikel om detta som är skriven ut av en tjej som heter Lena Gärdemalm.

Såhär stod det:

För några veckor sedan berättade flera medier, detta hämtat från Expressen, om att: ”TV 4-kvinnorna inte längre får bära stora smycken eller för höga klackar (max tio cm). Volanger och puffärmar är ej heller önskvärda. Den mest utförliga paragrafen handlar om håret: utsläppt, slätt och välkammat, inga lockar överhuvudtaget (’självlockigt OK’). ’Inga höga kuperingar’(sic)."
Jag inser genast att jag omöjligt kan söka jobb på TV 4 eftersom mitt hår inte ser välkammat ut ens direkt efter att jag kammat det. Det blir också solklart varför Elisabet Höglund fick sparken. I övrigt får det mesta en att undra. Hur stora är stora smycken? Syns hallåornas klackar i tv-rutan? Kanske är det av omtanke om medarbetarnas hälsa klackhöjden begränsas, vrickningsrisken måste vara enorm i decimeterhöga klackar. Vilken risk som finns i volanger och puffärmar kan jag dock inte på rak (ej uppuffad) arm säga. Intressant är också hur TV 4-ledningen tänker avgöra om en anställds hår är självlockigt eller permanentat. Gentest? Det här med kuperingar verkar tyda på att de tror att merparten av TV 4-kvinnorna har svans! Är det en gammal rädsla för troll som spökar? Och sist men inte minst – vilka är reglerna för männen?

Lena Gärdemalm - Nutidningen

Sjukt bra skrivit Lena! Kunde inte skrivit det bättre själv.
2012-03-30 @ 15:00:00 Sånt som gör mig arg Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

riktigt bra krivit

2012-03-30 @ 21:13:48
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0