TVminnen


Flickan vid stenbänken

Även om jag har lite svårt för övernaturliga TV-serier så är det något speciellt med alla Maria Gripes berättelser som gör att jag bara inte kan låta bli att tycka om dem. Flickan vid stenbänken var en TV-serie jag blev otroligt fäst vid första gången jag bara såg introt.
Det handlar om en svensk överklassfamilj på 1910-talet som får en ny hushållerska som heter Carolin. Carolin är väldigt speciell och hemlighetsfull, det märker inte allra minst dottern Berta i hushållet. Carolin och Berta kommer allt närmare varandra och de bestämmer sig för ta ett arbete på ett slott som pigor. Berta och Carolin lär känna varandra ännu bättre när de väl börjar arbeta tillsammans. Berta kommer hela tiden närmare och närmare Carolins stora hemlighet.
Som sagt var så tyckte jag väldigt mycket om den här TV-serien, även om den var ganska så svår att förstå när man var riktigt liten. Sen är det ju alltid något speciellt med den där gamla sekelskiftstämningen. Flickan vid stenbänken skulle antagligen inte alls vara lika bra i nutid.
I rollerna såg vi bland andra; Anna Björk, Anna Edlund, Frida Hesselgren, Magnus Sagrén, Bertil Lundén, Lena T. Hansson, Majlis Granlund och Inga Landgré.
2012-03-28 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

å jag gillar Maria Gripe, väldigt spännande berättelser

2012-03-28 @ 21:08:56
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0