TVminnen


En ängels tålamod


En väldigt speciell svensk komediserie som enligt mig var riktigt sevärd trots övernaturliga inslag var; En ängels tålamod.
Den halvkorkade ängeln Gabriel bor egentligen i himlen men för att få behålla sin titel som ängel så måste han då och då utföra uppdrag på jorden som går ut på att hjälpa olika människor i deras vardag. Gabriels överordnade Sankte Per ger Gabriel i uppdrag att hjälpa ensamstående mamman Amanda att lyckas få ihop en bra vardag igen efter en jobbig skilsmässa. Gabriel anställs därför som hembiträde hos Amanda och det är absolut förbjudet för honom att berätta för någon jordemänniska att han är ängel. Det är dessutom helt förbjudet att bli kär i en jordemänniska vilket Gabriel gång på gång är på väg att bli i Amanda. Det är heller inte alltid lätt att hjälpa Amanda i hennes vardag när det finns en som arbetar emot Gabriel hela tiden; Bruno som kommer från andra sidan och är en djävul. Brunos uppgift på jorden är att se till att alla får det så jävligt som möjligt. Han lyckas rätt bra med det men råkar oftast göra bra saker av misstag.
En ut av mina favorit-komediserier är det här helt utan tvekan. 
I rollerna ser vi bland andra; Peter Settman, Reuben Sallmander, Cecilia Ljung, Anna-Lena Hemström, Josefin Edvardsson, Niclas Larsson och Brasse Brännström.

2012-03-24 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0