TVminnen


Joelbitar

Ett svenskt barnprogram som blivit kultförklarat är; Joelbitar.
Det handlade om en pojke som hette Joel och hade Down syndrom. Man fick följa Joel och hans familj genom vardag och helg.
Det här var en slags dokumentärliknande serie som spelades in på 80-talet men har gått i repris flera gånger om och håller i sig bra än idag. Till detta program var det faktiskt Joels pappa som var producent. Vid ett antal olika marknadsundersökningar av olika vuxna människor när de fått frågan vilken barnkändis de helst skulle vilja veta vad den gjorde idag så är Joel en av förstaplats-vinnarna. Varför Joelbitar har blivit så populärt kan kanske bero på att det först och främst varit väldigt unikt på olika sätt. Dels har det alltid gjorts och görs än enligt mig otroligt lite barndokumentärer, vilket är mycket märkligt med tanke på att dokumentärer nästan är det enda som görs för den vuxna publiken nu för tiden. Sen var det också en bra TV-produktion som verkligen visade att alla barn är olika men för att man är det så kan vardagen fungera bra ändå.
2012-03-21 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Anton

Finns lite om Joel och en bild här ----> http://alturl.com/epntu

2012-03-22 @ 03:45:23
Postat av: MaryCaroline

"Kommer du ihåg hur det var förra vintern?Kommer du ihåg alla stjärnor och strutar?

Kommer du ihåg när vi var på ett jättekalas?

Kommer du ihåg hur det var förra sommar'n?

Kommer du ihåg hur du bada' i havet?

Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt?" :D

2012-03-24 @ 11:26:53
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL ANTON:

Tack Anton för länken du delar med dig!

2012-03-24 @ 23:00:20
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0