TVminnen


Dårfinkar och dönickar


Tänkte nu ta upp Ulf Starks TV-klassiker; Dårfinkar och dönickar.
Simone är en tjej i 80-talets Sverige på väg in i tonåren. Hennes mamma träffar en ny man och Simone och hennes mamma flyttar ihop med honom i en fin villa långt ifrån Simones tidigare hem vilket gör att hon måste byta skola. Simone känner sig därför orättvist behandlad och blir förbannad. Det visar hon genom att klippa av sig allt sitt hår. Med pojkklippt hår går Simone till sin nya skola och blir uppropad som Simon ut av sin fröken, ja istället för Simone alltså. Det hela stöter på problem eftersom alla i skolan nu tror att Simone är en pojke istället för en flicka. Simone spelar med. Det blir dock svårt ibland när till exempel klassen har idrott och ska byta om i omklädningsrummen, eller när Simone har gjort något som gör att fröken måste ringa hem till hennes mamma och det visar sig att det inte bor någon Simon på det numret.
Jag tycker väldigt mycket om Dårfinkar och dönickar. Det här är en väldigt unik och spännande berättelse och det är så intressant att se hur Simone klarar sig igenom alla hinder med att låtsas vara kille.
I rollerna ser vi bland andra; Lena Strömberg, Gunnel Fred och Magnus Bergkvist.

2012-03-21 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Marie-Louise Grimlund

Om jag älskade den serien/filmen.Såg den flera ggr. Den var så bra, på alla sätt och vis.Ser den gärna igen.

2012-03-21 @ 20:24:08
URL: http://parart222.blogspot.com/
Postat av: anna

å den är så bra. måste se den snart

2012-03-21 @ 21:43:25
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0