TVminnen


Kronprinsessan

Tänkte nu skriva om Hanne-Vibeke Holsts triologi om landspolitiken. Hanne-Vibeke Holst är en dansk författare men hennes böcker har ändå blivit svenska TV-produktioner. Jag syftar då främst på miniserierna; Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret som alla hänger ihop. Jag tänkte börja med att ta upp den första miniserien; Kronprinsessan.
Charlotte Ekeblad är en kvinna i 30+årsåldern som lever tillsammans med sin man och sina två små barn. Charlotte är väldigt intresserad ut av politiken och när hon får ett toppjobb som Sveriges miljöminister så förändras hela Charlottes liv. Hon är en av få kvinnor i den ledande politiken och blir ständigt mediabevakad och ifrågasatt från alla håll just därför. Hennes arbete tar upp mycket energi och tid, vilket gör att Charlottes äktenskap blir lidande och att hon får ytterst lite tid tillsammans med sina barn. Charlotte gör dock sitt bästa för att passa in så att alla blir nöjda men det är då inte lätt.
I rollerna ser vi bland andra; Alexandra Rapaport, Ulf Friberg, Reine Brynolfsson och Suzanne Reuter.
2012-03-27 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0