TVminnen


Häxan Surtant

Hur kan en neagtiv fiktiv figur ge så mycket positiv energi som Häxan Surtant? Kanske för att hon bara är just en fiktiv figur eller?! Häxan Surtant, världens elakaste och suraste häxa är kanske idag Sveriges mest älskade och kändaste häxa. Häxan Surtant finns i olika serier men jag tänker nu rikta in mig på den första serien som gick via jullovsmorgon för några år sedan.
Häxan Surtant arbetar på Aktiebolaget Häxan Surtant, som hon också är ägare till. Det konstiga med det aktiebolaget är att ingen vet vad man gör när man arbetar där, inte ens Häxan Surtant själv. Hon försöker komma på olika nya saker att göra varje dag på Aktiebolaget Häxan Surtant men det dyker aldrig upp något som passar henne. I övrigt känner Häxan Surtant att hennes största uppgift i livet är att göra det så surt och besvärligt för alla andra som lever på jorden. Ibland för Trollet Tryggve, ibland för Älvan Ellen och ibland för någon annan.
Det här är enligt mig kanske 2000-talets bästa svenska barnprogram.
I rollerna ser vi bland andra; Katrin Sundberg, Torbjörn Harr, Nora Shtieba och Kajsa Reingardt.

2012-03-21 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0