TVminnen


En ö i havet

Det finns många filmer och TV-serier som har med andra världskriget att göra, så också; En ö i havet.
Från Österrike till Sverige kommer två stycken krigsbarn; Steffi och Nellie. De kommer till en ö som ligger mitt i havet i södra delen av vårat land. Där placeras Nellie och Steffi i tillfälliga fosterhem. I början kan de inte ett enda ord svenska men så småningom lär de sig det. Längtan hem och framför allt till tjejernas föräldrar håller dock i sig hela tiden. Det är det jobbigaste för båda flickorna under hela seriens gång. Kriget blir långvarigt och så även Steffis och Nellies vistelse i Sverige. I flera år får man följa Nellies och Steffis liv på ön.
Det här var en rätt okej ungdoms-dramaserie som gick på SVT för några år sedan. Man fick verkligen följa Nellies och Steffis utveckling från barn till tonåringar. Skådespelare byts ut här, vilket jag tycker i detta fall är helt okej när man måste ha olika åldrar på barnskådespelarna. Tycker att den här serien tar upp en viktig del och tid under 1900-talet, om krigsbarn som kom till Sverige. Det har inte gjorts så många serier och filmer om just detta ämnet förrän nu på senare år. Ett till bra exempel som finns inom detta ämne är filmen; Den bästa av mödrar.
I rollerna från En ö i havet ser vi bland andra; Mylaine Hedreul, Simona Vecchio och Amra Cenanovic.
2012-03-21 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0