TVminnen


Tippen

Finns det egentligen någon större sommarlovsklassiker än Tippen?!
Tippen gick som sommarlovsmorgon sommaren 1993 och sommaren 1994. I Tippen fick vi lära oss känna de två sopgubbarna Lasse och Morgan, farbrorn Kenneth och hans dotter Eva. Tippen-programmet utspelades sig just på en tipp. Det var ett program där man som barn fick lära sig en hel del om miljö, återvinning och att ingenting försvinner helt enkelt. En hel del sånger var med och specialgjorda för programmet också om jag minns rätt. Jag minns också att man lärde sig dessa sånger ganska så lätt men idag har jag ingen aning om längre vad det var för låtar. Feel mig lite off där. 
Tippen må kanske vara det sommarlovsmorgon som de flesta 80-talister har som favorit. Jag själv skulle sätta Tippen på en stark andraplats, väldigt nära ettan som för mig är Mormors magiska vind. Tippen har dock klarat steget som TV-klassiker vilket i alla fall inte Mormors magiska vind har i samma utsträckning.
I rollerna såg vi bland andra; Morgan Alling, Lasse Beischer, Eva Ekengren och Kenneth Rydholm.

2012-06-15 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: MaryCaroline

Ja, detta var ju också en av de absolut favoriterna :) Det var både bra och roligt samtidigt som man fick lära sig någonting. Hade de inte de där tittarspelen där man fick ringa in och spela med telefonen? Något sopsorteringsspel eller vad det var :)

2012-06-15 @ 23:52:51
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0