Det googlas oftare på Bajs än på Svensk TV


En riktigt bra sida jag brukar använda mig av ut av ibland när jag bloggar är googlad.nu. Där kan man söka på olika ord och se hur ofta det googlas på dem orden varje månad. Visste ni att det googlas 90.500 gånger på Bajs varje månad men bara 33.100 gånger på Svensk TV?! Så kort sagt; Vi svenskar är mer intresserade ut av bajs än av svensk TV.
Utvecklingen går framåt. Yeah!


Earth Hour


Idag är det Earth Hour. Glöm inte att släcka lamporna ikväll klockan 20.30 svensk tid.


31 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Artisten Towa Carson fyller idag 76 år.


Programledaren Ingvar Oldsberg fyller idag 67 år.


Skådespelaren Johan Rabaeus fyller idag 65 år.


Skådespelerskan Rhea Perlman fyller idag 64 år.


Regissören Kjell Sundvall fyller idag 59 år.

Grattis! Grattis!


Skilda världar

Då är det äntligen dags att ta upp den näst bästa dramsåpan enligt mig (alltså efter Rederiet), jag menar förstås; Skilda världar.
Sandra och Daniel träffas av en slump på deras 20-årsdag. De kommer från helt skilda världar. Sandra är en överklasstjej med en rik familj som har allting pengamässigt medans Daniels familj får vrida och vända på vartenda öre. Sandra och Daniel börjar träffas och blir förälskade i varandra. De får dock till slut reda på att de är tvillingar. Sandras mamma är också Daniels mamma och Sandras pappa är inte Sandras biologiska pappa. Daniels pappa är också Sandras pappa och hans syskons mamma är inte heller hans biologiska mamma. Ja, ni fattar kanske.
Till slut får alla i hela serien reda på den stora hemligheten och det förbinder dem två olika familjerna med varandra för resten ut av serien. Trots att de alla har så olika bakgrund så kommer de alltid ha med varandra att göra på något sätt i fortsättningen. Så också dess namn; Skilda världar.
Den här serien har jag alltid tyckt väldigt mycket om, utan tvekan är det här en av mina favorit TV-serier som sagt var. Nu när DVD-boxarna släpps en efter en så nördar jag dem flitigt och räknar dagarna tills nästa ska släppas ut i butiken. Det är nästan roligare att se det nu än det var när det väl gick på TV. Man tänker typ att; "Shitt vad tiden gått fort. Är det redan så längesen?!" Sen är det roligt också att se vad de egentligen gör på sin fritid när de varken har en mobiltelefon eller en dator att knappa på. Inget koll på Facebook varannan minut där inte.


Det enda man kan ha att invända emot i denna serie är att vissa dåliga skådisar dyker upp emellanåt. Sen har jag aldrig riktigt förstått varför de skulle ha två olika Rebecka? Varför kunde de inte bara nöja sig med en och ha henne hela tiden. Sedan är det lite missar i manuset ibland. Lite så som det kan vara i svenska såpor men det kan jag dock leva med i Skilda världar. För i övrigt är det ju en riktigt underhållande serie.
I rollerna ser vi bland andra; Bengt Dahlqvist, Lina Pleijel, Matti Berenett, Nina Gunke, Pia Oscarsson, Claudia Galli, Tuva Novotny, Hampus Björck och Johan Hedenberg.

Kunde inte skrivit det bättre själv

TV4 verkar komma på mycket nya regler nu helt plötsligt. Allt ifrån att skippa underhållning i Nyhetsmorgon till att bestämma hur kvinnorna på arbetet får vara klädda. Helt sjukt! Hittade en jätte bra artikel om detta som är skriven ut av en tjej som heter Lena Gärdemalm.

Såhär stod det:

För några veckor sedan berättade flera medier, detta hämtat från Expressen, om att: ”TV 4-kvinnorna inte längre får bära stora smycken eller för höga klackar (max tio cm). Volanger och puffärmar är ej heller önskvärda. Den mest utförliga paragrafen handlar om håret: utsläppt, slätt och välkammat, inga lockar överhuvudtaget (’självlockigt OK’). ’Inga höga kuperingar’(sic)."
Jag inser genast att jag omöjligt kan söka jobb på TV 4 eftersom mitt hår inte ser välkammat ut ens direkt efter att jag kammat det. Det blir också solklart varför Elisabet Höglund fick sparken. I övrigt får det mesta en att undra. Hur stora är stora smycken? Syns hallåornas klackar i tv-rutan? Kanske är det av omtanke om medarbetarnas hälsa klackhöjden begränsas, vrickningsrisken måste vara enorm i decimeterhöga klackar. Vilken risk som finns i volanger och puffärmar kan jag dock inte på rak (ej uppuffad) arm säga. Intressant är också hur TV 4-ledningen tänker avgöra om en anställds hår är självlockigt eller permanentat. Gentest? Det här med kuperingar verkar tyda på att de tror att merparten av TV 4-kvinnorna har svans! Är det en gammal rädsla för troll som spökar? Och sist men inte minst – vilka är reglerna för männen?

Lena Gärdemalm - Nutidningen

Sjukt bra skrivit Lena! Kunde inte skrivit det bättre själv.

Civilkurage och ödmjukhet finns inte hos svenskarna

Den här veckan har det handlat väldigt mycket om civilkurage på TV. 7:an har till och med startat med ett nytt program "På bar gärning" som visar hur vi svenskar beter oss i situationer när man måste ta till civilkurage.
Det är skrämmande att se hur många fegisar som finns, dock inget man inte visste förut men ändå.
Jag kan till viss del förstå att man gärna undviker att hamna i situationer som knivslagsmål och liknande. MEN hur svårt är det att lämna in en plånbok som är borttappad på en affär eller att ställa sig upp för en gammal tant som har svårt att stå på bussen?
Jag ska erkänna att jag har haft mina tonårsår då jag varit en riktig egoist, totalt saknat civilkurage och ödmjukhet men nu är jag vuxen och jag har lärt mig.
De sista månaderna har jag själv befunnit mig i situationer där jag har fått se människor som visat sig varit totala egoister som jag ändå förut har trott att de hade en gnutta ödmjukhet men icke då. De människorna som har svårt att visa ödmjukhet tror jag är samma slags människor som inte kan visa något civilkurage.


Igår var jag en sväng till huvudstaden och åkte lite tunnelbana. Vagnen jag befann mig i var överfull och jag fick stå upp. Så tänker jag på hur många unga människor som sitter ner precis där det står tre gamla damer med kryckor men ingen erbjuder sig platsen till någon ut av dem. Det är helt sinnessjukt. Hur kan man vara så kall? Damerna står och vinglar mer än alla vi andra som står i tunnelbanan men ingen, alltså verkligen ingen av dem sittande ställer sig upp för damerna. Jag hör dock en medelålders kvinna som står upp som säger till damerna att de kan få varsin plats för det kan hon se till. Damerna tackar dock nej. Jag förstår dem. Hade folket som suttit ställt sig upp istället och erbjudit sina platser hade de kanske tackat ja ändå.
Det här har jag varit med om många gånger, att folk inte ställer sig upp på tuben/bussen för äldre som har svårt att stå.
Jag ställer mig alltid upp när jag har sittplats och hamnar i en sån situation. Det gör jag verkligen och det är inget jag bara säger.
Minns dock att jag tog upp den här diskussionen med några andra människor i min närhet som jag inte trodde var dumma i huvudet för några år sedan. De ställer sig inte upp för äldre människor för de menar att de tjänar ingenting själva på det. Vilka jävla dumhuvuden! Kan säga att jag inte umgås med dem människorna längre idag. Människor helt utan civilkurage är nog absolut det värsta jag vet.


Lösa förbindelser


Står näst på tur i mitt TV-box-nörderie.


30 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


IKEAS grundare Ingvar Kamprad fyller idag 86 år.


Artisten Céline Dion fyller idag 44 år.


Artisten Norah Jones fyller idag 33 år.

Grattis! Grattis!


Beverly Hills 90210

Tänkte nu ta upp en ut av världens största TV-serier någonsin. Jag menar såklart dramaserien; Beverly Hills 90210. Eller som somliga bara väljer att kalla serien för; Beverly Hills, utan siffrorna på slutet alltså.
I början ut av 90-talet får vi följa några så kallade bratz som vi säger åt Lidingö-Östermalm-Sturplans ungdomar i Svergie. Fast dessa ungdomar bor förstås inte i Sverige, utan i USA, i självaste Beverly Hills. Precis dit är det som syskonen Brandon och Brenda flyttar. De bekantar sig så småningom med det nya lyxlivet och personerna runt omkring dem. Vi får förutom Brenda och Brandon träffa på personer som; Kelly, Donna, Steve, Dylan, David, Andrea och många fler. Några dör, några flyttar och några får barn under seriens långa gång som höll i sig i ungefär tio år.
Det här är är utan tvekan en ut av mina amerikanska TV-favoriter. Självklart tycker jag att de första säsongerna är bäst med alla originalskådespelare. Synd att Shannen som spelade Brenda skulle bli så osams med filmteamet att hon bara efter några säsonger fick sparken.
I rollerna ser vi bland andra; Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Tori Spelling, Ian Ziering, Luke Perry, Brian Austin Green och Gabrielle Carteris.


OC

Nu tänkte jag skriva lite om den amerikanska gamla dramaserien som totalt, totalt spårade ur. Jag menar såklart; OC, originaltitel; The O.C.
I Orange Country, Kalifornien regerar överklassen starkt. Den unga killen Ryan som mer eller mindre kommer från ett ghetto med strulig bakgrund träffar på advokaten Sandy som vill hjälpa Ryan från sitt tidigare struligare liv. Han ber därför Ryan flytta in hos honom och hans familj som lever värsta lyxlivet. Ryan går med på det och blir snart en i familjen. Sandy har också en son; Seth, som är mobbad, nördig och utanför i skolan. Ryan och Seth blir bästa kompisar. Seth är hemligt förälskad i tjejen Summer och Ryan i Marissa som bor granne med Seths familj och dessutom är bästa kompis med Summer.
Jag följde den här serien slaviskt från början men det avtog med tiden kan jag säga. Typ efter några säsonger var man hyfsat less på att Ryan och Marissa blev ihop, gjorde slut, blev ihop, gjorde slut.... Typ samma grej var det med Seth och Summer. De blev ihop, gjorde slut, blev ihop gjorde slut. Det fanns i stort sätt ingen glädje i den här serien, speciellt inte mot slutet. Allt var bara depp hela tiden. Efter några säsonger orkade inte filmteamet med den bråkiga Mischa Barton längre så de gav henne sparken och Marissa fick dö i serien. Lyckat? Huvudrollen dog så; NEJ!
I rollerna ser vi bland andra; Mischa Barton, Rachel Bilson, Benjamin McKenzie och Adam Brody.


NU gör DE mig mest glad på TV

Även om jag oftast tycker att TV var bättre förr så finns det ändå alltid vissa personer som fyller upp vardagen genom TV-rutan lite extra mycket.
Jag syftar för tillfälligt på dessa tre personer:


* Helge Skoog - Finns det någon roligare kommentator än just Helge Skoog?! Alltså han kan säga nästan precis vad som helst som är på snudden till omoraliskt för vissa personer. Det är det som jag gillar så mycket hos Helge. Skulle han sluta i Halv åtta hos mig så är det lika bra att lägga ner alltihop.


* Cecilia Forss - ICA:s alldeles egna Cindy. Jag gillar henne skarpt. Hon tar inte skit från någon. Dissar skvallerjournalister och är sin egen person.


* Cissi Wallin - Hon har en störtskön stil och är otroligt duktig på att väcka debatter om viktiga saker. Hon har oftast väldigt bra åsikter. Ett plus också att hon är nykterist och står för det eftersom jag också är det.


C/O Segemyhr intro


29 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Filmregissören Catti Edfeldt fyller idag 62 år.


Skådespelaren Rolf Lassgård fyller idag 57 år.


Skådespelerskan Lucy Lawless fyller idag 44 år.

Grattis! Grattis!


Livet i Fagervik

Sveriges bästa advokatserie måste ju ändå vara; Livet i Fagervik.
Livet i Fagervik var en dramakomedi-serie som handlade om Johan som flyttar hem till sin lilla barndomsstad; Fagervik. Där tar han över advokatyrket efter sin far fast han helst av allt skulle vilja arbeta någon annanstans än i Fagervik. På advokatfirman jobbar även Annika som är en ensamstående mamma med en tonårsdotter. Annika har minst sagt skinn på näsan, vilket också Johan har. Det gör att de båda två har lite svårt att komma överens ibland. Men på något sätt lyckas de ändå hitta en väg att samarbeta på och så småningom blir de mer än bara arbetskollegor.
Jag gillade verkligen den här TV-serien även om jag hade kunnat varit lite bättre på att följa den när den gick på TV. Det jag tycker så mycket om med den här serien förutom att den är rolig och är inspelad i en otroligt fin miljö är att man verkligen får träffa på olika slags människor. Vi får bland annat följa Johans kusin Ingvar som är utvecklingstörd, Annikas dotter Hanna som är homosexuell och flera andra olika slags människor.
I rollerna ser vi bland andra; Henrik Johansson, Maria Sid, Lars Lind, Ing-Marie Carlsson, Johannes Wanselow, Nadine Kirschon och Leif Andrée.


Flickan vid stenbänken

Även om jag har lite svårt för övernaturliga TV-serier så är det något speciellt med alla Maria Gripes berättelser som gör att jag bara inte kan låta bli att tycka om dem. Flickan vid stenbänken var en TV-serie jag blev otroligt fäst vid första gången jag bara såg introt.
Det handlar om en svensk överklassfamilj på 1910-talet som får en ny hushållerska som heter Carolin. Carolin är väldigt speciell och hemlighetsfull, det märker inte allra minst dottern Berta i hushållet. Carolin och Berta kommer allt närmare varandra och de bestämmer sig för ta ett arbete på ett slott som pigor. Berta och Carolin lär känna varandra ännu bättre när de väl börjar arbeta tillsammans. Berta kommer hela tiden närmare och närmare Carolins stora hemlighet.
Som sagt var så tyckte jag väldigt mycket om den här TV-serien, även om den var ganska så svår att förstå när man var riktigt liten. Sen är det ju alltid något speciellt med den där gamla sekelskiftstämningen. Flickan vid stenbänken skulle antagligen inte alls vara lika bra i nutid.
I rollerna såg vi bland andra; Anna Björk, Anna Edlund, Frida Hesselgren, Magnus Sagrén, Bertil Lundén, Lena T. Hansson, Majlis Granlund och Inga Landgré.

Solveig Ternström


Idag tänkte jag skriva om skådespelarskan och även den politiska; Solveig Ternström.
Solveig Ternström föddes år 1937 i Stockholm. Hon har gjort en lång karriär inom både skådespeleri och inom politiken.


I hennes skådespeleri kan man oftast se hon göra roller som tar upp viktiga hjärtefrågor inom politiken för Solveig själv. Vi har kunnat se henne i lite blandade TV-produktioner som till exempel; Bombi Bitt och jag, Röda rummet, Om ett hjärta men vi kanske ändå allra mest känner igen henne som hemmafrun Elisabeth i SVT:s 80-tals klassiker; Svenska hjärtan.
Solveig Ternström är förutom sitt skådespeleri och sin politiska insats en väldigt bra regissör samt manusförfattare.


Jag själv som så många andra (som sagt var) förknippar självklart Solveig mest med Svenska hjärtan. Svenska hjärtan var ju på nåt sätt hennes TV-serie där hon alltid var den viktigaste personer, kärnan i allt om man säger så. Trots att det ibland inte alls handlade mest om henne.
Solveig Ternström är utan tvekan en ut av Sveriges bästa skådespelerskor.


I did it again

Yes! Min twittring hamnade på Kvällsöppet IGEN. Vad glad jag blev åt det. Den här gången debatterades det om den nya succéfilmen "Hunger Games"  åldersgräns. Typ om barn ska få se den eller inte.
Ja, min kommentar om detta kan ni läsa här nedan. Det är min vän Malte som står för profilbilden den här veckan.


Noaks ö intro


Djuren är så otroligt fint skapade.


28 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelerskan Reba McEntire fyller idag 57 år.


Skådespelerskan Jessica Zandén fyller idag 55 år.


Artisten Elisabeth Andreassen fyller idag 54 år.


Artisten Lina Hedlund fyller idag 34 år.


Artisten Lady Gaga fyller idag 26 år.

Grattis! Grattis!


Drottningoffret

Efter att nu både ha publicerat inlägg om Hanne-Vibeke Holsts; Kronprinsessan och Kungamordet så går jag nu till den sista delen i hennes politikserie, nämligen; Drottningoffret.
Partiordföranden Elizabeth Meyer är en kvinna i övre medelåldern och har varit politiken trogen i många år. Hon har aldrig lagt ner tid på varken barn eller kärlek, politiken har alltid gått först för henne. Jobbet är i stort sätt hela Elizabeths liv. När hon en dag får diagnosen Alzheimers borde hon avsluta sitt arbete och gå i pension. Elizabeth gör dock tvärtom. Hon försöker ignorera sin sjukdom och låter bli att berätta om den för någon. Dock är det ingenting som fungerar i längden. Elizabeth glömmer mer och mer saker, blir sämre och sämre ju längre tiden går och hennes arbetskamrater blir oroliga för henne.
Den här politik-triologin har alla delar gjorts i olika tider och det har gått några säsonger emellan dem tre delarna. Drottningoffret var som sagt var sist ut. Oftast brukar man kunna ha en favorit och kanske tycka att de andra delarna är mycket sämre i en triologi men faktum är att jag har svårt att bestämma mig för vilken del jag faktiskt tycker är bäst. Kanske Kungamordet?! Eller?!...


Kungamordet

Tänkte nu ta upp den andra delen ut av Hanne-Vibeke Holst politik-triologi i TV-form, nämligen; Kungamordet.
Politikern Gert försöker ta över partiledarposten i Socialdemokraterna genom manipulation. Han verkar som en het kandidat också genom media och de andra politikernas ögon. Han verkar ha allt som en bra partiledare ska ha. Gert bär dock på en väldigt ond sida som inte visar sig för någon annan än för hans fru; Han är en hustrumisshandlare. Han slår oftast sin fru och många gånger kan man till och med kalla det för grov misshandel.
Det här är en miniserie som är väldigt inriktad på just det som döljer sig under den perfekta ytan, olika typer ut av kvinnovåld och kampen att ta sig därifrån. Man blir så jäkla arg när man ser det här eftersom man vet att det just nu pågår såna här saker runt om i Sverige och i hela världen fast man inte vet var. 
I rollerna ser vi bland andra; Reine Brynolfsson, Marie Richardson, Sheraye Esfandyari, Alexandra Rapaport, Suzanne Reuter och Kenneth Milldoff.

Kronprinsessan

Tänkte nu skriva om Hanne-Vibeke Holsts triologi om landspolitiken. Hanne-Vibeke Holst är en dansk författare men hennes böcker har ändå blivit svenska TV-produktioner. Jag syftar då främst på miniserierna; Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret som alla hänger ihop. Jag tänkte börja med att ta upp den första miniserien; Kronprinsessan.
Charlotte Ekeblad är en kvinna i 30+årsåldern som lever tillsammans med sin man och sina två små barn. Charlotte är väldigt intresserad ut av politiken och när hon får ett toppjobb som Sveriges miljöminister så förändras hela Charlottes liv. Hon är en av få kvinnor i den ledande politiken och blir ständigt mediabevakad och ifrågasatt från alla håll just därför. Hennes arbete tar upp mycket energi och tid, vilket gör att Charlottes äktenskap blir lidande och att hon får ytterst lite tid tillsammans med sina barn. Charlotte gör dock sitt bästa för att passa in så att alla blir nöjda men det är då inte lätt.
I rollerna ser vi bland andra; Alexandra Rapaport, Ulf Friberg, Reine Brynolfsson och Suzanne Reuter.

Tur att man har valt rätt idolAtt Maria Montazami är min stora idol är knappast någon hemlighet. När jag träffade henne fick jag stå ganska länge i kön eftersom hon har många fans.
När jag väl kom fram fick man ta den tid man ville ha med henne och prata. Man fick ett specialkort där hon skrev ner sin autograf, krama henne och man fick ta kort på henne och sig själv om man så ville. Hon tog sig tid med alla som kom fram till henne och gav alla den tiden som de ville ha. Så tackade hon så vänligt för att man kommit dit enbart för att träffa henne.
Mitt möte med henne, korten vi tog, autografen m.m kostade sammanlagt 0 kr. Sen är Maria väldigt känd för att aldrig säga nej när något fans kommer fram till henne och vill prata, ha autograf medmera, vart hon än är någonstans, så det är kanske inte så konstigt då. 
Hade jag däremot haft Eric Saade som idol, velat knäppt kort, fått autograf och pratat lite med honom så kostar det exakt 1495 kr.
Jag bara säger; HAHAHAHAHAHA!
Vem lär behålla sina fans längst, Eric eller Maria?
Ska avsluta här så jag inte skriver nåt dumt nu men det är minst sagt sinnessjukt att behöva betala 1495 kr för att träffa en 21-årig kille som tror att han är mycket större än vad han är.


Visste ni att...?

...dramaserien Rederiet stod för svensk TV historias första bögkyss någonsin?


Så sent som år 1996 visades det.


Hedebyborna intro


27 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Artisten Ulla Sallert fyller idag 89 år.


Journalisten Christina Jutterström fyller idag 72 år.


Artisten Mariah Carey fyller idag 42 år.


Artisten Fergie fyller idag 37 år.

Grattis! Grattis!


Timon och Pumbaa


"Hakuna matata, det är ord som är bra. Hakuna matata, gör att man blir glad." Så resonerar i alla fall de två fiktiva figurerna jag tänker skriva om nu, nämligen; Timon och Pumbaa.
Timon och Pumbaa, originaltitel; Timon and Pumbaa är en Disneyserie som är en slags spin off av Disneyklassikern; Lejonkungen. Det handlar om Timon som är en surikat och om Pumbaa som är ett vårtsvin. Timon och Pumbaa är bästisar och lever tillsammans i den stora vilda djungeln. Timon och Pumbaas bästa sysselsättning må vara att sjunga och flamsa tillsammans. Dock måste de alltid vara på sin vakt för bor man i djungeln så lurar ständigt nya faror. Många skulle gärna ha Timon och Pumbaa som middagsmat men de själva föredrar väldigt små krypdjur som måltid.
Jag har alltid gillat Timon och Pumbaa, de är ju liksom halva Lejonkungen. Dock har jag alltid haft lite småsvårt för den här TV-serien. Det kändes som att det blev lite för mycket ståhej och action. Jag hade gärna sett att serien med Timon och Pumbaa var lite lugnare, då kanske den hade passat mig lite bättre också.


Spegel, spegel


En TV-serie jag verkligen gillade som liten, trots att den varken var på svenska eller dubbad så jag förstod något, var TV-serien; Spegel, spegel, originaltitel; Mirror, Mirror.
Spegel, spegel handlar om tonårstjejen Jo som är en typisk pojkflicka och oftast stökar till det för sig själv i skolan (bland annat) som leder till konflikter med hennes föräldrar. En dag när Jo går på en antikaffär med sin pappa så förändras hela Jos liv. Hon får en spegel av gubben som äger antikaffären. När spegeln installerats i huset som Jo bor i så börjar märkliga saker att hända. Jo ser en tjej i spegeln i hennes egen ålder med långt lockigt hår och en stor gammaldags klänning som bär namnet Louisa. Det visar sig att Louisa lever i en annan tid än Jo gör fast de båda tjejerna bor i exakt samma hus. Jo bor i huset år 1995 och Louisa bor i huset år 1919. Jo och Louisa lär sig känna varandra och de kan även åka och hälsa på varandra genom själva spegeln. Det är praktiskt för dem båda dessutom när de kan ge varandra saker och hjälpa varandra på olika sätt som annars inte skulle funka om man bara levde i en enda tid.
I rollerna ser vi bland andra; Petra Jared och Michala Banas.


Den lilla sjöjungfrun

Den lilla sjöjungfrun, originaltitel; The Little Mermaid, tänkte jag att vi skulle fördjupa oss i lite nu. Då tänker jag såklart främst på själva TV-serien eftersom nu detta är en TV-blogg.
Ariel är en ung sjöjungfru som bor på havets botten. Hon umgås gärna med sina kompisar Blunder och Sebastian. Blunder är en guppyfisk och Sebastian är en krabba. Tillsammans försöker de bekämpa alla havets faror och hjälpa det goda ifrån det onda. Ariel har också en pappa som är kung över hela havet. Han heter Kung Triton. Det gör ju alltså Ariel till havsprinsessa. 
Ärligt talat har jag aldrig varit så jätte förtjust i den här TV-serien vilket är väldigt konstigt eftersom filmen om Den lilla sjöjungfrun som gjordes några år innan TV-serien sattes igång minns jag som jättebra. Det är nåt alldeles speciellt med Disneyfilmer men när de sedan blir TV-serier blir det inte alls lika bra. Kanske för att det läggs ner mer omsorg på att göra en bra Disneyfilm än på flera timmar på en TV-produktion med tidspress som måste göras i ett hafs. Det är klart att det då inte blir lika bra.


Noaks ö

Ett tecknat barnprogram som jag alltid har tyckt varit rätt okej är; Noaks ö, originaltitel; Noah´s Island. 
Noak är en isbjörn som typ är rätt trött på människorna som använder jordklotet på ett sätt så att han och alla andra djuren får mindre och mindre frihet i världen. Noak hittar dock en obebodd ö där han har chans att leva ett bra liv. Han flyttar dit och tar också med sig sina djurkompisar som alla är ut av olika djurarter. Där ska de nu lyckas överleva på ön, komma överens och klara alla faror.
Kanske bara är jag (eller så inte) men faktum är att jag får lite känsla av att denna produktion är lite tagen ut av den bibliska Noak, ni vet han med arken. Var många år sedan jag såg Noaks ö nu. Man kan ju undra om min stora kärlek till en ut av karaktärerna fortfarande skulle vara lika stark som den var när jag såg detta sist. Jag syftar självklart på den söta lilla desmanråttan Sacha som jag blev fullkomligt förälskad i. Tyckte så synd om honom. Han var liksom alltid så utanför, var typ bara Noak som brydde sig om honom. Sen hade stackarn ingen mamma heller. Jag som annars inte gillar råttor men det var verkligen något speciellt med lilla Sacha.


Sacha <3


En stor egoist minst sagt


Svenska hjärtan intro


26 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelaren Alan Arkin fyller idag 78 år.


Sångerskan Diana Ross fyller idag 68 år.


Skådespelerskan Catherine Hansson fyller idag 54 år.


Skådespelerskan Jennifer Grey fyller idag 52 år.


Programledaren Filip Hammar fyller idag 37 år.


Skådespelerskan Keira Knightley fyller idag 27 år.

Grattis! Grattis!


Karlsson på taket


Karlsson på taket
, Världens bästa Karlsson eller En lagom tjock man i sina bästa år, välj själv. Han är i alla fall Karlsson och jag personligen föredrar nog att säga Karlsson på taket.
Finns det någon större fiktiv egoist än just Astrid Lindgrens; Karlsson på taket? Karlsson är en kort liten man som kan flyga och bor i ett litet hus på ett tak i Sveriges huvudstad. En dag träffar Karlsson den lilla pojken Lillebror och Karlsson och Lillebror skapar där någon slags speciell vänskap mellan varandra. Karlsson ber oftast Lillebror att göra saker åt Karlsson som han själv får någon slags vinning ut av. Karlsson kan ändå vara lite smågenerös ibland och låta Lillebror få flyga på hans rygg och kanske till och med få flyga upp och hälsa på honom på hans tak. Det gäller ju bara att Lillebror sköter sig och gör som Karlsson säger eftersom det är ju han som bestämmer mellan dem två.


Som alla andra Astrid Lindgren-klassiker så älskar jag också Karlsson på taket. När många ska välja ut någon i Astrid Lindgren-samlingen som de verkligen inte tycker om så säger folk oftast Karlsson. Varför? Är det för att han är en stor egoist eller har det med något annat att göra? Även om Karlsson inte direkt är världens bästa kompis så har man väl ändå många gånger önskat att man på något sätt kunde få hjälp från någon att bara flyga iväg ifrån allting ett litet tag. Fast roligare hade det kanske varit att få testa på att vara själva Karlsson för typ en vecka. Flyga iväg helt själv precis vart man vill. Bo i en lya med vacker utsikt över staden Stockholm. Inte ha några som helst plikter eller måsten av något slag. Helt arbetslös men ändå råd att leva (på något sätt precis så som man vill). Efter en vecka eller lite mer skulle man nog vara rätt trött på att vara egoist och att vara rätt så ensam, i alla fall jag.


I rollerna ser vi bland andra; Mats Wikström, Lars Söderdahl, Catrin Westerlund, Stig Ossian Ericson, Staffan Hallerstam, Britt Marie Näsholm, Nils Lagergren, Maria Selander, Janne "Loffe" Carlsson och Gösta Wälivaara.


Trodde det var tomten men det var en kamelbonde


Den här mannen heter Bengt Erlingsson och är en ut av de nya bönderna i höstens säsong ut av; Bonde söker fru. Bengt är kamelbonde.
För det första har jag aldrig ens sett en kamel i Sverige och för det andra känner jag mig riktigt lurad över att den som jag trodde var Jultomten egentligen är en kommande TV-bonde.
Vi får i alla fall önska Bengt all lycka i jakten på den stora kärleken!

DogTV

Vet ni om att det finns en egen TV-kanal för hundar i USA? Den heter DogTV och ska typ roa hundarna när deras mattar och hussar är borta.
Den stora frågan är alltså; Vart är katternas TV-kanal? Om hundarna har rätt till en egen TV-kanal så varför har då inte katterna det? Diskriminering verkligen!


3 bra med Agnes - 3


3 bra med Agnes - 2


3 bra med Agnes - 1


25 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Sångerskan Aretha Franklin fyller idag 70 år.


Artisten Elton John fyller idag 65 år.


Matskribenten Monika Ahlberg fyller idag 51 år.


Skådespelerskan Sarah Jessica Parker fyller idag 47 år.

Grattis! Grattis!


Möbelhandlarens dotter

Det är väldigt få TV-serier som jag nästan känt mig gråtfärdig av att se. En av dem få är; Möbelhandlarens dotter.
Frank är en medelålders svensk man som arbetar som möbelhandlare. Han har en tonårsdotter som heter Sanna och som egentligen inte vet särskilt mycket om sin pappas bakgrund. Frank tar därför med sig Sanna på en resa till Norrland där han har sina rötter. Frank visar platser och berättar om sin brokiga uppväxt för sin dotter. Det handlar främst om Frank själv, hans far, hans mor och hans syster Judy. Genom en tidsresa med tillbakablickar får vi följa Frank från att han är en liten pojke, tills han blir vuxen. Vi får se hur han förälskar sig i Sannas mamma, om bandet han körde på med som ung, hur hans båda föräldrar avlider frams till dagen han befinner sig i nu.
Jag älskade verkligen den här TV-serien. Jag är verkligen svag för TV-serier med tillbakablickar från förr och ju längre sen det var desto bättre. Roligt att se förändringar sådär. Som till exempel Franks söta lillasyster som är lugn och fin som liten men växer upp och blir typ en sur bitch.
I rollerna ser vi bland andra; Jakob Eklund, Sofia Pekkari, Rolf Lassgård, Lia Boysen, Rasmus Harnesk, Frida Andersson Lindbäck, Irina Björklund och Malin Cederbladh.


Leende guldbruna ögon

En TV-serie med samma titel som en välkänd svensk låt ska nu tas upp i TV-minnen, nämligen dramakomedin; Leende guldbruna ögon.
Lennart är 23 år, adopterad och bor i den lilla orten Fellingsbro. Hans största dröm är att bli dansbandssångare men har svårt att få jobb inom det eftersom hans hudfärg är svart. Han startar därför ett eget band med några minst sagt speciella personer som både har svensk och utländsk bakgrund. Lennart är också kär i en tjej som heter Sandra och bor på samma ort som Lennart. Problemet är ju bara att Sandra är upptagen. Lennart trotsar ändå alla motgångar och ser varje motgång som något som gör honom starkare att ta sig framåt i livet.
Det här är en rolig gammal SVT-serie och man kan inte låta bli att bli glad ut av Lennarts nästan störande positiva anda. Själv kan man bryta ihop för allt möjligt men Lennart fortsätter att gå runt och le med sina guldbruna ögon. Haha! Där fick jag allt till det. 
I rollerna ser vi bland andra; Yankho Kamwendo, Fares Fares, Peter Viitanen, Sheraye Esfandyari, Miran Kader Kamala och Dennis Önder.


En ängels tålamod


En väldigt speciell svensk komediserie som enligt mig var riktigt sevärd trots övernaturliga inslag var; En ängels tålamod.
Den halvkorkade ängeln Gabriel bor egentligen i himlen men för att få behålla sin titel som ängel så måste han då och då utföra uppdrag på jorden som går ut på att hjälpa olika människor i deras vardag. Gabriels överordnade Sankte Per ger Gabriel i uppdrag att hjälpa ensamstående mamman Amanda att lyckas få ihop en bra vardag igen efter en jobbig skilsmässa. Gabriel anställs därför som hembiträde hos Amanda och det är absolut förbjudet för honom att berätta för någon jordemänniska att han är ängel. Det är dessutom helt förbjudet att bli kär i en jordemänniska vilket Gabriel gång på gång är på väg att bli i Amanda. Det är heller inte alltid lätt att hjälpa Amanda i hennes vardag när det finns en som arbetar emot Gabriel hela tiden; Bruno som kommer från andra sidan och är en djävul. Brunos uppgift på jorden är att se till att alla får det så jävligt som möjligt. Han lyckas rätt bra med det men råkar oftast göra bra saker av misstag.
En ut av mina favorit-komediserier är det här helt utan tvekan. 
I rollerna ser vi bland andra; Peter Settman, Reuben Sallmander, Cecilia Ljung, Anna-Lena Hemström, Josefin Edvardsson, Niclas Larsson och Brasse Brännström.


Skärgårdsdoktorn intro


Hur mycket stod inte miljön för att man älskade den här serien?


24 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelaren Samuel Fröler fyller idag 55 år.


Artisten Nena fyller idag 52 år.


Skådespelerskan Alyson Hannigan fyller idag 38 år.

Grattis! Grattis!


Dårfinkar och dönickar


Tänkte nu ta upp Ulf Starks TV-klassiker; Dårfinkar och dönickar.
Simone är en tjej i 80-talets Sverige på väg in i tonåren. Hennes mamma träffar en ny man och Simone och hennes mamma flyttar ihop med honom i en fin villa långt ifrån Simones tidigare hem vilket gör att hon måste byta skola. Simone känner sig därför orättvist behandlad och blir förbannad. Det visar hon genom att klippa av sig allt sitt hår. Med pojkklippt hår går Simone till sin nya skola och blir uppropad som Simon ut av sin fröken, ja istället för Simone alltså. Det hela stöter på problem eftersom alla i skolan nu tror att Simone är en pojke istället för en flicka. Simone spelar med. Det blir dock svårt ibland när till exempel klassen har idrott och ska byta om i omklädningsrummen, eller när Simone har gjort något som gör att fröken måste ringa hem till hennes mamma och det visar sig att det inte bor någon Simon på det numret.
Jag tycker väldigt mycket om Dårfinkar och dönickar. Det här är en väldigt unik och spännande berättelse och det är så intressant att se hur Simone klarar sig igenom alla hinder med att låtsas vara kille.
I rollerna ser vi bland andra; Lena Strömberg, Gunnel Fred och Magnus Bergkvist.


Rätt i rutan

Kommer ni ihåg det där mysiga matlagnings-och-bakprogrammet för barn? Jag menar såklart Rätt i rutan.
Det handlade om kocken och bagaren Johanna som arbetade med en egen cateringfirma. Till sin hjälp hade hon den talande mixern och mellan jäsningar och svalningar så bjöd Johanna på olika barnprogram som till exempel; Tintin. Johanna och hennes vän Mixer bakar och lagar mat på ett sätt så att människor i alla åldrar har chans att lyckas ta in något i skaparminnet.
Rätt i rutan var ett roligt program som kunde ses ut av bakar och lagar-människor i alla olika åldrar. Johanna har också gett ut receptböcker för barn där man på ett enkelt sätt kan lära sig steg för steg om man är nybörjare inom detta ämne. Det enda som är så otroligt tråkigt är att Johanna Westman är typ den enda som har gjort såna här program för barn. Varför finns det inte fler? Barnprogram som är inriktade på bakning och matlagning borde det absolut finnas ett större utbud ut av. För övrigt hade det ju varit grymt med en alldeles egen talande mixer.


I rollerna såg vi bland andra Johanna Westman och Lennart Jähkel.


Nicke och Nilla

Efter att tidigare ha skrivit om Nicke & Mojje, så blir det nu dags att ta upp Nicke och Nilla.
Nicke och Nilla är syskon (precis som skådespelarna är på riktigt). De bor båda tillsammans och arbetar som barnväktare. De gillar att sjunga och hitta på sånger tillsammans. Nicke är storebror och han är den som alltid vet allra bäst i allting. Nilla är lillasyster och hon vet inte lika mycket om världen som Nicke gör men hon är lika viktig för det.
Familjen Wahlgren är fan överallt, till och med här. Nicke och Nilla blev typ lika populärt som programmet uppföljde, alltså; Nicke & Mojje. Eller man kanske till och med skulle kunna säga att Nicke och Nilla blev ett steg populärare. Jag personligen gillar i alla fall Nicke & Mojje bäst men Nicke och Nilla var också helt okej. Det finns PC-spel med Nicke och Nilla, Nicke och Nilla-DVD, sällskapsspel, skivor medmera. Sällskapsspelet är verkligen skitkul vad jag minns. Spelade det exakt varje dag när jag sommarjobbade på ett fritids i typ fyra veckor för ungefär sex år sedan.
I rollerna kunde vi bland annat se; Niclas Wahlgren och Pernilla Wahlgren.


Joelbitar

Ett svenskt barnprogram som blivit kultförklarat är; Joelbitar.
Det handlade om en pojke som hette Joel och hade Down syndrom. Man fick följa Joel och hans familj genom vardag och helg.
Det här var en slags dokumentärliknande serie som spelades in på 80-talet men har gått i repris flera gånger om och håller i sig bra än idag. Till detta program var det faktiskt Joels pappa som var producent. Vid ett antal olika marknadsundersökningar av olika vuxna människor när de fått frågan vilken barnkändis de helst skulle vilja veta vad den gjorde idag så är Joel en av förstaplats-vinnarna. Varför Joelbitar har blivit så populärt kan kanske bero på att det först och främst varit väldigt unikt på olika sätt. Dels har det alltid gjorts och görs än enligt mig otroligt lite barndokumentärer, vilket är mycket märkligt med tanke på att dokumentärer nästan är det enda som görs för den vuxna publiken nu för tiden. Sen var det också en bra TV-produktion som verkligen visade att alla barn är olika men för att man är det så kan vardagen fungera bra ändå.

Häxan Surtant

Hur kan en neagtiv fiktiv figur ge så mycket positiv energi som Häxan Surtant? Kanske för att hon bara är just en fiktiv figur eller?! Häxan Surtant, världens elakaste och suraste häxa är kanske idag Sveriges mest älskade och kändaste häxa. Häxan Surtant finns i olika serier men jag tänker nu rikta in mig på den första serien som gick via jullovsmorgon för några år sedan.
Häxan Surtant arbetar på Aktiebolaget Häxan Surtant, som hon också är ägare till. Det konstiga med det aktiebolaget är att ingen vet vad man gör när man arbetar där, inte ens Häxan Surtant själv. Hon försöker komma på olika nya saker att göra varje dag på Aktiebolaget Häxan Surtant men det dyker aldrig upp något som passar henne. I övrigt känner Häxan Surtant att hennes största uppgift i livet är att göra det så surt och besvärligt för alla andra som lever på jorden. Ibland för Trollet Tryggve, ibland för Älvan Ellen och ibland för någon annan.
Det här är enligt mig kanske 2000-talets bästa svenska barnprogram.
I rollerna ser vi bland andra; Katrin Sundberg, Torbjörn Harr, Nora Shtieba och Kajsa Reingardt.


En ö i havet

Det finns många filmer och TV-serier som har med andra världskriget att göra, så också; En ö i havet.
Från Österrike till Sverige kommer två stycken krigsbarn; Steffi och Nellie. De kommer till en ö som ligger mitt i havet i södra delen av vårat land. Där placeras Nellie och Steffi i tillfälliga fosterhem. I början kan de inte ett enda ord svenska men så småningom lär de sig det. Längtan hem och framför allt till tjejernas föräldrar håller dock i sig hela tiden. Det är det jobbigaste för båda flickorna under hela seriens gång. Kriget blir långvarigt och så även Steffis och Nellies vistelse i Sverige. I flera år får man följa Nellies och Steffis liv på ön.
Det här var en rätt okej ungdoms-dramaserie som gick på SVT för några år sedan. Man fick verkligen följa Nellies och Steffis utveckling från barn till tonåringar. Skådespelare byts ut här, vilket jag tycker i detta fall är helt okej när man måste ha olika åldrar på barnskådespelarna. Tycker att den här serien tar upp en viktig del och tid under 1900-talet, om krigsbarn som kom till Sverige. Det har inte gjorts så många serier och filmer om just detta ämnet förrän nu på senare år. Ett till bra exempel som finns inom detta ämne är filmen; Den bästa av mödrar.
I rollerna från En ö i havet ser vi bland andra; Mylaine Hedreul, Simona Vecchio och Amra Cenanovic.

Sven-Bertil Taube


Idag tänkte jag skriva lite grann om Evert Taubes son, nämligen; Sven-Bertil Taube.
Sven-Bertil Taube är född år 1934. Han är en svensk skådespelare och vissångare. Vi har oftast kunnat hört honom sjunga Evert Taube-klassiker.


År 2005 kunde vi se honom i SVT:s Stjärnorna på slottet där han hyllades för sin långa offentliga karriär. Vi har kunnat sett Sven-Bertil Taube skådespela i storheter som; Jerusalem, Sånt är livet, Tre solar, Arn, Män som hatar kvinnor och nu senast i filmen; En enkel till Antibes, den filmen blev han också Guldbaggebelönad för detta år.
Trots att han fortfarande är väldigt aktuell i sin offentlighet i Sverige så lever han och bor i London idag.
Jag personligen förknippar nog Sven-Bertil Taube allra mest med att ha varit den som tagit över arvet efter sin far med alla de klassiska Taube-visorna. På somrarna brukar vi oftast kunna se honom uppträda i både TV som till exempel; Allsång på Skansen eller om man har haft vägarna förbi Gröna Lund någon gång har man även haft chanser att kunna se han uppträda där ibland.
Sven-Bertil Taube är idag en ut av Sveriges folkkäraste levande artister.


Sven-Bertil Taube tillsammans med Rebecca Ferguson i filmen "En enkel till Antibes".


Piiiiiiiiiiiiiiiiinsamt!


Pinsamt var i alla fall det jag tänkte först när jag såg det här.
Först tänkte jag att någon jag känner har lämnat in en kommentar till Kvällsöppet. Sen kom jag på; DET ÄR JU JAG! PIIIINSAMT! Jag som hatar att synas och jag trodde inte det funkade så att man kom med bara för att man twittrade om ämnet.
Fast sen så tänkte jag vidare, jag står ju faktiskt för min åsikt, så why not?
I det här fallet handlade det om hunduppfostran, att vissa tycker man är för hård mot hundarna. Jag tycker tvärtom, att det curlas alldeles för mycket med hundar idag. Hur less är man inte på att gå bort till nån man känner som har en hund som får göra precis som den vill utan att de ens säger till? Eller hur less är man inte på alla hundar som går lösa och försöker attackera en så fort man är ute och går? Sånt kan göra mig galen ibland!


Ännu en dålig förlorare :D


21 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


F.D. racerföraren Kenny Bräck fyller idag 46 år.


Fotbollsspelaren Ronaldinho fyller idag 32 år.


Längdskidåkaren Marit Bjørgen fyller idag 32 år.

Sporten dominerar tydligen i dagens inlägg.
Grattis! Grattis!


Är Jim Belushi och Stefan Löfven verkligen lika?

När man googlar på Jim Belushi, skådespelaren från TV-serien Jims värld, då ser det ut såhär:

Alltså Socialdemokraternas nya partiledare Stefan Löfvens namn dyker då också upp.


Jim Belushi och Stefan Löfven
Folk tycker att de är lika varandra!
Jag vet inte om jag håller med eller ej. Måste nog fundera över det ett litet tag. Tanken på att de skulle vara lika har aldrig slagit mig förut.


Skådespelare med samma namn som sin rollkaraktär

En del skådespelare har ett vanligt stort problem inom deras arbete; att de alltid blir förknippade med en enda roll. Dock är det ju svårt att inte låta bli att förknippa vissa personer med en roll, speciellt inte när de också har samma namn som själva rollkaraktären. Detta är inget ovanligt.

Här har jag nu tagit upp några exempel:


TV-serie: Nanny  Rollkaraktär: Fran Fine  Skådespelarens riktiga namn: Fran Drescher


TV-serie: Fresh Prince i Bel Air  Rollkaraktär: Will Smith  Skådespelarens riktiga namn: Will Smith


TV-serie: Alla älskar Raymond  Rollkaraktär: Raymond Barone  Skådespelarens riktiga namn: Ray Romano


TV-serie: Jims värld  Rollkaraktär: Jim Tuesday  Skådespelarens riktiga namn: Jim Belushi


TV-serie: Seinfeld  Rollkaraktär: Jerry Seinfeld  Skådespelarens riktiga namn: Jerry Seinfeld


TV-serie: Vi på Saltkråkan  Rollkaraktär: Maria "Tjorven" Grankvist  Skådespelarens riktiga namn: Maria Johansson


TV-serie: Ellen  Rollkaraktär: Ellen Morgan  Skådespelarens riktiga namn: Ellen DeGeneres


 TV-serie: Hannah Montana  Rollkaraktär: Miley Stewart  Skådespelarens riktiga namn: Miley Cyrus


 TV-serie: Svensson Svensson  Rollkaraktär: Gustav Svensson  Skådespelarens riktiga namn: Allan Svensson


 TV-serie: Roseanne  Rollkaraktär: Roseanne Conner  Skådespelarens riktiga namn: Roseanne Barr


Hur gör djur intro


Haha! Trodde först att det var helt random-personer. Är inte så duktig på gamla offentliga personer ändå...


20 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


TV-profilen Bosse Parnevik fyller idag 74 år.


Skådespelerskan Kim Anderzon fyller idag 69 år.


Skådespelerskan Holly Hunter fyller idag 54 år.


Rapport-stjärnan Katarina Sandström fyller idag 38 år.

Grattis! Grattis!


Jims värld

Något jag aldrig har skrivit om tidigare i den här bloggen är om TV-serien; Jims värld, originaltitel; According to Jim.
Jim lever ett äkta familjeliv tillsammans med sin fru och sina tre barn, två döttrar och en son. Familjen har ständigt besök ut av den bittra Dana och den tokige Andy. Är de inte inbjudna så bjuder de gärna in sig själva och kommer och rör om i familjen. De har inte riktigt samma syn på barnuppfostran som Jim och hans fru Cheryl har, vilket ibland kan få konsekvenser och skapa lite småbråk. Andy och Dana är för övrigt också syskon till Cheryl.
Den här komediserien påminner ganska så mycket om Alla älskar Raymond. Just det här med en kärnfamilj som ska få ihop vardagen med arbete, skola och aktiviteter så att alla mår bra. Plus att släkten finns och tycker till runt hörnet, ska lägga sig i och skapa lite halvkaos ibland. Skillnaden är väl att Raymond är en mes medans Jim är en man som alltid ska ta mest plats och blir åtålig som ett barn om han inte får sin vilja igenom. Helt ärligt fattar jag inte vad Cheryl som är snygg och smart ser hos en sån person som Jim men det är mycket man inte förstår ibland.
I rollerna ser vi bland andra; Jim Belushi, Courtney Thorne-Smith, Kimberly Williams-Paisley och Larry Joe Campbell.

JoeyNu tänkte jag skriva lite grann om Vänners spin off; Joey.
Joey Tribbiani flyttar från New York till Los Angeles för att förverkliga sin stora dröm; att bli en stor och framgångsrik skådespelare. Det är en ganska lång väg för Joey att gå för att förverkliga sin stora livsdröm. Medans han väntar på att hans stora karriär ska sättas igång så njuter han av livet med ständigt nya tjejer, vänner, fester och att småreta sin syster Gina.
Joey kom aldrig i närheten ut av succén Vänner men två säsonger fick han i TV-rutan i alla fall. Vänner-fan som jag är så gav jag Joey en chans men saknaden efter dem andra Vänner-karaktärerna blev för stor så efter ett tag gav jag upp tittandet av Joey. Jag är ju lite dum ibland eller så är det bara min storebror som är otroligt duktig på att luras. När Joey kom ut som TV-serie så sa han till mig att det spelades in en serie om varje rollkaraktär från Vänner men att det bara var Joey som hade blivit stor och köpts in till Sverige. Det fanns alltså även fem serier till som hette; Rachel, Ross, Chandler, Phoebe och Monica. I serien Ross såg man till exempel Rachel ibland och i Monica fick man såklart träffa på Chandler och vice versa. Fattar inte hur jag kunde vara så jäkla dum att jag gick på det.
I rollerna i Joey såg vi bland andra; Matt LeBlanc, Drea De Matteo och Jennifer Coolidge.


NannyDags att skriva lite om Nanny tror jag. Nanny är en amerikansk komediserie; originaltitel; The Nanny.
Den rika Maxwell Sheffield har tre barn; Maggie, Brighton och Grace. Han har svårt att hinna med både sitt arbete och sina barn. Eftersom Maxwells exfru och barnens mamma är död behövs en till vuxen som ser efter barnen ibland. Maxwell anställer därför en nanny som heter Fran. Hon är minst sagt speciell och med hennes speciella röst känner man igen Fran på mils avstånd. Hon blir dock väldigt älskad ut av både Maxwells barn och Maxwell själv. Så småningom inleder även Maxwell och Fran ett förhållande. Till slut gifter de också sig och får ett tvillingpar tillsammans, en flicka och en pojke. Det finns även en spin off av Nanny som heter; Hemma hos Fran. Det utspelar sig flera år senare efter Nanny-tiden. Då är Fran och Maxwell skilda och tvillingarna har växt och blivit tonåringar.
Nanny är en mysig serie och trots Frans ganska störiga röst så kan man ju bara inte låta bli att älska henne.
I rollerna ser vi bland andra; Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury och Madeline Zima.


Spin City

Har redan skrivit om vad boken 106 TV-serier för dig utan TV har för åsikter om Spin City men nu ska jag skriva om mina.
Spin City handlar om några personer på en arbetsplats som allesammans jobbar åt stadens borgmästare. Vice borgmästare och den närmaste chefen på arbetsplatsen är Mike Flaherty. Han är otroligt kort men har ändå väldigt lätt att få snygga tjejer som alla är typ dubbelt så långa som vad han är.
Efter ett tag ut av denna serie så fick skådespelaren Michael J Fox sjukdomen parkinson som gjorde att han fick sluta som skådespelare men serien fortsatte ändå. Dock var det många i filmteamet som tyckte det var fel att fortsätta när Michael hade slutat så därför slutade de också. Spin City blev här som en helt ny serie alltså, som många andra serier blir när huvudkaraktärerna slutar eller bara filmteamet på något sätt görs om. Till skillnad mot andra serier som blivit något helt annat så tycker jag ändå att Spin City behöll sin status på något sätt, trots allt det omgjorda.
I rollerna såg vi bland andra; Michael J Fox, Barry Bostwick, Heather Locklear, Connie Britton, Charlie Sheen och Alan Ruck.


Hannah Montana

Ja, jag ogillar Hannah Montana starkt men det gör jag ju med många TV-serier jag skriver om så nu är det Hannahs tur.
Flickan Miley är en helt vanlig amerikansk flicka som bor tillsammans med sin pappa och sin storebror. På vardagarna går hon i skolan och på fritiden hänger hon med sina kompisar, speciellt med bästisen Lilly. Det nästan ingen vet är att Miley är den superkända popstjärnan Hannah Montana när hon inte är den vanliga skoltjejen Miley.
Det här är typ den sämsta skiten jag vet. Har sett detta några gånger, främst då med mina kusiner som är födda på 2000-talet och som tycker att detta är jättebra. Miley Cyrus som spelar Hannah Montana har ju blivit superkänd och är idag lika stor som stjärnan i serien som hon spelar. Kanske skulle jag vara född i en annan generation, kanske skulle jag då förstå mig på detta men tyvärr gör jag inte det nu. Tycker att Miley är en urdålig skådespelare, samt de som spelar hennes familj och hennes vänner. Skämten i serien är inte det minsta roliga, (varken på dubbad svenska eller på engelska).


I rollerna ser vi bland andra Miley Cyrus, Emily Osmet och
Jason Earles.


Lugn i stormen

Kommer någon ihåg den amerikanska komediserien Lugn i stormen, originaltitel; Step by Step?
Carol och Frank är båda i medlåldern när de träffas och blir kära i varandra. De har tre barn var sen tidigare äktenskap. Frank har två söner och en dotter och Carol har två döttrar och en son. Carol och Frank bestämmer sig för att flytta ihop tillsammans trots barnens ogillande om detta. Alla sex barnen är otroligt olika varandra och det är inte alltid lätt att hitta en kompromiss för att alla ska bli glada. Carol och Frank försöker dock göra sitt bästa för att deras familjeliv ska fungera så bra som möjligt. Carol försöker vara den perfekta plastmamman medans Frank försöker vara den perfekta plastpappan. Det är aldrig lugnt hemma hos Carol och Frank, det händer alltid någonting i deras familj.
Det här var en helt okej serie som vi i Sverige har kunnat se några omgångar på kanal5. Lugn i stormen kan ju inte mäta sig med serier som Fresh Prince eller Huset fullt men det finns defenitivt bra många sämre TV-produktioner. Man kan klart och tydligt märka på barnen vilka som har vuxit upp med mamma och vilka som vuxit upp med pappa. Kanske inget som feminister föredrar att se då.


I rollerna såg vi bland andra; Patrick Duffy, Suzanne Somers, Staci Keanan, Brandon Call, Angela Watson, Christine Lakin, Christopher Castile och Sasha Mitchell.


Haha, så bra!


Älskar beskrivningen om varför man ska gå så länge i skolan. Så sant, men känns otroligt deppigt när man tänker på det.


19 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelerskan Marianne Karlbeck fyller idag 89 år.


TV-profilen Robert Aschberg fyller idag 60 år.


Skådespelaren Bruce Willis fyller idag 57 år.


Skådespelaren Johan Gry fyller idag 50 år.

Grattis! Grattis!


Peter och Petra

Gunnar är sju år och går i skolan. Han bor mitt i det stora Stockholm med massor ut av människor. Trots det så är Gunnar väldigt ensam av sig. Han har inte så många kompisar i skolan, ingen syskon och hans föräldrar har alltid mycket att göra. Gunnar har dessutom väldigt svårt att passa tider. Han kommer alltid försent till skolan och läser i stort sätt aldrig på sina läxor. Han tycker verkligen att skolan är det tråkigaste som finns. 
En dag börjar två stycken nya barn i Gunnars klass, vilket förändrar allt. Peter och Petra heter de. De är inte som alla andra barn för de tillhör småfolket och är så små att de får plats i Gunnars skolväska. Peter och Petra blir Gunnars bästa kompisar. I klassrummet får de små böcker, små bänkar, små stolar och små klädhängare så de också kan lära sig i skolan på samma sätt som alla de andra barnen gör. Peter och Petra bor i ett litet minihus i Vasaparken med sina syskon och sin mamma och sin pappa. När Gunnar kommer och hälsar på dem kan han bara kika in genom deras lilla fönster eftersom han inte får plats i deras lilla minihus.
I julklapp får Gunnar pengar av sin mormor och köper för dem ett litet leksakspiano som blir alldeles lagomt för Peter och Petra. När Gunnar väl ska lämna pianot till småfolket i det lilla minihuset så är det alldeles tomt och öde. De har flyttat och kommer aldrig mer att komma tillbaka igen...


Jag älskade Peter och Petra när jag var liten som alla andra Astrid Lindgren-filmer såklart. Det finns dock ingen annan saga jag tycker är lika sorglig som denna. Jag tror aldrig någonsin jag sett en film/serie som beskrivit ensamhet som bra som Peter och Petra gör. Tycker inte den här är lik någon annan Astrid Lindgren-saga, man skulle mer kunna tro att detta är en Maria Gripe-skapelse. Fast det är ju samtidigt också det som gjorde Astrid så speciell, att alla hennes sagor är så otroligt unika varandra.
Jag har rätt många gånger passerat Vasaparken i Stockholm och varje gång så tänker jag dels på Astrid men även på Peter och Petra. 


I rollerna i denna vackra saga ser vi bland andra; Ebba Sojé-Berggren, Calle Torén och Joshua Petsonk.


JAG har träffat MARIA MONTAZAMI!

Som jag antagligen har skrivit här ett antal gånger i min blogg så är mina stora idoler Astrid Lindgren och Maria Montazami.
Gissa vem jag träffade igår? Inte Astrid eftersom hon är död men MARIA MONTAZAMI. Såå jävla coolt!
Min mamma och moster har bott hos mig den här helgen och gick ut en stund på stan men jag skulle inte komma in och träffa dem förrän på eftermiddagen. Så ringer mamma och säger att jag borde komma nu eftersom min idol Maria Montazami är på stan (Make up store).
Hjäääälp! Jag får panik.


Med bara pyjamasen på mig tar jag en snabb dusch och sprayar massa torrschampo i håret. Snabb sminkning, svarta jeans, grå tröja och en weekday-jacka. Så är jag klädd när jag möter Maria Montazami.

Man kan ju säga att hon var lite glamigare och snyggare än mig, haha.
Ganska lång kö med 99,9% tjejer. Var rätt nervös och hade väntat mig stöd från min mor och min moster som skulle följa med mig in och hälsa på Maria men nej, det vågade inte de. Så jag fick stå helt själv i den där kön, övergiven av mina anhöriga och fick då istället bekanta mig med två helt nya okända tjejer, födda 94 och 95. För dem var hon typ värsta guden gånger tio. Kände att jag och min nervositet fick lite stöd där.


Såhär ser kortet med mig och Maria ut. En ut av tjejerna i kön som knäppte det. Jag ser rätt tråkig ut om man jämför med Maria, haha.

Alltså hon såg ut precis som hon gör på TV och hon var verkligen sådär snäll och speciell som man fått för sig. Med jämna mellanrum rufsade hon till sitt hår och gjorde coola posér.


Fick ett kort och en autograf ut av henne också.

Hon sa att det var fint att jag stått så länge i kön bara för att träffa henne och då sa jag att jag tyckte hon var en fantastisk människa. Hahaha, alltså jag har ALDRIG någonsin gått fram till en kändis förut. Antagligen kommer jag aldrig göra det igen heller för det finns ingen som Maria.


Den nya bloggtrenden - död och ohälsaDen här kommentaren fick jag för några dagar sedan på min blogg. I vanliga fall tar jag bort såna här kommentarer direkt, såna kommentarer som inte har något med det skrivna inlägget att göra alltså. Den här gången har jag inte gjort det ännu, just därför att jag tänkte göra ett inlägg om detta nu.
Melissa som här har skrivit till mig berättar om livet i ett fängelse i sin blogg, i det här fallet om hennes ätstörningar bland annat. Det Melissa skriver om handlar mycket om både död och ohälsa och vi har kunnat se fler och fler såna bloggar på slutet som har slagit igenom stort, det hela har nu blivit en bloggtrend.
De första stora bloggarna som skrev om sånt här kände man ett starkt medlidande med men det är lite att man börjar fundera över när blogg efter blogg dyker upp som enbart handlar om psykisk ohälsa och död. Är allt i bloggarna sanningar eller är det enbart ett sätt för vissa personer att få fler bloggläsare?!
Den här Melissa skickar ut spamkomentarer för att hon vill att man ska läsa hennes blogg som handlar om hennes problem. Är det ett sätt att få medlidande eller ett sätt att bara PR:a sin blogg?
Den här nya bloggtrenden gör mig frustrerad och jag vet inte vad jag ska tro om detta längre.


5 bra med Madonna - 5


5 bra med Madonna - 4


5 bra med Madonna - 3


5 bra med Madonna - 2


5 bra med Madonna - 1


18 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelaren Weiron Holmberg fyller idag 77 år.


FD. Alpina skidåkaren Ingemar Stenmark fyller idag 56 år.


Artisten Irene Cara fyller idag 53 år.


Skådespelerskan Vanessa Williams fyller idag 49 år.


Skådespelerskan Daneel Harris fyller idag 33 år.


Artisten Lykke Li fyller idag 26 år.

Grattis! Grattis!


Debatt - Om Anders Eklunds Permis

Såg på Debatt i torsdags (mitt favoritprogram), där togs det upp om Anders Eklunds Permis. Japp! Gubben som mördade lilla flickan Engla och unga tjejen Pernilla för bara några år sedan ska ha lite permisson eftersom vissa tycker synd om honom ut av någon anledning. Dock har ingen rätt att veta (inte ens Englas och Pernillas anhöriga) var Anders Eklund ska ha sin permisson på grund ut av att man då skulle riskera hans säkerhet.
Ja, vad ska man säga? Finns det egentligen några ord för detta? Sveriges kanske mest hatade person ska få gå mer och mer ut i det fria.

Jag kan vara lite ironisk när jag säger att;
1. Vad trygg man känner sig av att röra sig utomhus när man vet att såna personer som han är fria fast de är dömda.
2. Vad respektfullt man har handlat emot Englas och Pernillas anhöriga.
3. Man får verkligen ett hårt straff i Sverige när man har mördat en flicka och en ung tjej.

Det värsta är att min ironi är allvar för vissa.


17 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelaren Patrick Duffy fyller idag 63 år.


Skådespelerskan Lesley-Anne Down fyller idag 58 år.


Skådespelaren Gary Sinise fyller idag 57 år.


Skådespelerskan Sissela Kyle fyller idag 55 år.


Skådespelerskan Lotta Tejle fyller idag 52 år.


Artisten Alexander Bard fyller idag 51 år.


Skådespelaren Rob Lowe fyller idag 48 år.

Grattis! Grattis!


Lilla huset på prärien intro


MillenniumTänkte ta och skriva lite grann om Stieg Larssons Millennium-TV-serie.
Millennium-serien baseras på Stieg Larssons böcker som i sin tur blivit en TV-serie kallad Millennium ut av dem tre filmerna; Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. Det handlar om journalisten Mikael Blomkvist och dataexperten Lisbeth Salander som träffas för att ta itu med olösta brott. De båda två har gjort kriminella saker och har olösta problem som de försöker klara upp på sina egna sätt. Efter att de lär känna varandra så blir de inolverade i varandras problem. Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist är som natt och dag tillsammans men på något sätt tänker de ibland ändå otroligt lika.
Jag såg först Millennium-filmerna och senare Millennium-TV-serien. Svårt att säga vilken som var bäst. Det är ju alltid en speciell känsla att se filmer på bio men i TV-serien var det med en del scener som inte fanns med i filmerna som gjorde allting bättre. Självklart är Millennium-serien bra men jag tycker att den hade kunnat förbli svensk och inte göras om till någon dålig amerikansk version. De hade väl kunnat textat som alla andra. Dock har det gett mycket fördelar för svensk film och det är väl kanske bra.
I rollerna ser vi bland andra; Michael Nyqvist och Noomi Rapace.


Orka! Orka!

För några år sedan fanns det en riktig deppig dramaserie på SVT som hette; Orka! Orka!
Den handlade om några människor i olika åldrar som alla bodde i ett litet fattigare förortsområde i Sverige. De hade alla både psykiska och ekonomiska problem. Vi fick bland annat följa flickan Frida som i stort sätt alltid var utomhus och lekte och spionerade på grannarna. Hon både med sin pappa och sin mamma, hennes mamma var psykiskt sjuk. Sen har vi familjen Gustafsson som har fått bytt ut sitt fina villa-liv mot något helt annat sen pappa Kennet i familjen blivit arbetslös. Mannen Manoush bor ensam eftersom han varit otrogen mot sin fru och får nu heller inte träffa sina barn längre på grund ut av det. Han är utkastad från området. Unga Niklas arbetar med att dela ut tidningar. Han har bara en enda släkting som är hans morfar. Hans morfar dör i Niklas lägenhet. Niklas får en chock och förstår inte förrän en lång tid senare att hans morfar faktiskt är död.
Det var egentligen inget fel på den här serien och jag tyckte väl mest att det var intresseant att se vad som hände med den lilla flickan Frida. Jag måste ju ändå påpeka att det här verkligen inte var någon feelgood-serie. Var man inte deprimerad redan när man såg Orka! Orka! så blev man det när man såg det.
I rollerna såg vi bland andra; Frida Bergesen, Hassan Brijany, Carina Johansson och Örjan Landström.

Mäklarna

En riktigt rolig komediserie som gick på SVT för några år sedan var; Mäklarna.
Det handlade om den misslyckade mäklaren Kaj som typ bara gjort dumma grejer i sitt liv som till exempel; misskött sitt jobb så att han fått sparken, varit otrogen mot sin fru så han har blivit hemlös, lånat pengar av sina kompisar som han aldrig lämnat tillbaka och därför blivit helt utan vänner. Kaj känner dock en mäklare som är villig att ge honom ett jobb så Kaj kommer på fötter igen mot att han lär upp mäklarens dotter Wilma att bli en bra mäklare. Wilma är otroligt slarvig och tar inte mycket i världen seriöst. Hon missar möten, snattar kläder från butiker och låter hennes chihuahua göra sina behov lite var som helst. Pangboom så dör Wilmas pappa men Kaj hinner dock skriva på ett avtal om att bli delägare i mäklarfirman mot att som sagt var även hjälpa Wilma att komma upp på banan.
Wilma och Kaj är inte så jätte duktiga på att samarbeta, vilket man kan förstå eftersom de båda två är riktiga egoister och alltid vill ta sig själva först. Det positiva är dock att de båda har egenskaper som inte den andra har och blir till slut ändå ett ganska lyckad team... ja, eller nåt...
Rolig serie som sagt var. I rollerna kunde vi bland annat se; Kjell Bergqvist och Cecilia Frode.

Den goda viljan

Ingmar Bergman har gjort många svenska klassiska filmer men även vissa TV-produktioner som till exempel; Den goda viljan.
Den goda viljan var en miniserie som baserades på Ingmar Bergmans föräldrars kärlekshistoria. Henrik Bergman studerar till präst. En dag följer han med sin kamrat Ernst på familjemiddag och får då träffa Ernsts syster Anna som han blir blixtförälskad i. Det hela är dock inte så enkelt eftersom Henrik redan har en fästmö. I flera år går Henrik och Anna och är olyckligt kära i varandra innan de till slut får vara tillsammans. Den goda viljan finns både som film och miniserie.
Jag tror nog att det här är den Bergman-produktionen enligt mig, näst bäst efter Fanny och Alexander såklart. Kanske för att jag typ inte förstår mig på någon annan av hans filmer så bra heller, hahaha. Dock har jag för mig att Ingmars föräldrar, speciellt pappa skulle ha varit ganska hård och sträng och den bilden är svår att få ut av Samuel Fröler som i Den goda viljan spelar Henrik Bergman som var Ingmars far.
I de övriga rollerna ser vi bland andra; Pernilla August, Marcus Olsson, Lena Endre, Max von Sydow och Mona Malm.


Aspiranterna

Kommer ni ihåg SVT:s gamla dramaserie Aspiranterna?
Det handlade om några unga människor som skulle träna sig på att bli poliser, de var alltså aspiranter. Aspiranternas lärare kör tufft med sina aspiranter. De får lära sig att det inte finns någon lätt och snabb väg att bli polis. Aspiranterna får det jobbigt både fysiskt och psykiskt. En del klarar hela långa vägen men många får avbryta sin utbildning i förväg och ge upp sin dröm om att bli polis. Här tampas både tjejer och killar. Ovänskap, vänskap, kärlek och våld förekommer oftast i den här serien. Vi får följa aspiranterna under både skoltiden och privattiden. Privatlivet gör det ganska svårt för dem flesta eftersom skolan tar så mycket tid.
Det här var en bra och spännande serie tyckte jag. Allting som hände var inte helt väntat, utan man blev faktiskt ganska chockad ibland över vissa händeleser. I åtta avsnitt kunde vi se Aspiranterna men det hade ju varit roligt att se vad som hände med dessa aspiranter efter att serien var slut, typ en spin-off kanske? Detta var verkligen ingen såpa men lite roligt ändå att de ändå lyckades få med skådespelare från typ varje såpa som gick under den här tiden.


I rollerna såg vi bland andra; Peter Andersson, Stina Ekblad, Regina Lund, Martin Forsström, Anna Eklund, Johan Paulsen, Jasmine Heikura och Sofia Helin.


Accessoarer...

...är sånt som gör oss lite extra fina.
Som till exempel:

Roses halsband från Titanic.


Margareta Öhmans glasögon från Varuhuset.


Ringen från Sagan om ringen.


Emils mysse från Emil i Lönneberga.


Pippis skor från Pippi Långstrump.


Iors svansrosett från Nalle Puh.


Mästerkattens stövlar från Mästerkatten i stövlar.


Sickans fluga från Jönssonligan.


Askungens glassko från Askungen.


Carries blomma från Sex and the City.


16 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelaren Victor Garber fyller idag 63 år.


Regissören Ulf Malmros fyller idag 47 år.


Skådespelerskan Lauren Graham fyller idag 45 år.


Artisten Jocke Berg fyller idag 42 år.


Programledaren Jakob Öqvist fyller idag 41 år.


Skådespelaren Johan Widerberg fyller idag 38 år.

Grattis! Grattis!


Salve intro


Kommer ni ihåg?...


Mammas pojkar

Kommer ni ihåg den där patetiska dokusåpan Mammas pojkar som gick på TV4?
Det handlade om tre stycken unga killar som alla hade mammor som gärna ville vara med och se till så att deras söner fick en bra flickvän så att de inte valde helt fel. Tillsammans till ett hus i Spanien flyttade killarna, mammorna och 32 stycken singeltjejer in för att bo ihop under ett tag. Killarna fick testa på att dejta olika tjejer men fick alltid vara beredd på att mamma stod runt hörnet med sina åsikter och sina knäppa förslag. Varje vecka åkte någon eller några tjejer ut som inte passade killarna tillräckligt bra för att bli deras partner.
Ännu en dokuåspa som ligger etta på den patetiska dokusåpa-listan, förstår inte hur så många olika program kan få plats där egentligen?! Mammas pojkar var dock väldigt underhållande ändå och vad jag minns så såg jag varje avsnitt. Dock måste tjejerna ha haft grymt dålig killsmak eller bara varit otroligt mediakåta eftersom INGEN ut av killarna som var med var det minsta snygg. De verkade dessutom vara lika dryga på insidan som de också såg ut att vara på utsidan. Fast det fanns väl kanske en anledning till varför just de killarna var med och redan var singlar...


Hey BaberibaEtt underhållningsprogram jag verkligen saknar är Hey Baberiba.
Hey Baberiba var ett humorprogram som gick på TV4 med David Hellenius, Peter Magnusson och Christine Meltzer. I en studio någonstans i Stockholm sitter David och är programledare för programmet Hey Baberiba. I programmet visar han scener av vad som hänt olika personer (oftast) kändisar den senaste tiden. Alla kändisar spelas ut av David, Christine och Peter. De var allt ifrån Arne Weise, Emma Andersson, Peter Settman och många, många fler. Roligaste var nog ändå när trion klädde ut sig och spelade personerna i det svenska kungahuset. Kungahuset-karaktärerna har vi ju även kunnat se i andra program efter Hey Baberiba-tiden. Nu senast kunde vi till exempel se när David och Magnus spelade Victoria och Daniel i Hellenius hörna från i höstas.
Jag älskade verkligen detta program, det har minst sagt gett mig många skratt. Dock samtycker inte hovet med mig, i alla fall inte kungen men han är ju väldigt speciell han. Hey Baberiba var antagligen ett sådant program man älskade eller hatade, har svårt att tro att det fanns något mellanting för någon tittare. För min del går tummen upp för Hey Baberiba.

På rymmen

En klassisk fredagsunderhållning man bara aldrig fick missa var ju TV4:s På rymmen.
Det där programmet när olika par skulle gömma sig på olika platser i Sverige och försöka att inte bli hittade ut av veckans spårhund. De skulle utföra olika små uppdrag och klarade de det så fick de lite slantar då och då. I slutet ut av varje vecka så valde paren en telefonkiosk att ställa sig vid, då blev de tvugna att stå kvar där tills veckans program var avslutat. Spårhunden skulle hinna dit innan tiden var slut och gjorde spårhunden det så förlorade paret och åkte ut ur tävlingen. Hann inte spårhunden till telefonkiosken i tid så fick paret stanna en vecka till med en ny spårhund veckan därefter som skulle försöka få tag på dem. Spårhundarna bestod alltid av en offentlig person som till exempel Sofia Wistam (då Eriksson), Lasse Kronér, Staffan Ling, Robert Aschberg, Claire Wikholm med flera.
Jag har bara goda minnen ut av det här programmet. Detta blev ju verkligen skitstort i Sverige. Det var ju här vi för första gången fick träffa Tobbe trollkarl och vem minns inte radarparet Hjalle och Heavy? Det enda tråkiga med detta program är väl att det aldrig skulle funka idag eftersom typ alla telefonkiosker är borttagna.

Stadskampen


Kommer ni ihåg TV4:s sommarunderhållning Stadskampen? Det där programmet där Staffan Ling och Sofia Wistam var programledare bland annat.
Stadskampen-produktionen åkte runt över hela Sverige och gjorde turné där man fick se vad alla olika städer gick för. Två lag med ett flertal människor tävlade varje vecka mot varandra i olika slags hinderbanor och liknande vattenlekar. Samtidigt fick alla övriga stadsbor också chansen att visa vad de gick för. Varje vecka fanns det en lista på vad Stadskampen ville ha för olika saker samlade på platsen Stadskampen befann sig på. Det gällde ju då för alla städer att visa att just den staden var den bästa ut av alla städer som Stadskampen hade besökt. Listan på saker som Stadskampen ville se av stadsborna kunde bland annat vara; Brudpar, kapsyler, hattar och ja, typ alla möjliga olika slags saker.
Tror det var här jag fick min idé om att börja samla på TV-tidningar. Tänkte ju att det kunde vara bra att ha om nu Stadskampen någon gång skulle komma till min stad men självklart hände aldrig det. Dock finns ändå min TV-tidningssamling kvar någonstans.


Gör din egna TV-tablå

Nu ska jag dela med mig av ett litet roligt tips som man kan göra om man inte redan vet om det såklart.
kolla.tv kan man göra sin helt egna TV-tablå. Perfekt tycker jag om man har bestämt sig för att ha en heldag framför TV:n eller bara är sjuk och har lite tråkigt.
Dock är det inte så många TV-program som går på TV just nu som jag gillar, därför hittade jag bara på lite när jag gjorde min TV-tablå.

Klicka på min TV-tablåbild för att göra din egna TV-tablå du också.


15 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelerskan Eva Longoria fyller idag 37 år.


Artisten Veronica Maggio fyller idag 31 år.

Grattis! Grattis!


Mumin intro


Längesen jag körde ett intro nu. Man blir så glad ut av Mumin.


Christina Schollin


Idag tänkte jag skriva lite om Christina Schollin. Jag tycker faktiskt om henne, även om jag har lite svårt för Wahlgren-familjen i övrigt.
Christina Schollin är en svensk skådespelare som föddes år 1937 och fyller alltså 75 år i år. Vi kanske känner igen henne mest från Bergmanfilmerna, som den felfria Birgitta från den svenska såpan Tre kronor eller kvinnan som alltid är på jakt efter makten från Varuhuset, alltså Margareta Öhman.
Hon är sedan 1962 gift tillsammans med skådespelaren Hans Wahlgren som hon har fyra barn tillsammans med, varav tre vi känner igen ifrån det offentliga Sverige.
Christina Schollin har även varit med i Stjärnorna på slottet år 2008. Hon medverkade också i Berg flyttar in år 2011 där man fick lära känna henne lite bättre som människa.

 
Hon är en riktig ängelsamlare och har även haft en liten butik i Gamla stan som riktar in sig på att just sälja prydnadsänglar.
Det finns nog ingen annan i Sverige som har en sån stor kändissläkt som Christina Schollin har. Först och främst är hon ju som sagt var gift med skådespelaren Hans Wahlgren, sen har hon hennes barn Niclas, Pernilla och Linus Wahlgren som alla tre är skådespelare och sångare. Även hennes barnbarn Bianca och Benjamin Wahlgren har vi kunnat se i det offentliga rummet ibland. Hon är också kusin med skådespelaren Helena Brodin och svärmor åt mediaprofilen Laila Bagge Wahlgren. Säkert har jag nu också glömt bort någon... men det får vara.


Christina Schollin tillsammans med Jarl Kulle i filmklassikern "Änglar finns dom", från 1961.


Fåret Shaun

Finns det något tokigare får en just fåret Shaun? Fåret Shaun är ett brittiskt animerat barnprogram, originaltitel; Shaun the Sheep.
Det handlar just om fåret Shaun som bor på en bondgård tillsammans med en massa andra får. Shaun är inte riktigt som alla andra får. Han är inte övernaturlig som många andra fiktiva djur på sånt sätt att han kan prata men han kan göra en massa andra saker. Han gillar att testa sig fram på olika sätt och spelar gärna sin bonde ett litet spratt då och då. Shaun har ändå mänskliga drag fast han som sagt var inte pratar. Han gillar att dansa, lyssna på musik med hörlurar, dansa, spela spel och köra skateboard bland annat. Trots att Shaun kanske inte alltid gör saker som hans bonde uppskattar så är han åtminstone underhållande för alla andra fåren i fårhagen.
Fåret Shaun är en underhållande liten fiktiv figur och hans intro till programmet har väl suttit sig på dem flestas hjärna som någon gång har sett honom på TV. Han kan även vara lite underhållande för vuxna tror jag minsann. Han har på bara några få år blivit storkänd i flera länder. Han finns i bland annat; Hongkong, Brasilien, Tyskland, Frankrike, Finland, Island, Australien, Indien, Japan, Norge, USA, Colombia, ja listan kan göras lång. Fåret Shaun är populär i hela vida världen.


Breven från Felix

Breven från Felix, originaltitel; Briefe von Felix, är ett tyskt tecknat barnprogram.
Det handlar om lilla flickan Sofi som har en leksakskanin som heter Felix som hon tycker om mer över allting annat. En dag försvinner Felix spårlöst. Ett tag senare får Sofi brev från Felix där det står att han är ute och reser i världen. Felix reser typ hela jorden runt och för varje land han befinner sig i skickar han ett brev till Sofie och berättar om resan. Han skriver och berättar om länderna, vad han varit med om och lite såna saker. Ett brev för varje avsnitt och ett land för varje avsnitt.
Breven från Felix är en liten speciell tecknad berättelse som man i Sverige ibland kan se på SVTB. Det blir ju lite geografi över hela detta program och det är väl bra och lärorikt kanske. Jag kan dock inte sluta fundera över en sak; Är det så att Felix verkligen har tagit sitt pick och pack på en jordenruntresa och verkligen skriver och skickar alla dessa brev till Sofie? Om man bara tänker barnprogramsmässigt så är det naturligtvist så det är. Men om man inte tänker så? Finns det en möjlighet att Sofie har slarvat bort sin leksakskanin och att den eventuellt har blivit kvarglömd på någon affär? Att hon sedan blev utom sig av förtvivlan och att hennes föräldrar inte såg någon annan lösning än att skicka ett brev lite då och då som de själva skrivit fast det är adresserat från Felix? Typ nödlösning tills hon kommer över honom eller de helt enkelt hittar Felix igen. Vem vet?!...

Barbapapa

En av dem mest älskade fiktiva figurerna som finns är Barbapapa och även hela hans familj.
Barbapapa, originaltitel; Barbe à papa, är ett franskt bland annat barnprogram. Ja, det finns ju som barnprogram men Barbapapa finns ju även i så mycket mer. Det finns Barabapapa-kläder, böcker, leksaker, muggar, glas, tallrikar, haklappar medmera. Det som är så speciellt med Barbafamiljen är att de kan forma sig till olika saker. De kan bli nästan precis vad som helst. De formar sig till karuseller, studsmattor, leksaker, bollar och lite andra saker. Barbapapa och Barbamamma har sju stycken barn, alla med väldigt olika personligheter. Det är Barbaskön, Barbafin, Barbazoo, Barbalala, Barbabok, Barbaflink och Barbastark. Barbaskön är den svarta och mest håriga av alla Barbafigurer, han är väldigt intresserad ut av konst. Barbafin gillar ytligheter, Barbazoo djur, Barbalala tycker om musik, Barbabok har glasögon och är en äkta plugghäst, Barbaflink är ett vetenskapsfreak och Barbastark har ett stort intresse för sport.
Barapapafigurerna är små mysiga fiktiva figurer och jag skulle lätt kunna börja samla på alla Barbagosedjur nu fast jag är vuxen.

My little pony

My little pony finns som leksakshästar, filmer, TV-serier och även övriga leksaker.
När de befinner sig i TV och film-världen så handlar det främst om hur de står upp för godheten och kämpar emot alla onda krafter. De små söta ponnysarna kämpar som sagt var emot all ondska fast självklart helt utan våld. Alla ponnysar har lite olika förmågor. En del ponnysar kan till exempel flyga. Helst av allt vill alla ponnysar bara ha det trevligt och roligt tillsammans med födelsedagskalas, skola, lekar medmera. Ponnysarna i My little pony är alla färgade i glada färger som; rosa, lila, vitt, gult och så vidare. Rosa och lila är speciellt populärt, kanske också för att My little pony främst är riktat till småflickor. Alla ponnysar är typ likadant formade och ser i stort sätt likadana ut förutom lite märken som skiljer dem åt som ser ut som små tatueringar som till exempel; stjärnor, hjärtan och spiraler.
My little pony-konceptet är otroligt sött men har aldrig riktigt passat mig till hundra procent. Jag var faktiskt lite rädd för alla faror som de utsattes för när jag var liten. Egentligen inte för att de skulle göra sig illa utan mer för att de skulle bli lite skitiga.

Ännu en bra anledning till varför jag tagit bort min FB


Det är så otroligt töntigt att det ens har blivit en debatt om tjejer ska raka sig under armarna eller inte.
I lördags såg jag på Melodifestivalen och jag råkade tydligen missa det stora som typ alla andra såg verkar det som. Att Lina, 32 i publiken inte hade rakat sig under armarna. Det var något folk i Sverige tydligen blev väldigt upprörda över och började göra hatiska facebook-grupper mot Lina för att hon inte förstod bättre än att man inte ska låta bli att raka sig under armarna.
Känner hela tiden vilket rätt beslut jag gjorde när jag tog bort min facebook. All denna nätmobbning som speciellt finns på FB är ju bara för mycket. Har folk inte bättre saker att engagera sig i om någon har rakat sig under armarna eller inte? Typ, vad hände med det där att vi lever i ett fritt land och får se ut som vi själva vill? Verkar som att vissa människor har jävligt svårt för det.
Jag har en period just nu när jag har väldigt svårt att förstå mig på vissa människor och det här gjorde ju inte det hela bättre direkt. Stå på dig Lina tycker jag och gör som du själv vill. De som inte vill leva i ett fritt samhälle kan ju flytta till Pakistan eller nåt och se om det blir bättre där. Där finns det ju redan regler för hur kvinnor både ska se ut och vara. Kör på det ni alla puckon!


14 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelaren Claes Ljungmark fyller idag 58 år.

Grattis! Grattis!


Fling

Kommer ni ihåg TV3:s svenska dejtingprogram Fling? Antagligen inte eftersom det egentligen inte ens är värt att minnas. Det var så uruselt att det fick läggas ner efter bara en halv säsong. Josefin Crafoord var programledare för detta dejtingprogram.
Det hela handlade om en kille eller en tjej som i varje avsnitt skulle välja ut någon att dejta ut av några alternativ. De som tävlade om själva dejten skulle göra en massa knäppa saker för att imponera på personen. Typ tvätta bilar på ett sexigt sätt, visa apansikten medmera.
Allt med detta program var helt värdelöst och jag sörjer inte ett dugg att det lades ner. Man kan verkligen se framför sig hur TV3 valde ut deltagarna till Fling. Typ gå ut en fredagskväll på Stureplan och rikta in sig på överklassbruttar och fläskkotlettsfrisyrer och be dem att medverka i detta TV-program. Mediakåta som de antagligen var så sa de JA på en gång åt att vara med i Fling. Så roligt då att Fling blev värsta floppen. Som jag läste att någon klok person hade skrivit någonstans om detta program, att alla dessa personer som var med kände antagligen redan varandra och har sprutat champagne på Stureplan för miljontals kronor sedan en lång tid tillbaka. Hahaha!


Dagens man


Dagens man
var ett dejtingprogram som gick för några år sedan på den gamla sjuan (TV4+) med Carolina Gynning som programledare. Ett riktigt patetiskt program men guuud så underhållande. Jag följde det rätt flitigt när det gick en gång varje vecka.
En kille skulle välja bland massor av tjejer i en studio, den han alltså ville dejta. Det gällde ju bara att tjejerna också var lika intresserade. Tjejerna hade en varsin knapp de kunde trycka på när de ville om de inte längre kände sig intresserad ut av killen. Till exempel var det ganska roligt att typ över hälften ut av alla tjejer tryckte på knappen så fort de fick se hur HAN såg ut. Hahaha! Jag kan inte döma dem för hälften ut av killarna såg ju inte ens skapliga ut. Sedan skulle killen berätta lite om sig själv, man fick se en video där någon killen själv kände berättade om honom och när som helst kunde alltså tjejerna trycka på sin lilla knapp om de inte längre kände sig intresserade. Fanns det någon eller kanske till och med några tjejer kvar i slutprocessen så fick killen välja vilken ut av dessa tjejer han ville träffa på typ en middag.
Kan säga att många killar blev rätt dissade innan det momentet slog in. Dock är det ju sånt man får ta om man väljer att ställa upp på något sådant.


Izabellas bröllop

För några år sedan gick det en slags realitysåpa på TV3 som hette Izabellas bröllop. Det kan vara bland det sjukaste jag någonsin sett på grund av hur handlingen var.
TV3 skulle försöka hitta en tjej som kunde tänka sig att gifta sig i deras program. De hittade Izabella. Problemet var ju bara att hon inte hade någon att gifta sig med. Därför fick TV3 samla ihop lite olika killar som Izabella skulle dejta och sedan välja ut en av dem att gifta sig med. Allting skulle gå väldigt fort. Tid att lära känna killarna fanns egentligen aldrig för Izabella. Samtidigt var bröllopsförberedelserna i full gång. Izabella hade egna bröllopsplanerare och det var möte lite då och då om hur man skulle lägga upp hela bröllopet. De valde ut en klänning, blommor, inbjudningskort, planerade bröllopsmiddag och tårta medmera. Ja, i stort sätt allting var klart för ett bröllop förutom att Izabella aldrig hittade en brudgrum. Dock skulle det ju här bli bröllop till varje pris, med eller utan brudgrum. Izabella fick välja den minst puckade killen ut av alla som hon dejtat den senaste tiden och dra med sig honom till altaret. De var ändå så pass smarta båda två att de inte gifte sig på riktigt med varandra utan hade bara en kärlekscermoni istället. Kanske bra det med tanke på att det ryktas att Izabella och "brudgummen" bara träffades en enda gång till efter programmet innan det tog helslut mellan dem.

Hej alla barn nu är det barnprogram


Kanske inte så roligt egentligen, dock är det ju ändå en klassiker.


Glöm allt positivt jag skrivit om TV4:s "Kontoret"


Jag vet att jag tidigare har skrivit att jag tyckte TV4:s svenska version av The Office, alltså Kontoret var ett helt okej program. GLÖM NU DET! Det är ju skitdåligt!
Första avsnittet var ju rätt okej men senare har det bara gått utför. Varenda avsnitt är typ likadant och det är inte ens roligt längre, bara äckligt och fult. Det är så otroligt sexfixerat och mobbingsinspererat att jag spyr.
Nää, alltså fy! Kontoret är inte ens värt min tid längre, det tar bara min energi. Usch!

Har börjat TV-platsstalkat

Jag har skapat mig ett nytt intresse. Ett väldigt nytt intresse eftersom jag bara gjort det en gång, nämligen; TV-platsstalkat. TVplatsstalka är när man stalkar platser som har varit med i kända TV-produktioner.
I det här inlägget blir det ett litet smakprov på kontoret från den gamla dramaserien Rederiet, fotat tillsammans med min kompis Carro.
Dahlénsflaggan är idag helt borta tyvärr men en rolig TV-stalkardag hade vi.


Mitt foto längst till vänster och SVT:s foto längst till höger.


13 mars

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Artisten Linda Bengtzing fyller idag 38 år.


Artisten Sandra Dahlberg fyller idag 33 år.

Grattis! Grattis!


Häxdansen

Jag har väldigt svårt för övernaturliga TV-serier men en svensk sådan TV-serie jag verkligen tyckte var bra var SVT:s; Häxdansen.
Det handlade om några unga tjejer i 20-30-årsåldern som alla spelade fotboll i Bosjös tjejlag. På samma plats där alla deras träningar äger rum avrättades för ungefär 400 år sedan elva stycken kvinnor. Plötsligt börjar det småspöka på fotbollsplanen och ja, faktiskt i hela Bosjö. Det bubblar upp lera och man kan undra om dem elva kvinnorna hela tiden finns med när dagens tjejer spelar fotboll?!...
Häxdansen var en dramaserie som gick år 2008 på SVT. En röd tråd kan man märka mellan kvinnorna som levde i Bosjö för 400 år sedan och blev avrättade, samt kvinnorna som lever i dagens Bosjö och spelar fotboll på samma plats. Just det att kvinnorna från båda dessa tider gör "okvinnliga saker" som är svårt att acceptera för omgivningen. Att spela fotboll är inget man gör onitat som kvinna i dagens Sverige och det får minst sagt kvinnorna i Bosjö känna av. Dock är avrättning på 2000-talet förbjudet i Sverige som vi alla kanske vet.


I rollerna såg vi bland andra; Sofia Ledarp, Hanna Malmberg, Julia Dufvenius, Livia Millhagen, Melinda Kinnaman, Maria Langhammar och Malin Morgan.


Goda grannar

Jag tänkte nu skriva lite grann om den svenska 80-talsklassikern; Goda grannar.
Goda grannar var en dramaserie som gick på TV i tre säsonger på som sagt var 80-talet. Det handlade om några grannar som bodde i ett hyreshus någonstans i Stockholms innerstad och man fick följa dessa grannar genom vardag och helg, lycka och sorg. I hyreshuset finns bland annat Familjen Runåker som består av Iris som äger ett café, Helge som arbetar på en verkstad och deras barn Torsten och Annelie. Sedan finns även Pierre och Mia som har ett dåligt förhållande eftersom de har svårt att få barn. Birgitta och Kent får sitt första barn men deras förhållande är inte bätte för det. Sedan får vi även lära känna Claes, Charlotte, Bror, Axel, Sten, Isabella och några fler. Intrigerna återkommer ofta i denna dramaserie, det blir ibland nästan som en såpopera.
När jag har sett den här TV-serien så har jag alltid fått lite julkalenderkänsla över det hela. En julkalender fast för vuxna. Vet inte riktigt vad det beror på men kanske är det introbilden som gör hela den stämningen. En helt okej serie, inte den bästa men den går att se och Goda grannar har ju även fått en liten svensk klassikerstämpel på sig.


I rollerna såg vi bland andra; Helena Brodin, Anders Nyström, Meg Westergren, Jan-Olof Strandberg, Peter Dalle, Gaby Stenberg och Lennart Jähkel.


Loreens största konkurrent i ESC?


Alltså detta är inte bra!


Kajsa Kavat

Finns det någon mer kavat person än just Kajsa Kavat?!
Kajsa Kavat är en flicka i 6-årsåldern som bor tillsammans med sin mormor i en liten, liten lya i en småstad någonstans i Småland i början av 1900-talet. Egentligen är Kajsas mormor inte Kajsas biologiska mormor men det har bara blivit så att Kajsa ändå fick en mormor när hon blev övergiven som spädbarn utan föräldrar eller andra anhöriga i en liten korg där hon då blev hittad ut av sin mormor. Kajsas mormor är en ganska fattig gammal gumma och de knapra ören hon får ihop kommer ifrån polkagrisförsäljningen som Kajsa och mormor genomför på torget varje vecka i den lilla staden. När mormor plötsligt bryter benet och måste åka in på sjukhus så får Kajsa sköta karamellförsäljningen helt ensam. Sån tur att hon är så kavat att hon lyckas klara det så bra helt ensam...
Kajsa Kavat är en riktig söt berättelse ut av Astrid Lindgren som man bara inte kan låta bli att älska. Trots att mormor och Kajsa har det så fattigt är de båda två personer som lyser upp tillvaron tillsammans och de har garanterat ett rikt liv, även om det är ganska så fattigt på pengar.
I rollerna ser vi bland andra; Mathilda Lindgren, Majlis Granlund och Harriet Andersson.


TV-kanalerna som byter program

Har ni tänkt på vad vanligt det har blivit att TV-kanaler byter TV-program med varandra?
Exempel:


Man börjar mer och mer fundera över om TV-kanalernas mål är att bli en enda...
hmm... typ stor kanalfamilj?


Loreen - Euphoria

Vinnarlåten!


11 mars & Grattis Loreen till vinsten!

Idag är det en stor dag för alla som fyller år!


Skådespelerskan Christina Stenius fyller idag 71 år.


Sångaren Tommy Nilsson fyller idag 52 år.


Skådespelerskan Emma Chambers fyller idag 48 år.


Skådespelerskan Anna Ulrika Ericsson fyller idag 46 år.


Skådespelaren Jonas Karlsson fyller idag 41 år.

Grattis! Grattis!

Sen är det också nu och en stor tid framöver för artisten Loreen som vann hela Melodifestivalen igår. Så sjukt duktig tjej och sjukt bra låt hade hon dessutom.
Jag tror att hon har stor chans att vinna hela ESC, faktiskt tror jag det.
Om det skulle bli så att hon vinner allting så har jag och min kompis Jasmin bestämt oss för att boka biljetter till ESC in Sweden nästa år. Så detta blir spännande att följa.


Grattis Loreen till Melodifestivalvinsten år 2012.


Melodifestivalen 2012

Personligt: Det spelar ingen roll vad någon tycker för mina åsikter är mina åsikter och jag står fast vid dem. Jag har all rätt att skriva vad jag vill i min blogg och det kommer jag att fortsätta göra. Om någon trodde att den skulle skrämma bort mig från bloggvärlden så trodde den personen fel. Min TV-blogg ska bli Sveriges bästa. Jag tar ingen skit! Bort med energitjuvar och in med energigivare! :D

Ikväll är det Melodifestivalen. Det är typ årets höjdpunkt i allas TV-soffor ungefär, ja förutom Kalle Anka på Julafton då.

Kvällens bidrag:

1. "Shout it Out" – David Lindgren

2. "Jag reser mig igen" – Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern

3. "Mystery" – Dead By April

4. "Why Start a Fire?" – Lisa Miskovsky

5. "Baby Doll" – Top Cats

6. "Euphoria" – Loreen

7. "Soldiers" – Ulrik Munther

8. "Mirakel" – Björn Ranelid feat. Sara Li

9. "Why Am I Crying?" – Molly Sandén

10. "Amazing" – Danny

Må bäste låt vinna! Jag har dock ingen aning om vilken låt det är.

Melodifestivalen 2012 ikväll klockan 20.00 i SVT1.


Knasen

Varför har jag aldrig skrivit något om Knasen här i min blogg? Jag blir uppriktigt sagt riktigt besviken på mig själv. Inte en enda rad någonsin om Knasen. Dags att ändra på det.
Knasen, originaltitel; Beetle Bailey, handlar om Knasen och hans vänner i den amerikanska armén. Ingen ut av Knasen och hans vänner verkar vara riktigt seriös i sitt arméuppträdande, speciellt inte Knasen själv som kan komma på att somna överallt. För att inte tala om Nollan, ja han heter väl Nollan av en anledning kanske...*Host*. Om armévärlden hade varit lite som i Knasens värld, ja då hade man ju antagligen velat testat på att försöka vara lite militäraktig. 
Knasen var något jag tyckte var skitroligt som liten. Min storebror hade denna serie på videoband och jag tyckte att dessa figurer var så roliga att jag vek mig av skratt. Fattar inte varför?! Var ju typ inga tjejer med, vilket jag tyckte var viktigt på den tiden. Sen var det ju också tecknat, vilket jag inte heller gillade särskilt mycket. Men man har nog i alla tider kunnat överraskat sig själv på ett eller annat sätt.
Knasen är grymt underskattad som TV-serie. Hade med glädje sett att den gick på TV någon gång nuförtiden.


Marry The Night


Svensson Svensson

Det finns väl typ ingen i Sverige som inte vet vad Svensson Svensson är för TV-serie?! Jag tror i alla fall inte det.
Svensson Svensson handlar i alla fall om familjen Svensson som bor tillsammans i ett rahusområde. Familjen består ut av pappa Gustav som arbetar på posten, mamma Lena som är bankchef och barnen Max och Lina. De är precis som en helt vanlig familj... ja nästan i alla fall. Gustav Svensson har lite svårt att göra som alla andra gör och vill hela tiden bevisa att han har rätt och att alla andra har fel, trots att han aldrig lyckas med det. Det här var en rolig komediserie från 1994.
Helt plötsligt kommer man på flera år senare att Svensson Svensson ska komma tillbaka  i TV-rutan igen, den här gången när familjen har blivit mycket äldre. Nu är Gustav pensionär och Max och Lina är båda vuxna. Max har flickvän och Lina lever tillsammans med en man som dessutom har barn, så Lina är plastmamma.
Jag hade ganska höga förväntningar när serien skulle komma tillbaka igen och jag måste säga att jag blev riktigt besviken, den nya versionen var inte alls lika bra som den gamla. Nej usch, detta spårade verkligen ur.
I rollerna ser vi bland andra; Allan Svensson, Suzanne Reuter, Gabriel Odenhammar, Chelsie Dickson, Claudia Galli, Embla Hjluström och Charlotte Strandberg.

Apples

Om du har ett äpple vill du dela det med mig?
DopplaneringJa, såhär kommer det att se ut på prinsessan Estelles dop. Jag tror seriöst att jag snart får göra en kategori för bara Estelle. Hon har typ levt en vecka men känns som att hon redan har uppmärksammats mer än någon annan bebis någonsin har gjort. Självklart kommer detta dop att sändas på TV.
Om man går in på Expressens sida så kan man också se vilka figurer som sitter på dessa blåa och gula prickar. Jag kan du fundera över främst tre saker.

1. Var är Daniels syster? Är hon inte bjuden eller har de helt enkelt bara glömt att skriva dit hennes namn?
2. Varför sitter alla kungens systrar bredvid varandra på raden längst bak förutom Desirée som sitter längst fram? Är systrarna osams eller har hon helt enkelt bara hamnat på fel rad?
3. Vilka är personerna som det inte står någon blå eller gul plopp på?

Mycket man kan fundera över.


Dårfinkar & Dönickar intro


Cleo

Tänkte ta och skriva lite grann om den svenska komediserien Cleo.
Cleo är 48 år. Egentligen heter Cleo inte Cleo utan hon heter Cleopatra men alla kallar henne för Cleo. Hon är en dam som befinner sig precis i mitten ut av livet. Hon är ensamstående och bor mitt i det stora Stockholm. Hennes son Jonas har blivit vuxen och flyttat hemifrån. Hon arbetar på ett dataföretag som kallas för JTM. Det är på JTM vi får följa den största tiden ut av Cleos liv. Hon har minst sagt speciella arbetskamrater. Man får nästan en liten Kontoret/The Office känsla på Cleos arbete.
Hon blir kär i sin chef Claes som dessutom är gift. Kajsa på JTM är i 30-årsåldern och Cleos bästa vän. Hon har problem med sin vikt och är på desperat jakt efter den stora kärleken. Åke har ett gott öga för Kajsa men han är minst sagt egen.. Han stjäl saker och säger alltid rakt ut vad han tycker och tänker. Frank är bög. Jessica är en ung receptionist som gillar att testa konstiga saker som ingen annan någonsin har funderat över. När Cleo inte är på arbetet hänger hon mycket med sin syster Cissi. Cleo funderar väldigt mycket över meningen med livet samt vanliga vardagsbestyr.
Det här var en bra serie som jag följde när den gick på TV tre säsonger i början ut av 2000-talet. Jag tror jag tyckte om serien så mycket för att jag älskade Cleos vardag. Hon har egentligen ingen speciellt rolig vardag men Cleo gör den intressant när hon står upp för sig själv och visar hur man ska bete sig för att inte bli trampad på. Hon är den där kvinnan man vill vara när man själv blir 48 år. Tycker dock att det är grymt dåligt att Cleo bara visades i tre säsonger för det var så många frågetecken som aldrig slätades ut, så en säsong fyra hade man velat haft. Dock kan man annars inte klaga på denna serie. Skådespelarna är fantastiskt bra och det är kanske inte så konstigt när Cleo har några ut av Svergies roligaste skådespelare i produktionen. 


I rollerna ser vi bland andra; Suzanne Reuter, Loa Falkman, Johan Rheborg, Magdalena In de Betou, Gustaf Skarsgård, Gustaf Hammarsten med flera.


Hejdå SVT-hallåorna!

Japp! Så är det. Det är dags att nu ta adjö av SVT-hallåorna. SVT har valt att ta bort deras presentatörer i bild inom en mycket snar framtid, vilket det också har varit snack om ett tag.
Varför? Ja det kan man fråga sig. Än finns ingen information om detta men enligt SVT så beror det inte på neddragningar. Hmm, hosthosthost...


Seriöst?!Nog för att man visste att allt som hon gjorde skulle dokumenteras men det här är ju bara för mycket.
Stackars unge!