TVminnen


Såpaskådisarna som drog till Hollywood

Som jag kanske har skrivit i den här bloggen några gånger så var jag ett äkta såpafreak på 90-talet. Jag såg allt som; Tre kronor, Skilda världar, Rederiet, Vita lögner medmera. 
Det har alltid klagats på att såpaskådisarna var såna dåliga skådespelare från alla håll och kanter. Till viss del kan jag hålla med men faktum är att det gäller långt ifrån alla när till och med några har blivit Hollywoodskådisar. Det är just det jag ska ta upp i det här inlägget. Jag tänker ta upp några såpaskådsiar som inte bara blev ett minne blott utan faktiskt drog hela vägen till Hollywood.


-Mikael Persbrandt som spelade Ola Simonsson i Rederiet är nu också aktuell med två stycken Bilbofilmer regisserade ut av Peter Jackson där även Orlando Bloom skådespelar.


-Joel Kinnaman som spelade Felix Lundström i Storstad medverkar nu i den aktuella amerikanska TV-serien The Killing.


-Tuva Novotny som spelade Nora Strandberg i Skilda världar har även medverkat i den amerikanska filmen Eat Pray Love med Brad Pitt som producent och Julia Roberts som skådespelarkollega.


-Alexander Skarsgård som spelade Marcus Englund i Vita lögner har även medverkat i den amerikanska TV-serien True Blood.


-Noomi Rapace som spelade Lucinda GonzalesTre kronor har även medverkat i den amerikanska filmen Sherlock Holmes.


-Alicia Vikander som spelade Josefine Tegebrandt i Andra avenyn är även aktuell i den amerikanska filmen The Seventh Soon där bland annat Julianne More är med.

Så visst borde vi ändå kunna vara lite stolta över våra gamla såpaskådisar?!

2012-01-20 @ 15:00:00 Nya TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

dom svenska skådisarna är ju väldigt populära i hollywood för att dom är duktiga och inte bara ställer massa diviga krav

2012-01-20 @ 18:23:15
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Bra inlägg! :) Tuva Novotny är ju egentligen skitduktig, det har hon ju varit ända sedan hon var med i Skilda världar :) Och Skarsgård är väl ändå väldigt populär både i Sverige och i Hollywood, han syns ju lite överallt :) Och nej, inte behöver man klaga på gamla såpaskådisar inte :)

2012-01-21 @ 12:23:35
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0