TVminnen


Pippi Långstrump


"Här kommer Pippi Långstrump, tjolahopp, tjolahej, tjola-hoppsansa..."

Det finns inte ord nog i världen att beskriva Pippi Långstrump. Kort och gott är hon kanske världens populäraste och kändaste lilla flicka. Kanske liten kroppsligt men så stor ändå på jorden.
Pippi är en bra förebild för alla småflickor. Alla tjejer borde ha samma självförtroende som Pippi har. Alla borde få klä sig som de vill utan att någon ska lägga sig i. Alla borde få vara stolt över sig själv utan att anses som skrytsam. Alla borde få bli uppskattad, precis som Pippi.

 
Att Inger Nilsson i stort sätt varje dag i hela sitt liv blivit kallad för Pippi från den dagen hon klev in i Pippi-rollen är väl knappast någon hemlighet.
År 1969 var året man för första gången kunde bekanta sig med Inger Nilsson som Pippi Långstrump på bio-duken, Maria Persson som Annika och Pär Sundberg som Tommy. Det blev en serie i 13 delar och två filmer; Pippi Långstrump på de sju haven och På rymmen med Pippi Långstrump. Regin för Pippi stod Olle Hellbom för som för många andra Astrid Lindgren-filmatiseringar.

 
Det känns egentligen lite löjligt att berätta vad Pippi handlar om för det finns ju liksom ingen som inte redan vet det. MEN, eftersom jag gör det med allt annat så gör jag väl det med Pippi också då.
Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en flicka som lever helt ensam i Villa Villekulla utan både mamma och pappa. Hennes mamma är en ängel i himmelen och hennes pappa är en kung på en söderhavsö, (som för övrigt spelas ut av Beppe Wolgers). Fast helt ensam är ju ändå inte Pippi. Hon bor ju tillsammans med sin häst Lilla gubben och hennes apa Herr Nilsson. Hon har en massa kompisar men de allra bästa vännerna är naturligtvist Tommy och Annika. Pippi är dessutom helt ekonomiskt oberoende eftersom hon har en kappsäck full med guldpengar och när dessa guldpengar tar slut så har hon tur att träffa sin pappa som fyller på kappsäcken så hon kan fortsätta att vara ekonomisk oberoende.
Det finns hur mycket som helst att berätta om Pippi men då kommer det här inlägget aldrig att ta slut.
Kort och gott; Pippi är bäst!

2012-01-22 @ 18:00:00 Astrid Lindgren Permalink


Kommentarer
Postat av: Sanna

helt sjukt att hon kommer från samma håla som mig, Kisa... xD i det huset hon bodde i så står "lilla gubben" på baksidan ^^

2012-01-22 @ 20:03:24
Postat av: SVAR TILL SANNA:

Haha, nej, vad coolt, gör han? :D Snacka om att bli förknippad. Så det huset står tomt nu då eller?

2012-01-23 @ 07:09:53
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: Sanna svar

Nej jag tror att det är folk som bor i det faktiskt :)

2012-01-23 @ 10:20:20
Postat av: Jasmine

Vilket härligt inlägg att få ta del av! Jag uppskattar framför allt bilden på Pippi tillsammans med Astrid Lindgren.Svar: Tack för din kommentar! Jag gör alltid mitt bästa i skolan, men det betyder inte att jag har högsta betyg i alla ämnen. Jag anser att motivation är viktigt, därför är det så frustrerande när skolan inte utmanar en att nå djupare kunskap.Kram

2012-01-23 @ 17:50:29
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: malin

pippi var ju en idol när jag var yngre ;-)

2012-01-24 @ 01:40:31
URL: http://jokiahomalin.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0