TVminnen


Bästa sändningstid


Så kommer jag nu äntligen med ett litet specialinlägg om TV-programmet; Bästa sändningstid, originaltitel; America in Primetime. Detta program har nu gått i några veckor på SVT och finns fortfarande att se på SVTPlay.
För några veckor sedan när jag såg att det programmet skulle komma till Sverige så skrev jag här i bloggen att jag först skulle se det och sedan reflektera och analysera lite kring just Bästa sändningstid. Så ja, nu har jag alltså sett det.
Från början så kändes det lite som ett måste att se ett sånt program eftersom jag TV-bloggar. Men efter ett tag så var jag helt fast. Det tar upp så många saker som bara finns i TV-världen och vi tittare faktiskt accepterar att det är så. Bästa sändningstid tar upp fyra stycken olika fiktiva figurer vi ofta stöter på i TV-seriernas värld. Det är; familjefadern, den självständiga kvinnan, superhjälpten och den "onormala". Det är ju faktiskt dessa fyra fiktiva sorter vi ser mest i TV-seriernas värld. En sak som är rätt coolt med TV är att många serier som går och gått är före sin tid. Några år senare har den gamla TV-serien som kanske gjordes för tio år sedan kommit ikapp sin tid. Det är rätt häftigt faktiskt. Vi kan ju bara fundera idag då vad som ska hända i framtiden för det finns antagligen redan på TV. Några exempel på olika slags serier som varit före sin tid är; serier om den självständiga karriärskvinnan på tiden när nästan alla kvinnor var hemmafruar, serier om olika slags datateknik på den tiden då vykort var vanligare än mail och serier om den ovanliga kärfamiljen på den tiden då skilsmässa knappt fanns i ordboken.
Ja, det är rätt coolt med TV-serier alltså.

2012-06-28 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

å vad häftigt. jag har ju missat detta. vilka dagar går det? får kolla in svt play

2012-06-28 @ 21:50:31
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL ANNA:

Tror det gick på tisdagar men Play finns ju fortfarande. ;)

2012-06-28 @ 21:54:53
URL: http://tvminnen.se
Postat av: Kim

Vad härligt med någon som sammanställer sådant som gick på TV förr, fick massa nostalgi-minnen genom att kolla in här! :D

2012-06-29 @ 10:56:47
URL: http://justkim.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL KIM:

Haha, vad roligt att du tycker så. Du är välkommen att titta in när du vill. ;)

Trevlig helg!

2012-06-29 @ 15:24:19
URL: http://tvminnen.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0