TVminnen


Bloggen tar sommarlov - läs det här

Nu är det dags för min lilla blogg att ta ett litet sommarlov i fyra veckor. Yes, det har jag planerat länge nu.
Måndag den 30 juli är jag tillbaka med bloggandet igen. Medans ska man väl chilla, jobba med annat, sola (om det bli nån sol), träffa kompisar, fika en massa och bara slappa.

Nu tänker jag ta upp en annan sak i den här bloggen. Ja, jag kan lika gärna göra det nu eftersom det börjar bli officiellt.
Jag och min kompis Elinor ska göra en dokumentär om svenska barnskådespelare. Yes, det ska vi. Vi har hållt på med en massa förarbete typ ett år nu och nu börjar vi komma till de roliga grejerna, alltså träffa själva barnskådisarna.
Elinor är riktigt proffsig förövrigt. Hon är ett år yngre än mig men har redan sålt in egna dokumentärer och sånt till bland annat SVT. Så har ni sett någon dokumentär nån gång så är det inte helt omöjligt att det är hon som har gjort den. Jag är grymt stolt över att få samarbeta med henne och förutom det är hon också en jättebra kompis.
I förrgår var vi och hälsade på en gammal barnskådespelare som heter Anne-Sophie. Hon var med i den första barnfilmen som gjordes i Sverige, nämligen; Barnen från Frostmofjället och spelade där en flicka som hette Anna-Lisa.
Hon var otroligt trevlig, snäll och gullig. 
Jag och Elinor satt ute tillsammans med hon och hennes man i deras otroligt fina trädgård med en stor swimmingpool och mycket växter. Hon berättade verkligen allt för oss och hennes man tog fram en bok och visade Barnen från Frostmofjället-bilder.
Anne-Sophie är otroligt söt och vacker trots att hon nästan är 80 år. Hade hon fortsatt med sitt skådespeleri så hade kameran älskat henne. Hon är i klass med "Malin från Saltkråkan". 
Jag och Elinor blir sjukt förbannade när vi tänker på hur många miljoners miljarder alla dessa svenska barnfilmer omsätter och att barnskådespelarna nästan inte fått någonting. Anne-Sophie klagade aldrig på det för hon ser hennes skådespel som något otroligt fint och roligt. Men när hennes man berättade att han för många år sedan hade ringt till "något bolag" och frågat om han fick köpa filmen som hans fru var med i så fick han betala 50 kr för den. Helt sinnessjukt ju. Hon fick inte ens filmen som hon själv var med i och samtidigt sitter idag personer som inte ens levde när den filmen gjordes och drar in en massa pengar på den. Hur går det ihop egentligen?


Jag avslutar med att skriva trevlig sommar och lägger in en bild på "Anna-Lisa" från Frostmofjället här. Och jag skiter i om SF eller nån tycker att jag gör det olagligt nu. För Anne-Sophie som är med på bilden är det okej att jag lägger in den, så det gör jag nu.

2012-07-02 @ 06:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: Jasmine

Åh, va' roligt att er vision börjar bli seriös. Grattis! Fortsatt lycka till.(Sent) Svar: Tack, det känns riktigt bra att ha en så härlig arbetsplats på sommaren.Härligt att du trivs med ditt liv; dela med dig av det fina?Kram

2012-07-04 @ 23:43:32
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Girly

Låter spännande, ha en underbar sommar :)

2012-07-05 @ 14:23:40
URL: http://girlysworld.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL JASMIN:

Taack så mycket! När det är sommar och fina dagar som idag gör ju bara det hela bättre också. :)

2012-07-05 @ 15:13:54
URL: http://tvminnen.se
Postat av: SVAR TILL GIRLY:

Tack så mycket! Jag önskar dig detsamma! :)

2012-07-05 @ 15:14:37
URL: http://tvminnen.se
Postat av: Anna T - Nörd och Filmskapare

Älska barnen från Frostmofjällen! Mitt långfilmsmanus är lite inspirerat av den filmen :D!sv: Åh vad roligt! Blir alltid så glad när jag hör att de e tjejer som gör film, vi är så få!

Kan man se nån dokumentärfilm du gjort nånstans :D?

2012-07-28 @ 19:18:43
URL: http://annatjernstroms.blogg.se/
Postat av: Anna T - Nörd och Filmskapare

Det är hemskt egentligen hur de som arbetar hårdast med film oftast inte får så mycket för det!sv: Lyckades inte fastna på bilde denna gång ;D men däremot är jag med på bilden nedanför! Haha ja de håller jag med om :D hima roligt!Va kul :D ja dokumentären låter himla intressant och tar ju upp ett viktigt ämne också! Jag har bara gjort en, typ dokumentär. Det är mer än bakom film om ett projekt jag och min kille som också gör film, höll på med "Bakom rönnen filmerna" heter den typ och finns under fliken filmskapande och mina kortfilmer på bloggen :D.Vilken filmskola och manuskurs gick du? Har också gått filmskola och manusutbildning :D.Haha känner igen mig mycket i det där, jag höll alltid på att filma medan andra festade.Vad häftgt :D var kan man se hennes dokumentärer nu?Nja inte speciellt, på en dålig dag är det väl 60 unika och på en bra 140st, dudå?

2012-07-29 @ 20:23:52
URL: http://annatjernstroms.blogg.se/
Postat av: Kortisen - Våga vara unik!

väldigt cool och UNIK blogg, ska jag säga :o mode bloggar o sånt finns det gott om men en tv-blogg ... aldrig hört talas om det xD enda tills nyss ;D

2012-07-31 @ 17:19:03
URL: http://kortisen.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL KORTISEN:

Tack så hemskt mycket! :) Du är så välkommen att titta in när du vill. :D

2012-08-02 @ 01:02:37
URL: http://tvminnen.se
Postat av: pubes

åååh! jag längtar redan efter den här dokumentären!! :D försöööööök få med "ronja", hon har inte uttalat sig sedan filmerna gjordes och det vore så kul att höra hennes side of the story! :)

2012-08-05 @ 17:36:18
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL PUBES:

Tyvärr kan jag säga redan nu att vi inte kommer att fokusera på Ronja. Det är ett medvetet val vi har gjort av olika anledningar men hon har faktiskt uttalat sig bara för några år sedan i en annan dokumentär som gick i SVT när två norrmän tog upp vad som var typiskt svenskt.

2012-08-05 @ 18:00:12
URL: http://tvminnen.se
Postat av: pubes

jahaa! det har jag missat totalt! du vet inte vad den dokumentären heter?

2012-08-05 @ 18:14:09
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL PUBES:

Oj! Nu är jag lite osäker. Ska försöka att forska i det mer men det hette någonting med Sverige i alla fall... Sen kan du se Hanna Zetterberg som spelade Ronja i mycket andra sammanhang. Hon är i media lite då och då eftersom hon är en aktiv politiker. :)

2012-08-05 @ 18:29:51
URL: http://tvminnen.se
Postat av: pubes

Jo det vet jag, men det är ju inte så superintressant, jag vill ju veta om tiden som rövardotter ;)appropå att inte kunna klistra in; blåmarkera, ctrl+c (copy) och sedan ctrl+v (klistra in).

2012-08-05 @ 19:27:22
URL: http://pubes.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0