TVminnen


Katitzi

Brukade ni titta på Katitzi när ni var små? Det brukade i alla fall jag göra.
Det handlade om den lilla zigenarflickan Katitzi som bor på ett barnhem antagligen någon gång på 40-talet. En dag kommer Katitzis pappa för att hämta hem henne. Hon får då reda på att hennes mor är död och att hennes far är omgift med en kvinna Katitzi ska passa sig för att göra upprörd. Katitzi kommer dock bra överens med alla hennes syskon men hon är en tjej som lever lite i sin egna lilla värld vilket oftast kan ställa till bekymmer. Det är jobbigt nog med att vara zigenare och bo i Sverige eftersom man då alltid blir förstmisstänkt när något brott begåtts i närheten av där man vistats. Katitzis pappa arbetar på ett nöjesfält. Styvmordern ser till att alla barnen får hjälpa till med allt hushållsarbete. Det gäller att arbeta hårt och snabbt så att hon inte blir sur. Sedan har hon ju också en sån hemsk migrän, så styvmordern själv orkar naturligtvist därför inte göra något. 
Denna TV-serie är baserad på en självbiografisk bok skriven ut av Katarina Taikon.
För några år sedan såg jag hela den här serien igen efter att inte ha sett den sen barn för att se hur min uppfattning var av den i dagens läge. Katitzi var fortfarande en lika bra TV-serie, dock var den inte alls lika läskig och obehaglig som jag tyckte att den var som liten. Det är ändå väldigt intressant det där, hur man kan uppfatta saker så olika beroende på vilken tidsperiod i livet man befinner sig i.


I rollerna ser vi bland andra; Sema Sari, Janne Loffe Carlsson, Monica Zetterlund, Christina Schollin, Kjell Bergqvist och Lena Wisborg.

2012-01-28 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

har inte sett den bara läst boken:)

2012-01-29 @ 20:11:40
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0