TVminnen


Yvonne Lombard


Idag blir det sista gången för den här säsongen som jag tar upp en stor offentlig person i Sverige, ja självklart inom TV-branschen då.
Jag tänkte att det här inlägget skulle få handla lite grann om skådespelerskan Yvonne Lombard.
Yvonne Lombard föddes i maj 1929 och är alltså nu 83 år.
Min generation känner kanske mest igen henne som den elaka och präktiga borgmästarinnan i Madicken eller som Berts troende mormor i serien om Bert. Men det är ju långt ifrån det ända hon har gjort såklart.
Ända från 1950 har Yvonne gjort roller i betydande svenska filmer och TV-serier.


Yvonne är gift med författaren Lennart Hellsing och har varit det så länge som sen 1953. Räkna ut hur lång tid det är om ni kan!


Frågan är vad man egentligen förknippar Yvonne Lombard mest med?! Hennes roller eller kanske hennes glasögon?! Hon har ju minst sagt speciella glasögon men det gör ju också henne till någon alldeles speciell och egen person. Jag tycker att de är rätt coola faktiskt.
Yvonne Lombard är en ut av Sveriges största skådespelerskor.

2012-06-13 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: MaryCaroline

Jaha, är de två gifta? Haha, det hade jag ingen aning om :D

2012-06-13 @ 20:19:18
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0